The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Zakłady na Wisłę? Legalni bukmacherzy w Polsce - ranking i recenzje. Sprawdź też STS kod promocyjny.
Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2018, 20:47
Ekstraklasa a przetarg TV. Skok na bank
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...k-na-bank.html
Odpowiedz cytując
Brozinho_23
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.07.2018, 21:32
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Wątpię aby TVP kupiło prawa po prostu nie stać ich za duży kaliber.NC+ nie wypuści wróbla z garści sypnie takim hajsem,że TVP i CP obsra się z wrażenia.Ewentualnie potem NC+ może odsprzedać TVP prawa....Zastanawia mnie jedno po co CP odsprzedaje NC+ LM ? czyżby kanały C+ w CP? raczej nie....
Tak jak piszesz podzielenie się to realna opcja. Co do tego kogo stać, to gdzieniegdzie słyszy się, NC+ cienko przędzie , a TVP ma być od 2019 r. zasilana z budżetu państwa, nawet w kwocie 2 mld złotych, w 2017 jak dobrze wyczytałem wpływy z abonamentów wynosiły ok. 600 mln. Tak więc wpływ wzrośnie prawie 4-krotnie.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.08.2018, 08:43
Wygrzebaliśmy z piwnicy starego Samsunga (nie mam modelu pod ręką - z 10 lat ma, jeden z pierwszych LCD). Działa - ale obraz jest wyblakły - jak stare zdjęcie czy gazeta.

Ustawiałem co się dało - kolory, barwę, tryb, rodzaj obrazu, ostrość, kontrast itp itd i kupa. Mogło paść coś z elektroniki ?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.09.2018, 14:43
Zapytam z ciekawości zastosowałem taką przejściówkę (patrz foto) i mam brak sygnału dlaczego? Po kablu wszystko śmiga....

Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 10.09.2018, 07:00
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Zapytam z ciekawości zastosowałem taką przejściówkę (patrz foto) i mam brak sygnału dlaczego? Po kablu wszystko śmiga....

mam taką w domu i wszystko działa, może kupiłeś wadliwą?

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 10.09.2018, 12:43
No raczej chyba nie, bo matka też ma i jej zawinąłem i też lipa Puściłem sobie kabel pod oknem mała dziura trudno się mówi....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.09.2018, 20:03
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Wygrzebaliśmy z piwnicy starego Samsunga (nie mam modelu pod ręką - z 10 lat ma, jeden z pierwszych LCD). Działa - ale obraz jest wyblakły - jak stare zdjęcie czy gazeta.

Ustawiałem co się dało - kolory, barwę, tryb, rodzaj obrazu, ostrość, kontrast itp itd i kupa. Mogło paść coś z elektroniki ?
Samsung miał kilka serii w ktorej udalo im sie dac takie kondensatory ze tv po kilku latach niestety padal, mozliwe ze masz to samo. Lutowanko i bedzie jak nowy.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 04.07.2019, 09:04
Ktoś ostatnio zmieniał coś w NC+? Jest szansa na negocjacje?

