|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
33 | 24,09% |
osłabi |
82 | 59,85% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
22 | 16,06% |
Głosujących: 137. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Ch..a mnie obchodzi w tym momencie z jaką rolą on tu przyszedł.Ale niech nikt nie mówi że na 30-32 latku nie można zarobić
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Online |
|
Na graczach powyżej 30 to są to relatywne "grosze". Poszukaj listę najwyższych transferów z naszej ligi to się przekonasz a nie zaklinaj rzeczywistości.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.09.2020 o godz. 15:40.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
ten Mehremic nie bedzie jakims wybitnym stoperem, niestety.
https://transfery.info/aktualnosci/w...jsciach/138718 |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Guzmics- wieloletni kadrowicz Głowacki - wieloletni kadrowicz Cleber - Wisła była czołowym klubem, rozpoznawalnym w Europie, szczególnie po dwumeczu z Barcelona Jednakże w momencie gdy Frydrych trafił do przeciętnego polskiego klubu, jakim dzisiaj jest Wisła, jzwyczajniej w świecie nie będzie można go już wypromować. Gość nie gra w reprezentacji, polska liga jest na 30 miejscu w Europie, puchary nam się nie szykują. Liczę na jego dobra grę, natomiast liczenie ma transfer? To naiwność. |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Przecież on przychodzi żeby uspokoić tyły, a nie żeby myśleć o kasie z jego sprzedaży. Długość kontraktu to pewnie jego warunek, a my będąc na musiku nie mieliśmy wyjścia. Z ładującymi swojaki stoperami nie da się grać...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Mnie martwi, że kolejny raz bierzemy wielu zawodników ok. 30-letnich: - Bequraj (r. 1988); - Frydrych (r. 1990) - Abramovic (r. 1991); - Mehremic (r. 1992); Minimalna szansa jest na jakiś zarobek z Savica (r. 1994). A jedynym naszym sprowadzonym w tym oknie "przyszłościowym" piłkarzem jest Yeboah (r. 1997), który zaraz będzie mieć 24 lata. Wiem, że jest jeszcze Madembo, ale to uzupełnienie do juniorów i nawet nie łapie się jeszcze na ławkę. Ogółem polityka transferowa przypomina mi tę, która przez ostatnie lata była w Śląsku Wrocław. Dopiero w ostatnim sezonie wrocławiacy się opamiętali i już spijają śmietankę ze swoich zmian. Dobre wyniki + dwa dobre gotówkowe transfery z klubu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
W skrócie : potrzebujemy zawodników młodych, żeby można było na nich zarobić, ale nie za młodych, bo jednak muszą być gotowi na "już" nie ma czasu na ogrywanie.
Czyli jakiś 21-23 letnich ligowców z ugruntowaną pozycją w klubie. Np. taki Jóźwiak z Lecha. Jestem przekonany, że jeśli przelejesz podobne pieniądze do klubu (ok. 3-5.milionów euro), oraz będziesz opłacał jego kontrakt, to klub ściągnie takiego piłkarza. Skontaktuj się z socios, oni pomogą Ci w formalnościach. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
- Wojtuszek, 2001, Pogoń Siedlce, ? - Michalski, 2000, GKS Katowice, 0 zł - Sobczyk, 1997, Spartak Trnava, 0 zł - Masouras, 1996, Olympiakos, wypożyczenie - Nowak, 1994, Stal Mielec, 0 zł. To ich wszystkie dotychczasowe transfery. Pewnie za kasę z Bochniewicza kogoś sprowadzą. Teraz Śląsk Wrocław: - Praszelik, 2001, Legia, 0 zł - Zylla, 2000, Bayern, 0 zł - Janasik, 1997, Odra Opole, ? - Makowski, 1996, Radomiak, 0 zł - Piasecki, 1995, Zagłębie S., ? - Szromnik (bramkarz), 1993, Chrobry, 0 zł - Pawłowski, 1992, Gaziantep, ? - Sobota, 1987, St. Pauli, 0 zł Faktycznie, nie da się. Przecież zawodnicy 19-23 letni w Polsce to tylko pokroju Jóźwiaka, Modera czy Karbownika. Niektórzy powinni się obudzić, bo wciąż mają mentalność Probierza, który od młodych wymaga, by od razu byli na poziomie Krzysztofa Piątka, by warto było w ogóle rzucić na nich okiem. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Online |
|
hehehehe
