|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Niczego po Alanie się nie nauczyli...
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Konferecja moze byc po pozegnalnym meczu albo przed ![]()
Tylko Wisła!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
Przy okazji... Pamiętacie, że Palcic miał na swoim koncie już kilka kontuzji i przychodził z łatką kontuzjogennego, a sztab medyczny specjalnie bardzo długo go sprawdzał przed podpisaniem kontraktu?
Niespodzianka Będzie pauzował przez kilka miesięcy - zerwany mięsień po ostatnim meczu Może by tak wymienić sztab medyczny? |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Odchodzi Arek,odchodzi Paweł,może odejść Patryk.To już koniec Wisły jaką znaliśmy.Najgorsze,że praktycznie nie będzie już zawodników zżytych z Naszym klubem.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Nikt nie bierze pod uwagę, że Paweł czy Głowa mogą nie chcieć takiej konferencji? Sobol wychodzący z łzami w oczach w środku konfy, no, na pewno miło ją wspomina. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Cytat:
I jeszcze takiego szklanego zawodnika podpisują na tak długi okres czasu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
Co do Brozia i Głowy to jest jeszcze jedna kwestia. Zarząd zaprosił ich na kolację, gdzie im to oznajmiono. I tu pojawia się pytanie dotyczące Boguskiego. Zarząd ma w poważaniu naszego RB9, że nie pożegnano go razem z tą dwójką czy też będziemy go oglądać w przyszłym sezonie. Co prawda trener robi co może, by klauzula przedłużenia kontraktu nie weszła w życie, ale Junco powiedział w wywiadzie, że i tak jest możliwość nowego kontraktu dla naszego Dzikiego Messi.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Wychodzi na to, że Boguś pozostanie najdłużej ze starej gwardii i Małego.
Kończy się przywiązanie do ludzi, zostaną same numery. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
![]() ![]() ![]() |
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Niejaki Gołąb z wyborczej puścił w eter ze Wisła może stracić w ciągu jednego lata nie tylko 4 Wiślaków (Mały, Boguś plus znana nam para) ale i Sobola.
O .... tu chodzi ? To byłby koniec Wisły jaką znamy a początek korporacyjnego gowna z wkładami do koszulek biegających po murawie. ![]()
Boia chi molla !
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
oby to nie oznaczało pozostania paralityka Bogusia...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Bardzo bym chciał, aby Małecki i Boguski zostali, żeby został Sobol. Nie widzę powodu, aby Głowacki nie mógł pełnić podobnej roli, co Jop dla innego rocznika. Bardzo bym nie chciał Wisły bezbarwnej, którą poukładają nam ludzie, których tu za chwilę nie będzie. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Nie zdziwię się jak Głowa z Brożkiem pójdą pokopać do beniaminka Ekstraklasy. Może to być Miedź Legnica lub GKS. W Miedzi mieliby kolegów Łobo i Gargułę. Nie zdziwię się jak w przyszłym sezonie załadują bramki przeciwko nam
![]() Bramkarze: Cuesta, ew. nowy bramkarz, Buchalik, Chorążka Obrońcy: Bartosz, Velez, Arsenić, Sadlok, Bartkowski, Palcić, Grabowski, nowy ŚO Pomoc: Llonch ( mam nadzieję), Halilović, Wojtkowski, Słomka, Kostal, nowy ŚP, Suljić, Imaz Atak: Carlitos ( mam nadzieję), nowy, Ondrasek, Drzazga ( ma dostać szansę), Kolar Odchodzą: Głowacki, Brożek, Małecki, Boguski, Wasilewski, Mitrović, Cywka, Bałaniuk( wyp), Gonzalez, Basha |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Junco chyba w PS mówił, że Chorążce kończy się kontrakt i nie wie, czy przedłużą. Kostal odejdzie, Llonch odejdzie, Carlitoś też odejdzie. Nie chce mi się wierzyć, że Bałaniuk będzie chciał siedzieć kolejny rok, a Wojtkowski też pewnie ucieknie.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Llonch pewnie ma dogadany kontrakt, ale kierunek wschodni ze względów rodzinnych mu nie odpowiada. Chciałby dostać podobne pieniądze i zostać, ale 12k euro jak niektórzy podają to i tak wiele w naszej sytuacji. Wisły nie stać teraz na wysokie kontrakty i powyżej 15k na pewno mu nie da. Szkoda straty takiego zawodnika, ale trzeba myśleć racjonalnie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Wiadomo, że szkoda ze względów emocjonalnych i sentymentów - Paweł od jakiegos czasu prezentuje poziom 2 ligi, wiec nie rozumiem jego checi kontynuowania kariery. Głowa z kolei rok temu niby mowil o zakonczeniu jak byl zdrowy, a teraz jak non stop jest wykluczony z gry przez urazy to ma checi dalszej gry (tak wynika z tej wiadomosci)... nie kumam tego.
