|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Nie mogę znaleźć artykułu o podaniu się przez Skowronka do dymisji po dzisiejszym spotkaniu. Podrzuci ktoś link ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Chętnie już szukam
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Nie ma żadnego argumentu na obrone AS-a
Zadnego Nie funkcjonuje nic ani ofensywa ani defensywa ani sfg ani pressing, nic Nie ma walki agresji determinacji Żaden zawodnika się nie rozwija, żaden nie wygląda na będącego w formie Popełniamy te same błędy w obronie, nie kreujemy żadnych sytuacji ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Co gorsza - nasza kadra (dość stara i międzynarodowa), transfery (starzy i przepłaceni), bezsensowne przedłużenia kontraktów (Wasilewski, Klemenz i Boguski), trener (bez stylu i sukcesów, nawet w niższych ligach) czy prezes (zerowe doświadczenie) nie wskazują na to, by cokolwiek miało się poprawić. Przypominam wszystkim, że ryba psuje się od głowy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
I jeszcze Sadlok i jego stale fragmenty...
O co tu chodzi? Zaden trener nie ma jaj, zeby powiedziec: "Macku, zostaw te pilke."? Mam nadzieje, ze Skowronek juz nie jest treneren. Po dzisiejszym meczu juz nic go nie broni.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 18.09.2020 o godz. 22:55.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Jak po strzeleniu bramki dostajesz rozkaz wracamy i bronimy to jak się masz nie bać. Jak słyszysz je jesteś warty góra 12 miejsca to jak się masz nie bać? Jak się leseriadę tłumaczy wysokością budżetu to czego się spodziewać.
A winny nie jest duch święty tylko TRENER Stolarczyk zaczał dostawac w pałę jak brakło Sobola. Bo Sobol potrafi uskrzydlić wmówić że potrafią. Ten koleś co nam walną trzecią nigdy wcześniej nie strzelił w lidze bramki, i zabiera się do strzału nożycami, obrońca. I trafia. Da się? Da się tylko trzeba próbować wierzyć w siebie i być bezczelnym. A u nas? Yav miał patelnie na lewej nodze to 6 razy poprawia. Sadlok przy rogu zamiast patrzeć gdzie jest piłka to się przepycha z napastnikiem, a jak ma kontrująca piłkę na 16 metrze to przyjmuje. Dramat. Od przerwy na wirusa jesteśmy coraz słabsi. Potrzebny jest TRENER Ja bym chciał Kazka Moskala. Dużej kasy nie weźmie, a może przywróci wiarę w siebie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Pamiętam jeszcze jak za Moskala graliśmy z Liege. To była fajna drużyna. Może spróbowałby w podobny sposób Wisłę ułożyć.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Tylko, że jak Trio s........i to tego klubu już nie będzie albo gdzieś od 4 ligi. Wszyscy, Trio i kibice jesteśmy w tym razem i nie sztuką jest działać pod wpływem emocji ale sztuką jest podejmować DOBRE, TRAFNE dezycje przy ograniczonych środkach które mamy. Jeśli już zwalniać AS to pozostaje najważniejsze pytanie kto za niego? A był już też kazus Fornalika któremu na początku nie żarło w Piaście ale czas wynagrodził cierpliwość i kibiców i zarządu Piastunek. Trzeba sobie też zdawać sprawę, że AS ma kontrakt jeszcze przez jakieś 9 miesięcy. Ostatnio mieliśmy chyba 3 czy 4 trenerów na liście płac więc lepiej żeby kolejne ruchy były naprawdę PRZEMYŚLANE. A ja sądzę, że po prostu realia i budżet nie pozwolą póki co jeszcze nam zwolnić AS i jeśli to nastąpi to za conajmniej miesiąc, dwa kiedy też wyłoni się PRZEMYŚLANY kandydat na to stanowisko. ... żeby nie było że za pół roku znowu będziemy zwalniać tego kogo będziemy zatrudniać w przyszłym tygodniu.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 18.09.2020 o godz. 23:07.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Dwa remisy w obu meczach ugrane w dziesiątkę. Zwolnili go na 6 miejscu w lidze, zatrudnili pajaca Probierza i skończyliśmy na 12.
Z Kazkiem zawsze prowadziliśmy grę, problem był ze skutecznością ale wybijanie na pałę nie istniało. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Online |
|
A moze by tak Verner Licka?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem za dużo jest w Wiśle lizania się po jajcach. Potrzeba kogoś świeżego, kto przewietrzy szatnie i spojrzy nowym okiem na naszą kadrę oraz umiejętności zawodników. Najlepiej ktoś z zagranicy.
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 18.09.2020 o godz. 23:04.
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Tez jestem za zagraniczna opcja.
Do zwolnienia poczekajcie troche. Mamy 3 wlascicieli jeden z nich byl na boisku, zanim sie ogarnie, umyje, zje i wroci do domu to potrwa pare godzin. Musza sie jutro na swiezo zebrac we 4 (razem z bratem Kuby) i porozmawiaja o Skowronku |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Skoro nie ma kasy to trudno żeby na miejsce Skowronka mógł przyjść ktoś lepszy bo to niemozliwe. Kto odpowiada w klubie za transfery bo to okienko po prostu jest tragicznie wyłączając Czecha którego jeszcze nie oglądaliśmy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Nawet Wesołego Janka (Urbana) przywitałbym w obecnej sytuacji z otwartymi ramionami...
