|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
Wg mnie troszkę mało. Liczyłem na 2,5 mln Euro.
Korespondując z Flamastrem: -Hernani bo Jodłowiec będzie raczej droższy -Jeżeli Pawłowski by się zamknął w 600-700tys Euro to bym jednak w niego zainwestował(prawe skrzydlo) -1 mln Euro za piłkarza do ofensywy(napastnik grający dobrze w defensywiie lub ofensywny pomocnik) -Kosa jeżeli nie obciąży za bardzo budżetu(lewe skrzydło) -Bramkarza raczej za darmo. Ew. za pieniądze ale kogoś w wieku 30 lat, bo ten serb mimo wszystko za stary. Jak wydawać pieniądze to na kogoś kto pogra z 3 lata, a nie każdy to Van der Sar, na przykładzie Lehmana widać. -wierzę w tego Słowaka na prawą obronę i liczę na niego(bo jednak nie jestem przekonany czy Bartczak to godny następca Baszcza) Mając do wyboru Krzynowek Kosowski(obaj za darmo) stawiam na Kosę. Tańszy w utrzymaniu a czy gorszy? Sprawa dyskusyjna.
Ostatnio edytowane przez Stop lost : 26.06.2008 o godz. 09:50.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Gdybym był Bednarzem, szukał bym za granicą, bo cena za polskich pilkarzy nie przeklada się na ich jakość.
Być może jestem ślepy, ale w poprzedniej rundzie nie widziałem absolutnie nikogo, kto wybijał by się ponad przeciętność w arcy silnej orange ekstraklasa. |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Może masz rację ale np. obrońcow jak Jodłowiec czy Hernani ciężko jest znależć za granicą za taką kasę(jeżeli prawdą jest że Hernani kosztuje 400tys Euro)
A i takiego Pawłowskiego też ciężko wyciągnąć(22 lata) jeżeli prawdą jest że kosztuje ok 0,5 mln Euro. Możiwe jednak że są jakieś polityczne naciski(wiadomo Legia) i ta cena jest tylko dla Warszawiakow. Przecież wiadomo że Zagłębie to państwowy bubel. Także wiadomo że jeżeli Pawłowski nie ma kwoty odstępnego to Legia będzie faworyzowana przez drużynę Tuska(tak apropo mojego politycznego idola). Nie wiem komu kibicuje Tusk ale bardzo możliwe że Legii. A władze w Lubinie się zmieniły.
Ostatnio edytowane przez Stop lost : 26.06.2008 o godz. 10:19.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Ja bym to widział tak:
Bramka: Pawełek, Kowalewski Prawa obrona: Baszczyński, Singlar Lewa obrona: Diaz, Brożek Piotr Środek obrony: Głowacki, Cleber, Hernani, Jodłowiec Prawa pomoc: Kosowski, Łobodziński Lewa pomoc: Zieńczuk, Balaz Środek pomocy: Sobolewski, Cantoro, Jirsak, Garguła lub może poszukać jakiś tani brylancik w Brazylii, bo tam najłatwiej takich znaleźć Napastnicy: Brożek Paweł, Niedzielan, Boguski, Robak lub Zahorski Kowalewski- w Polsce lepszego nie znajdziecie, a za granicą za takie pieniądze raczej też nie cena: 300-400 tys. ojro Singlar- wolałbym Bartczaka, ale jeżeli ten Singlar jest za darmo i ma jakieś tam obycie w europejskich pucharach to powinien nam wystarczyć cena: za darmo Hernani- Arboledy już nie da rady kupić, także wg mnie Hernani zaraz za kolumbijczykiem jest najlepszym obrońcą jakiego byśmy byli w stanie kupić cena: 500-600 tys. ojro Jodłowiec- najlepiej zapowiadający się młody polski stoper, a młodzi też są nam potrzebni cena: max. 500 tys. ojro Kosowski- co by nie mówić bardzo by się przydał i najprawdopodobniej będzie do wzięcia za darmo cena: za darmo lub jakaś symboliczna kwota Balaz- po Zieńczuku najlepsza lewa noga OE, byłby wspaniałym zmiennikiem, a gdyby Zieńczuk już nie