A jesli Sobol mialby odejsc to k... ja nie wiem co sie dzieje. Nie podoba mi sie to wszystko, mam nadzieje, ze to ploty. Co do dwoch legend to NIC NIE TRWA WIECZNIE - szacunek i tyle, wieku nie pokonasz! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Szacunek, jak przeczytałem te dwa niusy to mi się przewinęły wszystkie emocje związane z Pawłem i Arkiem w pigułce. Niby byłem pogodzony z ich odejściem, uważałem też, że najwyższy czas, a i tak łezka w oku się zakręciła.
Dziękujemy za wszystko! Co do informacji o Sobolu to mam nadzieję, że to fama - Sobol jeśli chce uchodzić za profesjonalistę to powinien się jak takowy zachowywać. Jeśli zaś faktycznie podchodzi do tego emocjonalnie i chce odejść, bo nie będzie Pawła i Arka to by oznaczało, że na trenera się średnio nadaje. Podkreślam, że nie do końca mi się chce wierzyć w takowego niusa i mam nadzieję, że to tylko plotka. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Co do Sobola to nie wiem skąd macie info, że to z powodu Pawła i Arka.
Na TT się przewijało że raczej chodzi o jakiś staż / inne mozliwości rozwoju. Ktoś też napisał o Llonchu - było x razy pisane, że odrzucił bodajże 3 naszą propozycję, a na więcej po prostu nie mamy. Mały pewnie odejdzie i zostanie nieśmiertelny Boguś. Chociaż też raczej obstawiałbym, że finalnie go pożegnamy. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Jeżeli Sobol ma oferte na prace jako pierwszy trener to trzeba sie tylko cieszyc, ze zlapie doswiadczenia
Ja mysle ze czas na nowe otwarcie, Boguskiego i Małego tez trzeba zegnac oni tez kiedys zaczynali jako zawodnicy na dorobku, czas na swieza krew ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Coś się kończy, coś zaczyna. Aczkolwiek ciężko tak się oswoić z myślą, że to już koniec tej dawnej, starej i tak dobrze wspominanej Wisły Kraków. Oby nowe rozdanie zaowocowało podobnymi emocjami. Trzymam kciuki za powodzenie tego projektu, choć będzie ciężko w dzisiejszych realiach.
Arek, Paweł - dziękuję. ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Legendy odchodza, zawodnicy na grze ktorych wielu z nas sie wychowalo, troche smutno ale raczej wszyscy sie tego spodziewali.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
Kiedyś musiał nadejść ten moment. Możemy być dumni, że Ci gracze chcieli tu grać i identyfikować się z Wisłą. Trzeba im podziękować pełnym stadionem i docenić to co tu zrobili.
Mam dziwne przeczucie, że Carillo będzie lepiej się pracowało bez nich. I nie jest to żaden prztyk w ich stronę, tylko mam wrażenie, że Carillo chce mieć graczy którzy są w stanie w 100% się podporządkować jego wizji i stworzą razem silny team spirit ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Z jednej strony nastąpi sytuacja której mogliśmy się od dawna spodziewać, z drugiej... każdy gdzieś odwlekał ten moment w myślach.
Szkoda tylko, że zarówno Arek jak i Paweł odchodzą w tym samym momencie. Cóż, życie toczy się dalej. Pora aby w końcu na ich miejsce przyszli młodzi, zdolni Polacy. W ostatnim meczu wyobrażam sobie sytuację, gdy Głowa schodzi w 89 minucie z boiska, a na jego miejsce wchodzi Świątko. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Przypomniało mi się, jak jako dzieciak śledziłem wieczorami Ligę+, żeby oglądać skróty z Brożkami w ŁKS/Zabrzu. I jak wrócili Głowa i Brożki do Wisły za Smudy, jak łatali klub tych kilka lat temu i wtedy poczułem się znów młodszy.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
ja za dzieciaka sluchalem kaset na walkmenie. Teraz nie ma walkmena nie ma kaset a muzyke slucham ze spotify...
Szacun za wszystko, dla mnie zawsze będziecie moją Wislą na ktorej najwiecej zdrowia stracilem, ale czas ze sceny zejść... Pilkarsko nic nam chlopaki juz nie dadza. Umarl krol niech zyje krol. Oby tylko sie nam klub nie rozjechał ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Głowacki dobrze robi, że karierę kończy. Szkoda trochę, że Brożek szuka innego klubu. W sumie w tym sezonie z tego co pamiętam nie zdobył ani jednej bramki. Nie chce być źle zrozumianym, ale to trochę rozmienianie się na drobne.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|