|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
I oby tak było bracie
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2015
Offline |
|
Prawda jest taka, że Wisła zostaje w dolnej połówce w play-offach, bo w cuda ( wygranie nagle 4 meczów z rzędu ) mogą liczyć chyba tylko Ci z dobrym towarem na dzielni. Górnik spada na 100% Do gdybania zostaje tylko jedno: spada Wisła czy Śląsk. Inne scenario na dzisiaj nie ma.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Bukmacherzy mają całkiem inne zdanie. Chyba się bardziej znają.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 15.03.2016 o godz. 13:59.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Najsłabszy jest Górnik i on spada na 100%. Pokaż mi słabszy klub od Zabrzan? Śląsk i Wisła to obecnie zaraz po Górniku najsłabsze zespoły i między nimi rozegra się walka o utrzymanie. Zresztą... zobaczysz/pogadamy w maju.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
TAK TYLKO ZE W RUNDZIE REWANZOWEJ PUNKTY DZIELIMY NA PÓŁ I WTEDY WSzYSTKO JEST MOZLIWE NAWET NASZ SPADEK :(
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Relegacja:
Górnik 1.20 Korona, Śląsk, Łęczna 3.50 Nieciecza, Podbeskidzie 5.00 Wisła 6.00 Jak widać z Górnikiem można się zgodzic, że jest zdecydowanym faworytem do spadku (ale nie 100%), tak reszta ma podobne szansę na spadek.
PS. Pogadamy. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Czyli ty myslisz, ze jak Wisla nie wygrywala od 11 meczów to nagle będzie seryjnie wygrywać?! Nawet po podzialu punktow?! Nie! Ci co od 4-6 kolejek graja kaszane i nie wygrywaja meczów dalej będą grać kaszane i będą przegrywać i remisować.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
pewnie, że wygramy! robimy ósemkę, a później europejskie puchary <lol> ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Trzeba wierzyć tak jak się wierzyło z Twente... a tak na poważnie. Wygrać z jaga a potem przerwa na reprezentację i ostatnie 2 spotkania a których może zdarzyć się wszystko. Czuje ze ostatni mecz z Zagłębiem i te plakaty "walczymy o górną półkę" albo zwycięstwo da nam górna ósemke
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Portal 90minut.pl dalej nam matematyczne szanse w wysokości 3% na zajęcie 8 miejsca. I na tym proponowałbym zakończyć duskusję.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Jak wygramy z Jagą to się dopiero zacznie pompowanie ![]() Szkoda karnego Brożka bo mając dwa punkty więcej moglibyśmy się łudzić ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Realnie trzeba walczyć o 12 miaejsce po rundzie zasadniczej i 4 mecze na R22 w rundzie dodatkowej
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
ludzie my nie spadniemy bo nikt na to nie pozwoli. Wisła to za duża marka. Kto na C+ te mecze będzie oglądał. Może nie jesteśmy pupilkami ekstraklasy i pzpn ale bez nas by się nawet nie wysrali*. Wszystkie słupki im spadną.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Abstrahując od naszych procentowych szans - dopóki matematyka daje nam szansę, trzeba dawać z siebie wszystko! Jeżeli udałoby się wskoczyć do 8, to byłby absolutnei wspaniały finisz r. zasadniczej i szansa na rewanż za porażkę w Derbach - może nawet znów na R22?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Spokojnie.
Jeszce ni dawno mielismy juz spadac i szykować sie na wyjazd do Drutovii. jedno zwyciestwo i juz mysli ze bedzie grupa Mistrzowska? takze ,spokoj,opanowanie,gramy ,walczymy ,agresja.A bedzie co ma być. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Zagłębie teraz wygra z Łęczną, kończąc swoje i w zasadzie też jej dywagacje nt ósemek. Ma to o tyle znaczenie, że ostatni mecz gramy z Zagłębiem. Może pokuszą się o młodzież wtedy, mając pewną 8. Jagiellonię pokonać i ta przerwa reprezentacyjna da nam bardzo wiele (nie tylko DW, ale też powroty /?/ Mąki i DG77) przed Ruchem.
Daleki jestem od odlatywania, ale jeśli pokonamy Jagę to może być ciekawie ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
W tej kolejce :
Wisła Jaga 1 Lechia Termalika X Korona Piast x2 I będzie można dyskutować o szansach. Osobiście obstawiam że niestety nic z tego nie będzie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Koneser
Offline |
|
Ciekawe jest to, że mimo tak wielu klubów, które musimy wyprzedzić by móc grać w pierwszej ósemce, wiele gra spotkania między sobą i siłą rzeczy, któreś z nich zgubi punkty. Dlatego myślę, że jak będziemy wygrywać do końca to z łatwością wyprzedzimy Koronę (1 pkt różnicy), Górnik (1(2) pkt różnicy ale gorszy bilans bezpośrednich spotkań), Podbeskidzie (2pkt różnicy), Termalika(3 pkt różnicy). Najtrudniej będzie wyprzedzić Lechię no i Jagę. Dlatego skupiłby się na tych dwóch klubach.
Poniżej rozkład gier między drużynami, które nas wyprzedzają. Wiadomo na pewno, że ktoś z nich straci punkty. Lechia Gdańsk - Termalica Bruk-Bet Nieciecza Jagiellonia Białystok - Podbeskidzie Bielsko-Biała Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Korona Kielce Podbeskidzie Bielsko-Biała - Termalica Bruk-Bet Nieciecza |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nie rozumiem tej podniety niektórych w tym temacie. W końcu nie bez kozery dałem mu taki tytuł jaki dałem
![]() W końcu niejaki Mark Twain napisał kiedyś: "There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics." ![]() To jakie kłamstwo tkwi w statystykach podawanych przez 90minut.pl i tych moich? (Nota bene podajemy dokładnie te same wartości, tylko inaczej ujęte.) Otóż podstawowe kłamstwo tkwi w założeniach: każdy wynik (tj. wygrana, remis i porażka) wyceniane jest z jednakowym prawdopodobieństwem wynoszącym 1/3. Chętnie poznałbym bukmachera, który przyjąłby takie założenia ![]() Co więc tak naprawdę pokazują te statystyki? Pokazują jedynie liczbę kombinacji wyników spotkań prowadzących do danego końcowego rezultatu. Nic więcej i nic mniej. Czyli określają jedynie czy coś jest możliwe, ale z realnym prawdopodobieństwem danego zdarzenia mogą nie mieć już zbyt wiele wspólnego. Jaki ma więc sens podawanie tego w ten sposób? Otóż wynika to z tego, że na tym etapie sezonu liczba scenariuszy (czyli kombinacji możliwych wyników spotkań) jest tak duża, że żeby ją jakoś ogarnąć najlepiej zrobić to tą metodą. Zakładając, że analizujemy jedynie wyniki na poziomie 1x2 to liczba scenariuszy do rozważenia wynosi jakieś 282 miliardy. Trochę prościej jest jeśli przyjmiemy jakieś założenia, np. przyjmując nasze 3 zwycięstwa i interesując się jedynie tym, czy da nam to awans do górnej ósemki, pozostaje ich do rozważenia "jedynie" jakieś 14 milionów ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nie zgodze sie jednak z pierwszym zdaniem - jedynie niecale 50% jest w nogach naszych kopaczy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Co do podziału punktów, to sytstem ten powoduje, ze wszyscy mają szansę spaść. Różnica pomiedzy 9 zespłem a 16 to 5 pkt po podziale....Ja osobiscie jestem optymistą co do Wisły. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
możecie mnie zrypać ale ja, prócz kasy z C+ i biletów, nie widzę korzyści w zakwalifikowaniu sie do pierwszej 8. (zakładając ze o utrzymanie będziemy raczej spokojni a nie drżeć do ostatniej kolejki)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
gdzies kiedys czytalem, ze finansowo bardziej oplaca sie zajac miejsce 9/11 niz 8/6 (bo mecze u siebie + godziny rozgrywania meczy)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Koneser
Offline |
|
A ja właśnie chcę aby Wisła wzięła srogi rewanż za porażki z Legią, Lechem no i przede wszystkim z pasami. Wisła z grudniowych meczów była bezsilna, targanami plagą kontuzji oraz brakiem stabilizacji na ławce. Teraz mamy skład, który - moim zdaniem - jest w stanie powalczyć z KAŻDYM w lidze. Na wiosnę graliśmy niezłą piłkę z każdym przeciwnikiem. Brakowało jedynie skuteczności. Ta przyszła w ostatniej kolejce i liczę, że wiślacy podbudowanie ostatnim wysokim zwycięstwem pójdą za ciosem.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|