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Cytat:
Myśle, że piłkarze to czują, gdzies z tyłu głowy to siedzi i się po prostu spalają. nie usprawiedliwiam ich, szukam jedynie przyczyny. Po prostu większość z nich nie nadaje się do takiego klubu jak Wisła Kraków. A może się nadaje, a po prostu brakuje kilku osób z jajami, którzy pociągna ten klub, udźwigną presję i reszta przy nich zrzuci z siebie tę presję, odciążeni zostaną i będą grać lepiej. Dla mnie jest bez sensu ciągle mowić, że trener ble, że jeden czy drugi i 10 piłkarz ble, bo jak widac, od prawie dekady, .... z tego wychodzi. Także glówny problem tkwi gdzie indziej. ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wszędzie jest presja, co to za gadanie że ktoś się spala? To jest sport, presja powinna motywować. Tylko potrzeba kogoś kto oczekiwaniami, celami, motywacją musi umieć zarządzać. Trener nie jest od ustalania składu tylko od sprawienia, że jaki by skład nie wyszedł to będzie stanowił zespół. To jest fundament. Jak tego nie ma to każdy się stara, pozytywnie reaguje w szatni a wynik jest 0:3.
Na pewno byłby lepszy niż Skowronek. Ale Moskal byłby jeszcze lepszy... Zagraniczny trener z pojęciem do nas nie przyjdzie, a jeżeli to za grubą na nasze warunki kasę. Skoro celem jest utrzymanie i spłata długów to nie ma co wykosztowywać się na trenera. Kazek z sentymentu pewnie by przyszedł. I tak jak mówię przywrócił by wiarę w siebie i grę na którą można patrzeć bez obrzydzenia.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.09.2020 o godz. 23:25.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Wymysł zamianę Moskal za Skowronka -> pol roku pozniej zastanawiaj się dlaczego to nie wyszło i dlaczego Wisła gra dramatycznie. Jak się niektórym marzy Moskal to może jeszcze Smuda ? Ten przynajmniej coś osiągnął ...
Przestańmy robić sobie jaja. Kuba się musi zdecydować. Albo chce w tym klubie trenera i chce o coś grać albo będzie zatrudnianie kolejnych trenerskich omnibusow. Uścisnąć dłoń Panu Arturowi, podziękować za wkład w utrzymanie i pożegnać. I to jeszcze.. dziś. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Weźże zdupcaj!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Jeszcze ten parodysta/wuefista jest trenerem? Dymisji brak?
No cóż. Takie czasy. Gdzieżby zrezygnował, pewnie z pensyjki z 30-50 tysiakow miesiecznie dobrowolnie. A wynik? Niewazny. Kaska sie zgadza. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
juz to slyszalem kilka razy, Wdowiec sie nie poddawal po swojej serii porazek, Stolar mowil to samo i teraz kolejny "kozak" Skowronek sie nie poddaje cudzym kosztem...
ile mozna przezywac to samo, to juz byl 8 mecz z rzedu bez wygranej, od meczu z KSZO gosc mowi to samo i jest coraz gorzej najbardziej zalosne, ze sie tlumaczy rodzina i ze RODZINIE nie zespolowi musi dac wsparcie... nawet Wdowiec sprzedawczyk mial wiecej godnosci i bral na siebie ![]()
STOP kompleKSom!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Co jesli idziemy ta sama droga co zydki?;d czyli szykuje sie 7 porazek z rzedu, dno tabeli, hejt na trenera po czym nastepuje walka o europejskie puchary i zdobycie pucharu Polski dzieki umiejetnoscia Skowronka xD i to w ciagu dwoch sezonow
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Skowronek w wypowiedzi pomeczowej mowi, ze sie nie podda. No i przyspawany bedzie do stolka
![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
A gdzie ten mega trener zdobyl cokolwiek, ujawnił swój talent trenerski ![]() Wciąż ktoś wierzy, że Skowronek ma jakąkolwiek wizję na polepszenie gry? To mega optymizm. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Ale trzeba przyznać, że był nieźle zdenerwowany. Głos mu się łamał, sam wie że siedzi na gorącym stołku i jutro może go już tutaj nie być.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Skowronek to dyzma szok że ktoś taki trafił do ekstraklasy ale z drugiej strony jak widzę jak klub jest zarządzany jakie przeprowadza transfery to to zdziwienie jest co raz mniejsz, bracia Blszczykowscy i spółka na ten moment nic w klubie nie poprawili gdzie nie spojrzeć amator jeden drugi trzeci, strategi i pomysłu brak.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
jutro rozbieganie, później gra w piłkę chińską a na końcu trening bramkarski w dwa ognie.... Skowronek wyyyyyyyyyypieeeeerrrrrrddddddddddaaaaaaaaalaj bo klasy podstawowe wróciły i możesz się realizować na lekcjach WF-u...
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|