|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Boję się inaczej napisać bo nie chce być kolejnym bohaterem artykułu na Weszlo
![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
ZWE Ty brzmisz jakbyś coś wiedział. xD
Wytłumaczcie mi tylko jedno. Dlaczego kolejny raz, klub pozwala na wypływ takich informacji. Przecież wszyscy wiemy, że GK napisze dokładnie to na co pozwoli im klub. Takie rzeczy lubią ciszę, a każdy rozgłos może zaszkodzić.... |
|
![]() ![]() ![]() |
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie wiem jaki cel.
Sprawienie wrażenia ze coś się dzieje pozytywnego? ![]()
Boia chi molla !
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Żebyś Ty był taki analityk rok i dwa lata temu : )
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
Czy ten potencjalny współwłaściciel to taki troszke do Meresińskiego podobny? Przynajmniej rocznikowo?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Jadczak, nie śpimy! Do roboty!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
![]() Raczej nie jedzą śniadań razem w Dubaju, czy w Warszawie ''U Sowy''. Nic mi nie wiadomo, żeby też wspinał się po palmach. Przynajmniej taki zdjęć nie ma ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
To co, zamyka się temat ukraińskiego inwestora? Jaka szkoda
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Śmiejesz się z Ukraińców ale oni przynajmniej potencjalnie mają gest i rozmach w inwestowaniu w piłkę w przeciwieństwie do wszystkich polskich dobrodziejów jakich "szaleństwa" mogliśmy podziwiać w ostatnich 20 latach w Ekstraklasie.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Więcej kasy do wyprania to i rozmach większy.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Dnipro wykończyły konsekwencje wojny na Ukrainie. Z przeciwnego bieguna można podać przykład Ahmetova, którego wszelkie komplikacje jednak nie zniechęciły i Szachtar mimo gry na wygnaniu dalej jest super mocny. Ale nie odbiegajmy zbytnio od tematu...
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ostatnio komunikat klubu byl jasny wszelkie informacje tego typu powinny byc podawane przez klub strona glowna milczy wiec niema tematu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Skonczcie dociekac, nie wiemy my to nie wie Jadczak a co za tym idzie nie bedzie mial gdzie dzwonic
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
Bedzie nowy właściciel to będzie fajnie, nie to to będzie trzeba spiąć dupska i pokazać w tej chwili że mimo przeciwności losu jesteśmy z klubem i nie damy mu upaść.
każda informacja co do nowego inwestora nakręca spiralę ale patrząc optymistycznie na sytuację w klubie i wokół niego to nie ma co narazie myśleć o zastrzyku gotówki i 40 milionach euro od niemieckiego udziałowca ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
https://sportowefakty.wp.pl/siatkowk...gdzie-trenowac
Przy okazji naszych bojów z szanownym miastem nt. stadionu...Widać, że miasto - oprócz klubu wybranego rzecz jasna, gdzie nawet przetargi omijają - frontem do sportu |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
a czemu właściwie nie mogą grać u nas i dać nam zarobić ?
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem, czy nasza hala spełnia kryteria licencyjne ekstraklasy siatkówki. Tam wchodzą w grę przede wszystkim kwestie transmisji telewizyjnych
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Na pewno spełnia warunki licencyjne. Skoro hala / sala gimnastyczna w Muszynie spełniała wymogi to nasza hala spełni je na 100%.
Myślę, że większy problem jest z jej dostępnością. Mówiąc krótko. Proxima musiałaby mieć pierwszeństwo (szczególnie przy meczach telewizyjnych), a to może być nie do pogodzenia. Inna kwestia to oczywiście cena... I to może być główne kryterium.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 31.07.2018 o godz. 14:16.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Nie wiem czemu ale jakoś ostatnio stałem się większym optymistą jeżeli chodzi o nasz klub.