![]() Konrada sie zarty trzymaja ![]() Ja mysle, ze w klubie doskonale wiedza, ze potrzeba zawodnikow do sprzedazy. Takimi zawodnikami jest Savic i Yeboah. No i cala mlodziez, ktora jest a ktora w zalozeniu miala sie wybijac. Hoyo kontuzja i miesiac ma z glowy z tego co czytalem. Buksa zaleglosci kondycyjne. Na razie gra Szot i widac w nim potencjal. Mam nadzieje, ze bedzie grac jak najwiecej, bo to mysle obecnie nasza najwieksza (sposrod wychowankow/mlodziezowcow) szansa na transfer. Ja liczylem, ze przyjdzie taki grajek jak wklejalem czyli 26-27 latek, ktory rok, gora dwa u nas pogra i pojdzie za dobry pieniadz. Ale rozumiem, ze byc moze Frydrych byl duzo tanszy niz mlodszy zawodnikow i jednoczesnie daje nadzieje na pewien poziom sportowy. Mam nadzieje, ze przyszloroczne transfery wymieniajace parodystow i prawa obrone beda glownie nastawione zarobkowo czyli zawodnicy, ktorzy maja potencjal, ktory trzeba rozwinac i sprzedac ![]() IMHO nie czepialbym sie tych transferow, ktore sa dokonane, bo moim zdaniem kazdy zawodnik, z wyjatkiem Mehremicia ktorego za wczesnie zeby ocenic, podniosl poziom sportowy zespolu. Grunt to skupic sie na tych walorach, ktore sprzedaz mozemy za dobre pieniadze. Czyli Savic, Yeboah, Buksa, Szot. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ogółem przypomnę za jakie kwoty odchodzili z Wisły czołowi zawodnicy w wieku 25+: - Melikson 800 tys. € - Guerrier 300 tys. € - Guzmics 1 mln € (lata szalonych wydatków Chińczyków) - Savicevic 350 tys. € No niczego te wyniki nie urywają. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
White Star
Ja mysle, ze nie powinnismy liczyc na trasferu rzedu kilku milionow euro. Taka kwota to tylko za Bukse i tylko zima, max nastepne lato jesli strzeli te kilka bramek. Im pozniej w las tym bedzie taniej. I Yeboaha. Ale on tez musi udowodnic swoje mozliwosci nie tylko kilkoma ladnymi zagraniami czy asysta drugiego stopnia i nie tylko przez 2 mecze. Jak rozegra dwie dobre rundy, gdzie w kazdym meczu bedzie wyrozniajacym sie zawodnikiem to te 1,5-2 mln euro jest za niego realne. Ale transfery rzedu 500 tys - 1 mln euro sa mozliwe i w takie powinnismy celowac jesli chodzi o pozostalych zawodnikow.Jasne, na tle ligi to sie wydaja drobne, ale dla Wisly drobne nie beda. Pamietaj ze takie 500 tys E to okolo 2 mln zlotych, 1 mln E grubo ponad 4 mln zlotych. Wisla nie wyjdzie z problemow jednym transferem, ale kilkoma takimi transferami mozna bardzo znacznie ograniczyc trapiace nas dlugi. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
moim zdaniem to jedno z lepszych okienek póki co
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Jestem tego samego zdania. Savić Yeboah Abramowicz a mam nadzieję, że i Beqiraj i Mehremić i Frydrych sprawią nam wiele radości.
Dodatkowo kilku fajnych młodych Madembo czy Starzyński |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
jedynym komediantem jest Mehremic , a mimo to nie odstawał na boisku od naszych asów w obronie
zdaje sobie sprawe (tzn domyslam sie) ze prawdopodobnie taki był deal ze musimy go wziasc w pakiecie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
Po czym wnosisz ze jest komediantem skoro widziales go raptem w jednym meczu i zaprezentowal sie niezle?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Czyli po staremu, z wyjątkiem okienka sprzed roku, które akurat wyróżniało się na minus. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Nowe nabytki będzie można oceniać po pół roku. Narazie jest obiecująco ale wyniki obniżają opinię. Pamiętajcie że Żuraw przez rok kopał się po czole zanim rozkwitł...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
po Curiculum Vitae
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
A co to?
10 znakow |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Online |
|
Tak mogło być jak piszesz. Był w pakiecie.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
Aaaa to chodzilo Ci o CuRRIculum Vitae
![]() Moze lubi zwiedzac a pilka to dodatek do fajnego zycia? To nie oznacza, ze nie jest niezlym kopaczem (na standardy naszej ligi) |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Gdyby Frydrycha kupił Piast, czy Raków - byłoby gadanie że oni potrafią znaleźć takie "perełk" a my nie.....Nie dogodzisz.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
- ogór czy nie ogór ? - stary czy może doświadczony ? - czy na nim zarobimy w przyszłości ? - mój faworyt ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
Wziąć. Sześć znaków.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
jak na nasze możliwości i stan (janicki,klemenz) to dla mnie transfer genialny, wystarczy poczytać na oficjalnym tt slavii jak kibice ciepło go żegnają.. z jedną nogą będzie grał lepiej od tych parodystów
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ja tu widzę non stop gaszenie pożarów. Zero planu czy "polityki" transferowej. |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|