grał na tym poziomie albo chociaż zbliżonym co w zeszłym sezonie to spokojnie może go zastąpić, jest tylko jeden problem podobno już angole się nim interesują cena: max. 600 tys. ojro Garguła- osobiście wolałbym Iwańskiego, ale teraz to już po ptokach :/ , innego kandydata ciężko znaleźć, bo Majewski jest za drogi cena: 800 tys. - 1mln ojro Zahorski lub Robak- ogólnie to żaden z nich za bardzo mnie nie przekonuje, ale jeżeli jest już potrzeba wysokiego napastnika, to tylko ta dwójka z polskiej ligi coś sobą prezentuje cena: Zahorski- min. 800 tys. ojro, a to przez to, że mają teraz w miarę bogatego sponsora i nie będą tak łatwo puszczać wyróżniających się graczy; Robak- 300-400 tys. ojro Ceny, które podawałem to sam ustaliłem wg mojego myślenia o konkretnych zawodnikach, może w niektórych przypadkach przesadziłem, ale cóż ten temat jest taki trochę "science fiction" Ogólnie by wyszło kasy do wydania coś pomiędzy 3 mln ojro, a 4 mln ojro, czyli wg mnie realna kasa jak na Wisłę; 2,5 mln już jest za Dudkę i może Boguś zarzuciłby tak z 5 mln zł ( coś koło 1,5 mln ojro ) ; 5 mln zł czyli dokładnie 0,1% jego majątku ![]()
Ostatnio edytowane przez Pele77 : 26.06.2008 o godz. 14:12.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Pozostaje pytanie czy wypisani przez Ciebie zawodnicy pomogli by nam w europejskich pucharach.W lidze z taką drużyną nie miał by nikt szans.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Panie Bednarz Hernani tylko czeka na naszą ofertę!! 24 lata, 190 cm, zwrotny , szybki i silny, ograny. Panie Bednarz nad czym się zastanawiacie jak to jest wymarzony następca Clebera?
Interesujecie się Pazem, Kosowski mowi że dobry, ok. Ale Hernani że dobry i podobny klasą do Głowy to wszyscy widzimy! O - Górnik Zabrze, Zagłębie Lubin, AC Sparta Praga zobaczcie kto czycha na Hernaniego, a my śpimy Paz jako rezerwa może być niezły. Ale czy nie chce za dużego kontraktu? Nie podoba mi się to szczerze. Hernani Głowa to by była super para.
Ostatnio edytowane przez Stop lost : 27.06.2008 o godz. 08:56.
|
|
![]() ![]() |
Guest
|
|
Pele Za Kokosa pewnie coś jeszcze wpadnie - to w kwestii kasy na transfery Hernani i Jodłowiec naraz - po co? Jeden by wystarczył - to daje 3 stoperów plus Baszczu, który też może zagrać na stoperze. Z napastników to wolę Zahorskiego od Robaka. Robak to dla mnie taki silny, wysoki chop i tyle atutów... Razi brakami technicznymi i sztywnością... Kowalewski - jest przeceniany moim zdaniem. A reszta - przydałaby się
Ostatnio edytowane przez arti : 27.06.2008 o godz. 09:24.
|
|
![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
Z kazdym dniem zwiększa się ilosc ludzi, ktorzy moga pocalowac mnie w dupe
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Co do Kowalewskiego to jest to napewno solidny bramkarz. Może przereklamowany, ale myślę też że ma obecnie kryzys z ktorego wyjdzie przy regularnej grze. Wydaje mi się że mogłby jeszcze w Wiśle pograć z 5 lat i dlatego jest to dla mnie łakomy kąsek. Co do napastnikow to w Polsce nie ma kandydata. Kosowski by się nadał, a Garguła też. Czyli ogolnie zagranicą poszukałbym prawoskrzydłowego i napastnika chyba że jakiś młodych na inne pozycje w wieku 20 lat mają to też można ściągnąć. Nie zaszkodzi. Czyli: Kowalewski Hernani Singlar Garguła Kosowski Prawy pomocnik i napastnik z zagranicy.
Ostatnio edytowane przez Stop lost : 27.06.2008 o godz. 09:23.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
Za Kokosa to podobno tylko 100 tys. ale nie wiem czy zł czy ojro. Nie powala ta kasa, ale zawsze coś. Dlaczego dwóch naraz stoperów? Bo Wisła będzie grała na 4 frontach i jeżeli pójdzie dobrze w europie to Wisła może mieć do rozegrania 50-60 meczów w przeciągu sezonu ( tyle to grają Reale i inne Barcelony) i trójka stoperów będzie niewystarczająca. Mówisz Baszczyński, ale np kontuzje będzie miał drugi prawy obrońca, czyli Baszczyński musi grać na prawej obronie, a to doprowadzi do tego, że jeden ze środkowych obrońców będzie musiał grać non stop i nie wytrzyma tego, a znając jeszcze Głowackiego a konkretnie jego szczęście do kontuzji to wgl może być masakra także wg mnie 4 stoperów musi być! Kowalewski - może przeceniany, ale znasz lepszego na tę pozycję z polskiej ligi? Bo z zagranicy za lepszego od niego to trzeba by trochę zapłacić, a wątpię żeby na bramkarza Wisła chciała przeznaczać jakieś duże pieniądze
Prawy pomocnik- wg mnie gdyby przyszedł Kosowski to niepotrzebny jest kolejny prawoskrzydłowy, bo Łobodziński mimo, że gra słabo to byłby wystarczający jako zmiennik. Chyba, że myślisz o Kosowskim jako o lewoskrzydłowym. Tylko co wtedy zrobić z Zieńczukiem? |
||
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Sekundo za 1mln Euro to już można pozyskać dobrze zapowiadającego się napastnika typu np. Jan Blazek ktory był już do Wisły przymierzany... Ale zgadzam się że jakby przyszedł Kosa to bocznego pomocnika nie potrzeba. Ale może się okazać że Bednarz ma kogoś na oku, a 4 skrzydłowych dobrych też by się przydało. Zresztą nie ma co się wymądrzać. Ja jestem tylko wkurzony że Bednarz nie interesuje się Hernanim. Reszta mi zwisa bo uważam że na pozostałych pozycjach Bednarz zrobi ciekawsze wzmocnienia niż ja bym tego dokonał ![]() Bednarz ma o tyle ciekawą sytuację że nie ma przymusu na wzmocnienia. Uważam że spisze się bardzo dobrze, bo jeżeli nie chciał Lewandowskiego ktory zdobył właśnie 2 bramki dla Lecha(coż za start) to chyba ma jakieś asy w rękawie. Inaczej będę wkurzony. Niestety ale Legia i Lech postawiły wysoko poprzeczkę. W sumie nie drogim kosztem porządnie się wzmocniły. Zobaczymy czy pan Jacek będzie od nich mądrzejszy bo łatwo o to nie będzie. Bo pamiętać należy że Legia będzie jeszcze mocniejsza jak sprzeda Rogera to zaszaleją. Więc coż panie Jacku mam nadzieję ze nie oddamy prymatu w lidze. Poza tym mam przeczucie że ten Singlar będzie świetnym nabytkiem na nasze warunki. Będziemy mieć silnego rezerwowego. 3 lata chłopak dobrze pogra jeszcze więc chyba warto mu się przyjżeć, bo napewno z Websterow nie będzie korzystał a zmiennikow też musimy przecież mieć ktorzy nie będą narzekać, a będą prezentować poziom.
Ostatnio edytowane przez Stop lost : 27.06.2008 o godz. 14:08.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wg mnie jeżeli nie odejdzie przez prawo Webstera to wgl nie odejdzie, bo tamte kluby liczyły na to, że kupią go za grosze, a jak sie dowiedzą, że trzeba trochę zapłacić to sobie odpuszczą i Kokoszka zostanie w Wiśle i będzie psuł atmosferę swoimi narzekaniami.
Z tym napastnikiem to wg mnie nie da rady sprowadzić dobrego napastnika za mniej niż 2 mln ojro, ale to tylko moje zdanie. Z tym czwartym skrzydłowym to ja bym widział tam Balaza o którym wcześniej już pisałem. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 12.2005
Offline |
|
Nie wiem czy tylko ja zauwazylem taka prawidlowosc ze 90% ludzi wypisuje w tym temacie zawodnikow, ktorzy wg mediow byli przymierzani do Wisly. Momentami az odrzuca jak po raz 200 czyta sie propozycje typu:"kowalewski,kosowski,robak,sobolewski,bartcza k,grzelak?!" Jak dla mnie poza Gargula, nie znajdziemy w Polsce zawodnika uksztaltowanego, nadajacego sie do gry w Wisle. Wysokie transfery gotowkowe-owszem, ale z zagranicy. Jednak kolejny krok to zainwestowanie w kilku mlodych zawodnikow do mlodej Wisly. Nawet w przypadku nie spelnienia oczekiwan, nie stracimy na nich duzych pieniedzy.
![]()
"Czuję się Wiślakiem i zawsze nim pozostanę" - Kuba Błaszczykowski
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Panu Bednarzowi polecę kilku zawodników,którzy w mojej opinii przydaliby się Wiśle.
Środkowi obrońcy: Yuji Nakazawa-30 letni doświadczony obrońca drużyny Yokohama F Marinos oraz podpora reprezentacji Japonii.W zespole z Jokohamy występuje od sześciu lat.Piłkarz roku w Japonii w 2004 roku. Tsuneyasu Miyamoto-31 letni energiczny i żywiołowy zawodnik austriackiego Red Bull Salzburg mogący grać zarówno jako środkowy obrońca i defensywny pomocnik.W tym sezonie rozegrał 12 spotkań w lidze austriackiej,jego kontrakt z Salzburgiem kończy się w 2009 roku. Karim Saidi-25 letni obrońca tureckiego Sivassporu i reprezentacji Tunezji,wychowanek Club Africain Tunis,były zawodnik m.in. Feyenoordu i Lecce Środkowy pomocnik: Selim Ben Achour-26 letni pomocnik reprezentacji Tunezji oraz Al Qadisiya Kuwait.Wychowanek szkólki PSG,świetnie wyszkolony technicznie,który Wiślakom dał się we znaki jako zawodnik Vitorii Guimaraes eliminując nas z Pucharu UEFA Fabio Pacheco-20 letni utalentowany pomocnik portugalskiego Pacos Ferreira Napastnik: Keiji Tamada-27 letni dynamiczny napastnik klubu Nagoya Grampus Eight oraz reprezentacji Japonii. |
|
![]() ![]() ![]() |
Urodzony optymista
Offline |
|
![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Zapewne dobre to są wzmocnienia na....FM-a.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
To już nie można być fanem Japońskiej ligi
![]() ![]()
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 27.06.2008 o godz. 23:13.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
Gdybym był Bednarzem to porozglądałbym się po rezerwach rosyjskich klubów (Zenit, CSKA) - grają tam najczęściej utalentowani, młodzi zawodnicy (myśle że cena tych lepszych to okolo miliona złotych)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
do Karpat Lwów na obóz pojechał utalentowany rozgrywajacy Poloni Bytom Rafał Grzyb.Chyba warto sie nim zainteresować bo mozna mieć kretywnego pomocnika za nie tak wielkie pieniądze.Skoro nie ma pieniedzy na Iwańskiego,Gargułe a o Majewskim już nie wspomne to trzeba szukać innych rozwiązań.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
Gdybym był Bedanrzem poszukałbym jakiegoś utalentowanego zawodnika z 2 czy 3 lidze kupiłbym za jakieś 50 tysięcy złotych a sprzedał za 1 milion euro
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Najtańszym sposobem na pozyskiwanie zajebistych zawodników jest zatrudnienie 3-4 scoutów obserwujących niższe klasy rozgrywkowe i wyszukiwanie perełek. Następnie podpisanie umowy lojalnościowej z jednym z klubów 2 ligi np Kmity Zabierzów i z jednym z OE np z Ruchem . Współpraca polegałaby na tym, że piłkarze wyhaczeni przez scoutów przyjeżdżaliby na testy do Krakowa. Tymże piłkarzom przyglądaliby się Trenerzy Wisły, Ruchu i Kmity. Najlepsi o ile daliby radę to by walczyli o 1y skład w Wiśle, jeżeli nie to wtedy przechodziliby do Ruchu na tak zwanym współwłaścicielstwie. A piłkarze , którzy nie byliby wzmocnieniem dla Ruchu a byliby wzmocnieniem dla Kmity trafialiby do tegoż klubu też na zasadzie współwłaścicielstwa. Jeśli jakiś piłkarz Ruchu lub Kmity wyróżniałby się w zespole to może trafić do Wisły płacąc połowę jego wartości. Jeśli jakikolwiek inny klub nawet zagraniczny chciałby pozyskać takiego zawodnika to zgodę musi wyrazić Wisła, gdyż ona ma prawo pierwokupu. Jeśli działacze stwierdzą, że dany zawodnik się nie przyda w zespole i zgadzają się na transfer to wtedy Wisła dostaję połowę kwoty transferu. To samo tyczy się juniorów. Kluby współpracowywały też na płaszczyźnie szkoleniowej, wspólna pomoc w "szlifowaniu diamentów"
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
ogryzek Po prostu daję taki przykład. Ostatnio relacje z Ruchem są dość dobre. Może być Odra w sumie nawet o niej nie pomyślałem. Może i masz faktycznie racje. A jeśli chodzi o profity dla klubu z OE. To po pierwsze. Wisła przy przetransferowaniu zawodnika z niższej ligi do np Odry płaciłaby połowę kosztów transferu, ale przy sprzedaży takiego zawodnika, który z wiadomych względów staję się droższy to połowę kwoty transferu otrzymuje do siebie. Jeśli np Odra nie miałaby na zakup takiego zawodnika 50 % to wtedy a działacze Wisły stwierdziliby, że jest to przyszłościowy transfer, to w tym przypadku Wisła płaci za cały transfer i wypożycza go do Odry. Wiadomo że kwoty transferowe nie będa zbyt wysokie, więc można sie w takie coś bawić
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
Gdybym był Bednarzem, poszedł bym dzisiaj do solenizanta, postawił flaszeczkę i po kilku głębszych poprosił o pare milionów.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Z Ruchem to przyjebales. Dzialacze klubu, ktorego ambcije siegaja co najmniej rownie wysoko jak Wisly mieliby sie zgodzic na takie cos?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
Gdybym był Panem Bednarzem napewno starał bym się lepiej rozwiązywać problemy z transferami i kontraktami zawodników. Szczególnie mam tu na mysli transfer Kamila Kosowskiego do Cadiz który jednak mógł zostać pod Wawelem.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 11.2003
Offline |
|
Bardzo dobrze, ze Singlar jest juz z nami. Trzeba dalej sie wzmacniac. Wisala ma bardzo dobra sytuację wyjsciową - może za niewielkie koszty sprowadzić bardzo dobrych zawodnikow.
Tommasi Berni - rezerwowy bramkarz Lazio. To ze jest rezerwowym w Lazio to nie znaczy ze jest slaby. Wrecz przeciwnie - w zeszlym roku byl objwieniem II ligii wloskiej. Fabianskiemu tez nie wiodlo sie w Lechu a po p[rzyjsciu do Legii to juz sami wiecie jak bylo. Mysle ze Berniego moznaby bylo wypozyczyc za free (w mysl wspolpracy miedzy naszymi klubami.) Abraham Paz - podstawowy obronca zespolu Cadiz, niski, wątly ale szybki i zwinny. Bardzo dobre uzupelnienie bloku obronnego Wisly. Do wzięcia za darmo Antoni Lukasiewicz - utalentowany polski obronca. Do wziecia za darmo Andre Baretto - Brazylijczyk dobrze czujacy sie zarówno na lewej strony obrony jak i na srodku pomocy (defensywny pom). Podstawowy zawodnik najlepszej druzyny II ligi portugalskiej. Free (powrot z wypozyczenia) Lukasz Gargula - jeden z najlepszych polskich playmarkerow. Dobrze czyta gre, celnie podaje. do wziecia z GKS za 1,5 mil. euro Patric Kluivert - swego czasu jeden z najlepszych napastnikow swiata. Silny, walczacy o kazda pilke. Dodatkowo wg. wypowiedzi trenera Lille bardzol pomagal mlodym pilkarzom klubu. Uwazam ze nasi pilkarze z ME tez duzo by skorzystali na treningach z nim a w polskiej lidze bylby gwiazda. Do wziecia za free. Wisla sprzedajac Dudke wzbogacila sie o 2.5 mln euro. Dlaczego tych pieniedzy nie sprzytkowac na transfery badz gaze zawodnikow. 1.5 Gargula i reszte na kontrakty dla nowych zawodnikow i jestem przekonany, ze to by wypalilo i mielibysmy CALĄ!!!!!!! kadrę bardzo dobrych pilkarzy Berni, Pawelek, Cebany, Trela Junior, Brozek Piotr Glowacki, Lukaciewicz, Cleber, Paz Baszczynski, Singlar, Szabat Kosowski, Zienczuk Baretto, Cantoro, Sobolewski Gargula, Jirsak Boguski, Lobodzinski, Golos Niedzielan, Brozek, Malecki, Dawidowski, Kluivert, Kmiecik Sami przyznajcie - czy nie chcielibyscie miec takiego zespolu Wisly? Wisl |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
no oczywiscie ze bysmy chcieli ale niewiadomo czy Wisła chce Paza ( sam zawodnik sie tylko wypowiadał o tym ze zna Wisłe) czy Kluivert chce grac dla Wisły (ostatnio sprawa ucichła a wczesniej Patrick na swojej stronie internetowej rzekomo miał powiedziec ze oferta Wisły to jakis zart i jego przeprowadzka do Polski nie interesuje) a Berni raczej do nas nie przyjdzie bo my im nie dalismy Dudki ;P ale tak ogólnie to chciałbym zeby tak wygladala kadra Wisły... a i dodał bym jeszcze Krzynówka
![]()
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 30.06.2008 o godz. 14:13.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|