|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
@Dive Piratem - lepiej bym tego nie ujął. Przestańmy ciągle szukać usprawiedliwień dla naszych sympatycznych pokrak, a zacznijmy wymagać.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Lewy się wypowiedział w tej kwestii ostatnio. Że on nie wie dlaczego Legia odpadła i tak słabo nasi wyglądają. (Vukovic też nie LOL)
Bardzo to uprzejmie wyraził. Podejrzewam, że miał na myśli coś w stylu - wy jebane nieroby, zapierdalać do roboty i trenować do upadłego. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 12.2018
Online |
|
Nic mnie tak nie wk.. jak słynne ciężkie nogi w pierwszych meczach. Ciężki okres przygotowawczy ? Biedactwa.
Albo ktoś jest zawodowym piłkarzem przygotowanym do gry pełny rok przez cała karierę albo amatorem. Czy w jakiejś cywilizowanej lidze występuje taki problem ? Czy nasi skoczkowie narciarscy, siatkarze, szczypiorniści też tak mają ? Ciężkie nogi i kiepskie przygotowanie fizyczne to wymówka dla amatorów piłkarskich i trenerskich. Co widać po pierwszych komentarza piłkarza , który wyjedzie do ligi zachodniej i z.....o , że trzeba zapierdzielać. U nas przygotowanie do sezonu polega na tym , że pierwsze mecze rundy to ciężkie nogi, środkowa część rundy to już świeżość i fajna gra , koniec rundy to już zmęczenie i wyczekiwanie przerwy zimowej i tak w kółko. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
Tymczasem Bayern wyszedł, pozamiatał i okazało się że problemów nie było. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Dla przykładu Stoch praktycznie zawsze początek sezonu ma słaby i od Engelbergu się budzi. Pik ma być zawsze na kluczowe imprezy. Zapytaj biegaczy czy po ciężkich treningach biegowych od razu łapią świeżość w pierwszych zawodach czy może jednak potrzebują czasu.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 01.09.2020 o godz. 13:36.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|||
Dive Pirate napisał(a):
ciastek88 napisał(a):
Cytat:
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Piszcie co chcecie, ale ktokolwiek opuszcza ESE i jedzie trenować na zachód, to pierwsze o czym mówi to o ogromnej różnicy jeśli chodzi o trening i bieganie, że różnica w treningu ogromna, że w Polsce nigdy tyle nie biegał itd itp.
Wywiad z Pietrzakiem po pierwszych przygotowaniach do sezonu w Belgii, w którym Rafał mówi, że jak pisał byłym kolegom ile tam się biega to łapali się za głowy :o . Twierdził, że nigdy tyle nie biegał na treningach. Krótka piłka. Tylko rzecz jasna biegać, a biegać to 2 różne sprawy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Wypowiedź Niedzielana po powrocie z Holandii, gdzie w NEC Nijmegen grał w latach 2004-2007: "Tam się trenuje inaczej, naprawdę trenuje, nie ma przeproś. U nas się gada o przygotowaniu fizycznym, a tam wszystko jest poukładane od podstaw" - myśle, że te słowa reasumują pięknie temat. swoją drogą z Nijmegen przyszedł do Wisły ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
A te słowa Peszki tez to poniekąd potwierdzają
"- Mam 35 lat, wystarczy mi ciągłego napinania się, analiz tego, jaki dystans przebiegłem podczas treningu, wypominania, że zamiast pięciu startów zrobiłem trzy, pretensji, dlaczego nie pokonałem w meczu jedenastu kilometrów. I jeszcze ważna statystyka: wyhamowania. W Lechii to był standard. Ciągłe analizy i stwierdzenia, że jestem niedotrenowany, wyciąganie nam szczegółowych liczb..." "-W maju mieliśmy z trenerem Stokowcem spotkanie, podaliśmy sobie rękę. I zapowiadało się nieźle, zacząłem dobrze grać. Chociaż nie każdy tak myślał, bo jak powiedziałem â wciąż słyszałem, że przebiegam za mały dystans podczas meczów. A ja przecież nigdy nie biegałem więcej, poza tym zawsze schodziłem w 75. czy 80. minucie. Wolę zrobić trzy, cztery intensywne akcje, z których jedna da nam bramkę, niż biegać jak idiota przez całe spotkanie bez efektów..." ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Arek95
Pelna zgoda z tym co napisales. Widac to swietnie w pucharach. Nasze gwiazdorskie teamy sa tam zjadane przez wybiegane, czesto technicznie slabsze druzyny. U nas (w sensie w kraju) nie zauwazono, troche jak w Barcelonie, ze pilka sie zmienia i wymaga mega przygotowania kondycyjno motorycznego. Ze teraz trzeba 90 minut byc w pelnym gazie, ciaglym presowaniu, wybieganiu na pozycje itd. U nas dalej sie pier)$*@)oli o ustawieniu, taktyce etc. A tu recepta jest prosta. Zabiegaj rywala, szybko operuj pilka, zagrywaj prostopadle na wolne strefy gdzie w biegu wchodzi zawodnik. My dalej gramy siermiezne pitu pitu i w sumie nawet nie wiadomo co to dokladnie jest. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 12.2018
Online |
|
Może za geniuszem Kloppa po prostu stoi jego podejście do meczu ? Jego podstawowy wymóg dla każdej drużyny , którą prowadził/prowadzi to min. 120 kilometrów na mecz. Według Kloppa taki dystans przebiegnięty w każdym meczu znacznie minimalizuję porażkę.
Czy jest w PL drużyna , która zrobiła taki wynik w min. dwóch meczach pod rząd ? |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
ja się zastanawiam, czy jakakolwiek drużyna w tej naszej ekstraklapie chociażby w jednym meczu tyle przebiegła
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
O tych mitycznych 120 km/mecz to publicznie powiedział trener Union Berlin w poprzednim sezonoe, ale poza tym żaden czołowy trener przynajmniej publicznie nie stawia takich limitow. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
no właśnie, poza tym analizując nasze statystyki z dwóch meczów wychodzi, iż z Jagą przebiegliśmy w sprincie 1.51 km a ze Śląskiem 5.52 km, więc albo jakiś błąd albo .... nie mam pojęcia ,a mecz w plecy :(
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Lepiej mądrze stać niż głupio biegać - podstawa
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Czyli mogą śmiało konkurować z Liverpoolem.
![]() Lengyel - Magyar két jó barát együtt vív, és issza borát!
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Wynik nie odzwierciedla gry, a poza tym hejtem na Skowronka to ze Śląskiem graliśmy dobry mecz, do straty 2 bramki oczywiście.
|
|
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|