|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
W przyszłej kolejce Zagłębie (w). Poprzednim razem to oni nas wywalili z TOP8. Więc jak wygramy w Lubinie to jestem w stanie uwierzyć w te 7 zwycięstw i remis.
Przy okazji, L ma już magiczne 40, a ŁKS już tylko matematyczne szanse na 41 - 9 zwycięstw. Jeśli chcemy top8 to w najbliższej kolejce: ŁKS-WPłock - zwycięstwo ŁKSu (lub remis) Jaga-Korona - remis Raków-L - zwycięstwo L Zagłębie-my - oczywiste ![]() Górnik-Arka - remis ![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2020/21)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce 3. pozbyć się gó...a, przez które tonęła od kilku lat |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Przypominam, że tu na żywo można zasymulować wszystkie pozostałe kolejki:
https://www.worldfootball.net/table_...l-ekstraklasa/ Moja wariacja szans. Nie faworyzowałem zbytnio, ale ósemka wpadła: ![]() https://zapodaj.net/ade80302d61fe.png.html
Ostatnio edytowane przez kowalkowskij : 15.02.2020 o godz. 10:53.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Widze, ze jak bedziemy tak celowali w 8 jakie tu sie robi zalozenia i symulacje, to jeszcze robiac skok na nia zlecimy z ligi ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Zasymuluj swoją końcówkę ligi, porównamy.
Ostatnio edytowane przez kowalkowskij : 15.02.2020 o godz. 11:13.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie mam czego symulowac, ludzie ogarnijcie sie
![]() ![]() ![]() ja bym sobie tylko zyczyl spokojnej wiosny, wiec licze, ze jakims cudem wygramy jutro i w 2 nastepnych meczach u siebie. To powinno nam dac okolo 3-4 ptk przewagi nad strefa spadkowa (!!!! 3 kolejne zwyciestwa z rzedu, w sumie 6, i ledwie 4 ptk nad dnem, a wy tu majaczycie o 8 ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Naszym celem smart czyli ambitnym, określonym ale do zrealizowania jest pierwsze miejsce bezpieczne! Na tym się skupmy może najpierw. Nie jest to absolutnie minimalizm tylko ambitny realizm! |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cytat:
W temacie tym analizujemy statystyczne możliwości, mało prawdopodonych wyników ligowych. Nikt nie robi analizy czy możliwe jest utrzymanie - każdy wie, że jest 1000 możliwości odrobienia 2 punktów do Arki w 9 meczach. Ten temat zawsze służył, stricte matemtycznym rozważaniom... Dlatego nie pisz w tym temacie, że coś jest niemożliwe, jeśli matematycznie jest możliwe... Cytat:
Bo nie wiem na jakiej podstawie uznałeś, że Płock, Jaga czy Zagłębie będa punktować tak jak ich średnia obecnie wynosi... Ba, zrobiłem nawet symulację w której przegrywając mecze z Lechem, Legią i derby mamy 38 punktów a 9. w tabeli Jagiellonia ma punktów 36... Mogę Ci wysłać symulację wyników - ty powiesz mi, który wynik nie jest możliwy - ja obstawie całą wypłatę na niego, a w przypadku (niemożliwej) wtopy, zwrócisz mi kasę? Z takich symulacji układanych typowo pod nas - jest możliwość, że przegrywając mecze z Legią, Lechem, Cracovią i Piastem - zajmiemy miejsce w ósemce. To już byłby totalny cud, ale jest to możliwe - mogę wysłać ci konkretne wyniki. Przypomnę tylko - Wisła Płock w 9 meczach ligowych pod rząd - wygrała osiem razy! Z kolei Wisła Kraków, nagle po nie złym starcie zalicza 10 meczy pod rząd przegranych. Polska liga jest mega wyrównana, każdy wynik w każdym meczu jest mozliwy. Dlatego mówienie, że to "jest nierealne" jest po prostu typowym nudzeniem. A istotą bycia kibicem jest zawsze liczenie i trzymanie kciuki za najbardziej optymistyczny, ale możliwy matematycznie wynik. ![]() |
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Sam uważam po meczu z Jaga że będzie dobrze i tutaj to pisałem, choć oczywiście po jednym meczu są to śmiałe rozważania, ale niektórzy to mają taka fantazje i rozmach , że to przechodzi ludzkie pojęcie. Oczywiście każdy scenariusz jest możliwy ale te rozkminy dokładnie ile nam braknie, że jeden punkt czy pół bramki hehe weźcie zacznijcie książki fantasy pisać
![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Cytat:
Teraz wejdź do tematu meczowego i napisz: czemu oceniacie zawodników po jednym meczu? Potem wejdź do tematu "Ekstraklasa" i napisz: czemu nie piszecie o Wiśle, tylko w kółko gadacie o innych klubach? Do tematu o stadionie: "czemu tylko o stadionie w tym temacie piszecie, a nic o meczach! Przecież jutro z Zagłębiem gramy!". Kurde, naprawdę nie dziwi mnie, że na maturze ludzie padają z czytania ze zrozumieniem.. ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
@wehrmacht w temacie utrzymania to masz staty na poprzedniej stronie.
W naszym interesie jest celowanie w top8, bo to daje utrzymanie już w 30 kolejce. Jeżeli się nie załapiemy to przypominam, że spadają 3 drużyny i po 37 kolejce nikt sobie nie pozwoli na odpuszczenie meczu. Do utrzymania w dolnej ósemce potrzeba statystycznie 43 punkty wiec długa droga przed nami. @Konrad, jak masz staty na top8 przy 38 punktów to wrzucaj. Ten temat dokładnie do tego służy. ![]()
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce 3. pozbyć się gó...a, przez które tonęła od kilku lat |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
Prośba do wszystkich mających problem ze zrozumieniem tekstu czytanego:
1. Sprawdzamy w słowniku (może być internet) znaczenie słowa ZABAWA 2. Nie piszemy w tym wątku do czasu, aż zrozumiemy znaczenie tego słowa. Dziękuję. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
pepe72 napisał(a):
https://zapodaj.net/4b33fdcd905bb.png.html Daje nam to taką oto tabelę: https://zapodaj.net/508cb0d238461.png.html Jeszcze raz dla tych, którzy nie umieją czytać ze zrozumieniem: to tylko zabawa, wcale nie twierdzę, że takie wyniki się sprawdzą. Udowadniam tylko, że nie jest prawdą, że "trzeba wygrać 7 z 9 meczów a i to nam niczego nie gwarantuje". Ba, idąc totalnie na całość, zmieniłem wynik meczu Arka - Wisła na 0-0 pomieszałem pozostałe i wyszła mi taka tabela: https://zapodaj.net/89202ee8d8c22.png.html Także, czysto matematycznie (grosza bym na to nie obstawił), możliwe jest, że Wisła zajmie ósme miejsce przegrywając z Legią, Lechem, Cracovią, Piastem oraz remisując z Arką. ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Wszystko jasno napisane,ale jak można zakladać przegraną z Cracovią?
![]() ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
Także tego....
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Mamy 13 miejsce i dość dobre wyniki kolejki. Z drużyn 8+ tylko Górnik wygrał, a Raków niespodziewanie zremisował z L.
Kod:
Wisła Kraków razem dom wyjazd kolejka 22 10 12 punkty 23 15 8 średnia 1,05 1,50 0,67 Utrzymanie 42(30) 43(37) Brakuje 19 20 średnia na mecz 13 miejsce 1,27 15 8 miejsce 2,50 8 13 miejsce (pkt) 23 zostało meczów 15 brakuje punktów 0 potrzebna średnia+ 0,00 8 miejsce (pkt) 31 zostało meczów 8 brakuje punktów 8 potrzebna średnia+ 1,00 puchary 63 Brakuje 40 średnia na mecz 2,67 ŁKS bez szans na TOP8
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 16.02.2020 o godz. 20:39.
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Interesujące nas mecze w następnej kolejce:
Śląsk-Górnik - strata punktów przez Górnika Arka-Raków - remis (ew. wygrana Arki) Legia-Jaga - strata punktów przez Jagę WPłock-Zagłębie - remis my-Korona ![]() ![]()
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 03.2018
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
Arka - Raków wygrana Arki to dla marzycieli o 8. Dla utrzymania jednak lepiej żeby Arka przegrala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Jest jeszcze jedna ciekawa kwestia, a wydaje mi się, że nikt tu o tym wcześniej nie wspominał.