Po pierwsze - duże wsparcie kibiców. Fajny projekt. Widać że są osoby którym zależy niezależnie od miejsca gdzie się znajdują na świecie. Po drugie. Ktoś kiedyś z naszych napisał, ze czasami trzeba zrobić krok w tył żeby potem zrobić 10 w przód (czy jakoś tak) Ja widzę to tak: Przez te całe Mersińskie i Stecherty nauczono się że nowego inwestora trzeba prześwietlić do 3 pokolenia... Przez akcje ze stadionem TS uświadomił sobie, że prowadzenie klubu to nie jest sielanka Przez eksperyment "Hiszpański" w końcu uświadomiono sobie, że lepiej wrócić do korzeni i otoczyć się swoimi ludźmi/ Przez wielkie medialne oczerniane naszego klubu i mówienie o jego kłopotach jestem pewny, że potencjalny inwestor to nie będzie wydmuszka szukająca rozgłosu ale odpowiedzialna osoba która zdaje sobie sprawę jak trudne zadanie ją czeka. Naprawdę mam jakąś taką spora nadzieje że wyjdziemy z tego silniejsi. Atmosfera w drużynie, w sztabie (przynajmniej w części Polskiej) jest też bardzo dobra. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Umowy na stadion Wisły, Cracovii i Garbarni:
https://www.dropbox.com/s/whbvf2clig...Wisla.zip?dl=0 |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Najbardziej z przedstawionych powyżej umów dziwią aneksy do umowy na stadion cyrankiewiczovi - najpierw obniżka czynszu (brak band - mniejsze możliwości reklamowe) o 250 tys zł (1/3 wartości) po zwiększeniu się możliwości zarobkowych (zainstalowanie band reklamowych) czynsz podwyższony o całe 500 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!
W ogóle cyrankiewiczovia ma kilka wycen stadionu, na podstawie których były zmieniane ceny dzierżawy. Odnosnie stadionu Wisły ostatnio była mowa o nowe wycenie stadionu, gdzie wartość zmalała z 600 mln zł do 106 mln zł..... Skoro przy wartości stadionu 6 krotnie wyższej, przy byciu operatorem oferowano nam cenę czynszu dzierżawnego ponad 1,2 mln zł - rozumiem, że teraz powinien ten czynsz być adekwatnie niższy ![]() ![]() ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 06.2018
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Osobiście wole skromniej, ale gra z pazurem jak obecnie.
Drogi zawodnik wcale nie zapewnia poziomu gry weźmy Ondraska, chłop przez 1.5 roku nie zdobył bramki a nie mozna się go pozbyć. Przy obecnych długach i ewentualnie nowym właścicielu, samo przerzucenie długów i zamrożenie spłaty, nie oznacza że właściciel w momencie wyjścia z Wisły nie będzie domagał się ich spłaty. Tu trzeba od podstaw spłacić zadłużenie, szukać nowych przychodów, koniec końców Wisła kiedyś się zakwalifikuje do pucharów, do LE a jeśli fundament będzie zdrowy to klub będzie się robił zamożniejszy. Moim zdaniem nie jest dobrze jak Wisła miałaby być oparta na pieniądzach jakiegoś biznesmena który w zależności od humoru i tak będzie widział w Wisłę jako koszt. Źródłem finansowania nie może być pożyczka od Błaszczykowskiego, zbiórka kasy na mediach społecznościowych, czy kasa nowego właściciela. Tu trzeba spłacić zadłużenie i budować silna Wisłę od podstaw. Dla przykładu w pewnym innym klubie jeśli Mioduski dziś wyszedłby z biznesu to klub zostaje z gigantycznym długami w 2011 roku było to ok 192 mln nie mam pojęcia ile z tej kwoty zostało umorzone, płacone w wyniku odsprzedaży ale kwoty długu są zawrotne. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Jest jeszcze jednak kluczowa kwestia o której mało kto wspomina. Umowa sprzedaży Wisły pomiędzy TFK a TS zawiera bardzo wiele dziwnych punktów... Nie wiem czy dopuszcza ona sprzedaż 100% udziałów innemu podmiotowi (a juz raczej na pewno nie bez zgody TFK).
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |