|
Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
Zakładam ten temat(nie mogłem znaleźć żadnego podobnego), ponieważ chce dowiedzieć się jakie magazyn sportowe oglądacie, jakie serwisy internetowe czytacie aby uzyskać jak najlepsze informacje ze świata sportu. Co możecie polecić, a co jest nie warte poświęcenia czasu.
Kiedyś był podobny temat w dziale piłkarskim(dotyczył magazynów o Ekstraklasie), ale chyba umarł śmiercią naturalną Jeśli moderatorzy uznają temat za zbędny to proszę o usunięcie go |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Jeśli chodzi o magazyny telewizyjne to polecam wszystkie na Canal+Sport. Serwisy internetowe to goool.pl, weszlo.com, oficjalna Wisly. Z gazet to nie ma w czym wybierac. Jedynie Dziennik Polski jest na jakimś poziomie.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
ja polecam gazete - Przeglad Sportowy ,a na necie www.dziennik.pl/sport
![]()
.....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
A co sądzicie o http://www.11.pl/
![]() ![]()
Perkele!
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Z poza Wiślackich www.90minut.pl , www.ligapolska.pl .
Ja zawsze lubię poczytać PS, ale nie zawsze wszytko tam do końca gra.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 01.08.2009 o godz. 16:39.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Ja PS bardzo nie polecam, strasznie tabloidowy styl, zero obiektywności, teksty są zwykle na słabym poziomie. Podoba mi się za to ich piątkowy dodatek, ale to już nie sa newsy i aktualności. Zwykle jest ciekawy główny artykuł (np. o sponsorach klubów piłkarskich, ostatnio było o gościu, który był właścicielem karty Żurawskiego, opisywał jak przebiegał transfer z Lecha do Wisły i okazało się, że formalnie to Żuraw nie był nigdy piłakarzem Lecha
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
w PS mozna cos poczytac + jakies dodatki jak m.i skarb kibica ![]()
.....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A oglądacie jakieś magazyny na C+. Tzn. chodzi mi czy są jakieś magazyny dotyczące danych lig np. angielskiej, hiszpańskiej (wiem, że jest coś w C+) tylko mógłby je ktoś jakoś scharakteryzować.
Znacie może jakiś magazyn dotyczący NBA, oprócz NBA 360 na Orange Sport? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Na C+ są magazyny z zagranicznej w kilku formach. Magazyny typu Premiership, Serie A itp to zazwyczaj są pokazane skróty plus 2,3 reportaże na jakiś temat konkretniejszy. Dochodzi jeszcze magazyn Sport + gdzie masz wszystkie ligi (oprócz polskiej) ale stoi tam tylko taka pani (przynajmniej stała w tamtym sezonie) i opowiada co się działo w skrócie w ligach i pokazują skróty. Pani tak nie za bardzo ogarnia przynajmniej wg mnie ;d no i jest jeszcze Sport + Extra gdzie masz już omawiane każde ligi po kolei przez ekspertów. Jeszcze jest magazyn o nazwie której dokładnie nie pamiętam, bodajże Premiership + gdzie masz skróty z ligi angielskiej bez żadnego komentarza, tylko szmer z trybun. Eeee no i coś tam chyba jeszcze jest ;d
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
ESPN Sport,to z zagranicy. Polska to weszło.com, 90 minut.pl, wisłakrakow.com, na resztę nawet nie wchodzę. Nic ciekawego, połowa rzeczy zmyślana. Szkoda czasu.
O NBA,w ogóle koszykówce masz bardzo mało programów. FIBA magazyn o koszykówce Europejskiej. . Ale nie ma tam szczerze mówiąc nic ciekawego. Chyba przed meczami Euroligi na C+chodzi magazyn...NBA ![]() Bardzo mizerny jest poziom relacji sportowych i programów w Polsce. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
3 sierpnia, (czyly dziś ;p ) ma wyjść jakiś dziennik tylko o piłce, o którym zawsze marzyłem. Jednak po reklamach w TV wygląda na mega-tabloid, jak kupie to podzielę się wrażeniami.
Poza tym C+ (LigaGra, Liga+, Liga+Extra, teraz jeszcze coś mieli dodać), 90minut.pl(surowe informacje) i strony klubowe jeśli chodzi o ligę. O NBA (jak był sezon) był zawsze reportaż w C+ przed 21 Minisport+ czy coś takiego. Zawsze mnie wkurzało,że tylko jest o NBA, bo w końcu nazwa o tym nie świadczy ![]() ![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
odnoście NBA to w C+ co tydzień jest pół godzinny magazyn NBA Action, a reszta w C+ to po prostu skróty z każdej ligi, genialny był dawnej Sport+ w niedziele gdzie były rzeczowe rozmowy na temat lig europejskich, a teraz Daria Kabała na sztywno rzuca jakieś takie bezsensowne informacje o których i tak każdy wie ;]
a co do gazet: hmmmm dziwne to ze w 38mln kraju nie ma dziennika sportowego, no i z braku laku PS, który skończył się razem z Tempem ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
To na pewno będzie dziennik? Bo z tego co słyszałem ma wychodzić dwa razy w tygodniu - przed i po kolejnej ligowej kolejce. Sam pomysł bardzo fajny, tylko, żeby to rzeczywiście nie był tabloid.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nowa gazetka całkiem dobre wrażenie robi. Przede wszystkim widać,że raczej gazetka szkolna tak jak PS to to raczej nie będzie.Choć w gazetkach sportowych jest choć minimum rzetelności. Żenujące jest to,że taka gazeta wychodzi. Przecież rynek powinien to zaraz zmieść z kiosków. Babole za babolem. Peany te są na cześć PS. Wracając do nowej gazety. Mocna kadra, stopka redakcyjna robi wrażenie. Są to facecie,którzy mają wiedzę, i mają o czym pisać i dobrze piszą, w sensie warsztatowym. no i konkurencji na rynku nie mają w sumie żadnej . Śmieszy tylko graficzny znak, podobny do France Football
![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Taak, na początek tylko przejrzałem a i tak sporo "chochlików" w słowach trafiłem, nie mają worda z autokorektą chyba
![]() ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
jakias nowa gazetka, cos Futbol News ma wyjsc badz wyszla?
Podobno Fakt Piłkarski,ale to podobno ktos widzial/wie/ opinie? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Właśnie powyższe opinie są o nim. Aha ten "dziennik" wychodzi, tylko poniedziałek i czwartek.
Ciężko się nie zgodzić, większość pisana bardziej w tonie sensacyjnym.
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 03.08.2009 o godz. 13:41.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Co do Przeglądu to kupowałem jeszcze do wakacji dzień w dzień przez około 8 lat ale niedawno przestałem. Dlaczego? Przede wszystkim cena, w tym momencie to już 2.20 a w piątek 2.50 i czesto niepotrzebne dodatki za które trzeba płacić. We wtorki,środy i czwartki za te 2.20 mamy najczęściej 16 stron z czego 3-4 to reklamy i okładka a reszta to plotki transferowe, praktycznie nie ma już wywiadów czy ciekawszych artykułów,felietonów - drugi fakt tyle że w wydaniu sportowym. A jeszcze pamiętam Tempo po które biegłem codziennie rano ![]() I bardzo dobrze bo w takim Przeglądzie już nie mają co pisać, lepiej rzadziej ale ciekawie.
Ostatnio edytowane przez _gilardino_ : 03.08.2009 o godz. 14:59.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
no w sumie wlasnie sam skonczylem czytać te 1.50 PLN
i pozytywnie zaskoczony jestem biorac pod uwage ze takie wtorkowe wydanie PS liczyło 4 strony piłki nożej i 2 mega wielkie reklamy ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
A tę gazetę robi niejaki Pan Stanowski, czyli ta sama osoba która stoi za portalem Weszlo.com.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Wiślacki Miechów
Od: 07.2004
Offline |
|
http://fanslask.aha.pl
jeszcze się nie pojawiła ta strona, pewnie większość osób zna, ale warto przypomnieć zawsze trafne komentarze do tego co się wyprawia w naszej 'ekstra'klasie |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
A ja od kilkunastu lat regularnie czytam tygodnik Piłka Nożna i sobie chwalę. Szczególnie jeśli chodzi o informacje zza granicy można się wiele dowiedzieć. Były momenty, że niektóre artykuły miały charakter wybitnie brukowy (szczególnie za czasów Atlasa, dużo o chlaniu, imprezach i innych sprawach pozasportowych), ale teraz jest ciekawie i na poziomie.
Za to miesięcznika Piłka Nożna nie kupuję, od kiedy stał się takim... Bravo Sport Bis. ![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja czytam futbol.pl , sport.wp.pl (wszystko oprócz piłki), wislakrakow.com + to co na forum ktoś wrzuci
Co sądzicie o dwóch pierwszych serwisach? |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|