Z 8 najbliższych meczów, aż 6 z nich gramy w Krakowie (5 na Reymonta, 1 na Kałuży). Do tego bliski wyjazd do Gliwic i w ostatniej kolejce wyjazd do Gdyni. Terminarz pod względem logistycznym układa się moim zdaniem bardzo dobrze, pozostaje dołożyć do tego dobrą pracę na boisku i postarać się to wykorzystać. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Arka jest za nami więc lepiej by ograła zespół, który gonimy. W "pucharze maja" liczy się pozycja po 30 kolejce więc jeśli nie dojdziemy do top8 to ważne by być jak najwyżej.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 16.02.2020 o godz. 19:57.
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jeszcze jedna statystyka, mecze bezpośrednie z drużynami 8+:
8. WPłock - 1 mecz, przegrany, 1:2 (w) 9. Jaga - 3:0 (d), 2:3 (w) 10. Raków - 0:1 (w) 11. Zagłębie - 4:2 (d), 1:0 (w) 12. Górnik - 1:0 (d), 2:4 (w) 14. Korona - 1:1 (w) 15. Arka - 0:1 (d) 16. ŁKS - 4:2 (w), 4:0 (d) Pogrubione te zespoły, z którymi mamy gorszy stosunek meczów bezpośrednich. Wyniki z punktu widzenia Wisły, np. 0:1 znaczy, że przegraliśmy.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 16.02.2020 o godz. 20:07.
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jeśli przed Zaglebiem mówiłem że z ostatnich 9 spotkań musimy wygrać 7 by marzyć o czyms więcej, teraz musimy wygrać "tylko" 6 z 8 .
Wygląda mniej, ale dalej dość abstrakcyjnie. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jeszcze raz - wrzuc symulacje twoich wyników https://www.worldfootball.net/table_...l-ekstraklasa/
A jeśli nie, to skąd ci się to wzięło 6 z 8 meczów? ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
Natomiast jeśli marzymy o 8 to owszem korzystniejsze dla nas byłoby aby Arka wygrała. Ja natomiast wolałbym aby szybciej zdobyćjakas przewagę nad strefa spadkową niż marzyć o 8 która nie oszukujmy się ale jest raczej mało prawdopodobna a dla mnie niemożliwa (tak wiem, matematycznie jest)
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 16.02.2020 o godz. 20:29.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Tylko by udowodnić to trzeba pokazać, że nie ma żadnego przypadku, gdzie potrzeba więcej. A to co robisz to są pojedyncze przypadki i to optymistyczne dla nas. Edit: pobawiłem się twoim linkiem i da się ustawić ligę, że 47 punktów nie musi dać nam top8
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 16.02.2020 o godz. 21:05.
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
5 wygranych da 38. +.max 3 punkty z remisów Już teraz top 7 zespołów ma 34 punkty. Przy pierwszym wariancie na 8 mamy szansę, przy dobrym ułożeniu wyników, przy drugim w zasadzie szanse są czysto iluzoryczne. 40 i mniej punktow, nie da w tym sezonie 8. (Na 99%). To moje subiektywne odczucie/przeczucie . |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
czekajcie wy mierzycie w 40-42 puntów jak my mamy 23 ?
Glównym naszym zmartwieniem powinno byc dogonienie Górnika by miec 4 mecze u siebie w tym z 14,15 i 16 drużyną, 11 tez nie jest złe! Rozumiem że podła forma Jagi, Lubina i Płocka zachęca do marzeń ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() Poza tym 90minut już pokazuje symulacje kolejek 31-37. Na dziś: 31. Raków Częstochowa - Wisła Kraków 32. Wisła Kraków - Górnik Zabrze 33. Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków 34. ŁKS Łódź - Wisła Kraków 35. Wisła Kraków - Korona Kielce 36. Zagłębie Lubin - Wisła Kraków 37. Wisła Kraków - Arka Gdynia
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 16.02.2020 o godz. 21:32.
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
panowie !
juz dokonalismy niemozliwego , bo w zasadzie jestesmy juz bezpieczni , teraz juz wystarczy nie s.......ic w sensie że pierwszy krok wykonany , strefa spadkowa za nami , teraz tylko tam nie wrocic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|