Skończyła nam się umowa - na kolejne 2 lata dostaliśmy identyczny pakiet ale za 10 zł droższy - wiec złożyliśmy wypowiedzenie z końcem lipca - ciekawe czy ktoś zadzwoni ...
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 04.07.2019, 09:35
Na forum satkurier jest wątek o aktualnych ofertach. Ja przedłużałem końcem kwietnia to negocjacji takich jak kiedyś już nie było. Ceny za pakiety mają ustalone tak samo za dodatkowe kanały. Możesz urwać jedynie jakiś dekoder, VOD czy multi.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 04.07.2019, 18:39
Wypowiedzenie pomaga
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.07.2019, 19:39
Niestety to nie internet, czy abonament telefoniczny, że jeśli nie pasuje mi oferta to dziekuję i w tym samym dniu oglądam oferty licznej konkurencji. Tu jest podzielony rynek i koniec. Jeśli ktoś tak jak ja wymaga od TV głównie transmisji futbolu to niestety musi liczyć, że mu nc+ nie zaszaleje z wysokością nowego abo... Bo gdzie pójdę w razie czego? do Polsatu i ligi rosyjskiej, czy co tam oni pokazują?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 11.07.2019, 10:10
nc+ uruchamia Canal+ Sport 3 i Canal+ Sport 4
https://satkurier.pl/news/181918/nc-...l-sport-4.html
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 12.07.2019, 08:10
felipe napisał(a):Wyświetl post
Niestety to nie internet, czy abonament telefoniczny, że jeśli nie pasuje mi oferta to dziekuję i w tym samym dniu oglądam oferty licznej konkurencji. Tu jest podzielony rynek i koniec. Jeśli ktoś tak jak ja wymaga od TV głównie transmisji futbolu to niestety musi liczyć, że mu nc+ nie zaszaleje z wysokością nowego abo... Bo gdzie pójdę w razie czego? do Polsatu i ligi rosyjskiej, czy co tam oni pokazują?

No właśnie akurat moja Młoda ma w dupie piłkę i chce mieć ten sam pakiet co wcześniej za tę samą cenę. Na razie minęły 2 tyg prawie i zero kontaktu.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 15.07.2019, 11:08
Edit. No i zadzwonili i się udało. Pakiet ciut wyższy za tą samą cenę co przez ostatnie 2 lata.

Problem jest innego typu ... Ten nowy dekoder nie ma wyjścia optycznego ale jakieś gówno spdif - którego mój wzmaczniacz za chiny nie obsłuży...
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2019, 09:38
wziąłem jako nowy nc+

comfort + canal+ 74,99
2 dekodery 20 zł
do tego paczka HBO + HBO Go za 20 zł

podobno nowi mają lepiej

zobaczymy jak się umowa będzie kończyć

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.07.2019, 11:10
Jest w internecie jakieś miejsce, gdzie można wykupić dostęp do transmisji meczów? Nie ma już dailymotion, więc zależy mi najbardziej na naszej lidze oraz Premier League.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 28.07.2019, 11:19
Tak, player.pl, pakiet canal+ - 45 zł za miesiąc, przy automatycznym odnawianiu (ale możesz je w każdej chwili zatrzymać, nawet na kilka dni).
Działa też na smartfonie.
Jeśli zależy Ci tylko na lidze, to w player.pl jest pakiet PKO Ekstraklasa: 150 zł do końca roku 2019, czyli wychodzi ok. 30 zł miesięcznie za dostęp do ligi. Ale bez przerw no i płatność jednorazowa. Pakiet zawiera kanały Canal+ Sport 3 i Canal+ Sport 4, w których są transmisje wszystkich meczów ligowych plus magazyny ligowe.
Ostatnio edytowane przez rav : 28.07.2019 o godz. 11:22.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.08.2019, 11:50
PKO Ekstraklasa: Wisła - Górnik w niemieckiej stacji sportowej
https://satkurier.pl/news/182592/pko...sportowej.html
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.08.2019, 22:12
ma ktos pakiet NC+ i dokupil do niego ten polsatowski pakiet z LM ?
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 16.08.2019, 11:06
Jak idzie okablowanie przy multiroom w nc+

Z anteny do głównego dekodera, z głównego dekodera kabel antenowy do dodatkowe dekodera?
I jeszcze kabel internetowy?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 16.08.2019, 11:20
nero napisał(a):Wyświetl post
Jak idzie okablowanie przy multiroom w nc+

Z anteny do głównego dekodera, z głównego dekodera kabel antenowy do dodatkowe dekodera?
I jeszcze kabel internetowy?
Tu masz wszystko wyjasnione na jakiej zasadzie to teraz dziala.
https://ncplus.pl/multiroom
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 11.09.2019, 14:07
Pany, przy pięknej pogodzie mam siłę sygnału na 95% a jakość na 40% ...

Antena 60 cm nie kalibrowana przez jakieś 5 lat. Warto iść w większą i nowy konwerter (koszt niecałe 100zł) np 80 cm albo większą?
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.09.2019, 11:05
We większą zawsze warto. Mniej zakłóceń od złej pogody, deszczu itp.
Nowy konwerter ja od razu zmieniłem na ten poczwórny, z 4 gniazdami. Mogę osobno połączyć 4 pokoje.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 28.09.2019, 11:40
Myślałem o 90cm ale nie wiem czy wiatr z komina nie urwie... Ma napisane że do 130kmh wiatru, a takie bywają

Ja konwerter z 1 gniazdem bo tam już mam instalację zrobioną, ścian kuć mi się nie chce.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 21.11.2019, 14:25
Czy istnieje coś takiego.
Dekoder do którego włożę kartę z polsatu cyfrowego, dzięki czemu będę odbierał normalnie te kanały co mam w abonamencie + ten dekoder będzie miał możliwość ściągnięcia youtube, netflixa, player.pl ?

Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.11.2019, 08:48
Samej karty nie włożysz, tzn da radę ale trzeba sporo się nakombinować. Jesli polsat byłby w stanie wymienić Ci obecny dekoder na moduł cam z kartą to wtedy spokojnie by się znalazło jakoś dekoder który by spełniał Twoje oczekiwania co do serwisów vod.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 25.11.2019, 13:07
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
Samej karty nie włożysz, tzn da radę ale trzeba sporo się nakombinować. Jesli polsat byłby w stanie wymienić Ci obecny dekoder na moduł cam z kartą to wtedy spokojnie by się znalazło jakoś dekoder który by spełniał Twoje oczekiwania co do serwisów vod.
Niestety wymienić nie da rady. A da się kupić gdzieś taki moduł cam i potem dekoder do tej karty i vod?

Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.11.2019, 08:24
Karte masz sparowaną zaszytym w karcie i dekoderze/module kluczem. Oficjalnie nie da rady używać karty polsatu w dekoderze/module innym niż ten dostarczony razem z kartą. Cały myk polega na wyciągnięciu odpowiednich danych z dekodera/karty i wygenerwoanie pliku który wrzucasz do nowego dekodera kupionego na wolnym rynku, który dla karty wygląda jak oryginalny dekoder polsatu.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.11.2019, 10:23
Czesc,

Stoje przed zadaniem "instalacji" telewizora w pomieszczeniu, gdzie nie ma gniazda antenowego.
Niestety, przeciągnięcie kabli nie wchodzi w grę, ponieważ znajdują się one po drugiej stronie domu, a montowanie anteny na balkonie wiązałoby się z wiecznie uchylonym balkonem, albo wierceniem dziury w ścianie, co też nie jest najlepszą opcją.

Pomyślałem zatem, że może antena wewnętrzna sprawdziłaby się w takiej sytuacji, żeby odbierać sygnał telewizji naziemnej? Ma ktoś z Was doświadczenia z takimi rozwiązaniami?

Dzięki!
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Stary 26.11.2019, 11:31
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Czesc,

Stoje przed zadaniem "instalacji" telewizora w pomieszczeniu, gdzie nie ma gniazda antenowego.
Niestety, przeciągnięcie kabli nie wchodzi w grę, ponieważ znajdują się one po drugiej stronie domu, a montowanie anteny na balkonie wiązałoby się z wiecznie uchylonym balkonem, albo wierceniem dziury w ścianie, co też nie jest najlepszą opcją.

Pomyślałem zatem, że może antena wewnętrzna sprawdziłaby się w takiej sytuacji, żeby odbierać sygnał telewizji naziemnej? Ma ktoś z Was doświadczenia z takimi rozwiązaniami?

Dzięki!
a coś takiego:

https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizo...E&gclsrc=aw.ds

nie wchodzi w grę?

puszczasz między oknem a ramą i cyk, okno zamknięte

ps. jest jeszcze kablówka, lub telewizja przez internet PILOT WP

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów