|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Chyba chciałeś napisać: "Bo nie potrafimy wygrać meczów." Żadnych meczów. To nie pech, to brak umiejętności. Tak, bawienie się w siatkarza na własnym polu karnym do też kwestia umiejętności i opanowania. O takich czarodziejskich sztuczkach jak celne podania, strzały i przyjęcia nie wspomnę.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Niestety, w tym sezonie Twoj mokry sen sie nie spelni. Musialbys chciec jeszcze bardziej.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ja mam nadzieję, że tak nie będzie, ale nie mam złudzeń, że Cracovia zrobi wszystko, żeby jednak to uczynić. A u nas Cisse z Szotem będą przewracać się o własne nogi i obrażać się o to, że jeden drugiemu nie dał wyrzucić z autu.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Powinniśmy dostac nagrodę fair play. Wszyscy rywale w tej kolejce zagrali pod nas ale my, jako ze jestesmy świeżo po świętach nie mogliśmy zrobić im przykrości i zagrslismy pod rywali. Mozna by powiedzieć ze w tej lidze frajer, frajera, frajerem pogania. Dramat. I tylko ratuje nas jeszcze frajerskosc tej ligi bo gdyby Śląsk i Lubin nie dali dupy w tej kolejce to już moglibyśmy pakować walizki. A tak to dalej mozemy sie oszukiwać. Chociaz z taka gra to bedzie oszukiwanie sie do ostatniej kolejki ze wygramy jeszcze 9 na 10 meczów, juz teraz to na 100 procent i ze terminarz gra hehehe
![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Drużyna po dzisiejszym meczu jest rozbita psychicznie.
Kartki, kontuzje, zadyma z Fernandezem... Gdzie tutaj powody do optymizmu? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
To nie moj " mokry sen" tylko zwieńczenie tego sezonu..
![]()
wódka, parówki,chrzan i żarówki
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
ja widzę tylko jeden: że ZL przegra wszystko do końca, a my uciułamy jakoś te 2-3 punkty. Bo większość naszej kadry to jest dramat, zarówno w obronie, jak i ataku (poza Gruzinem, który jednak gra bardzo samolubnie).
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Chyba, że drużyny pod nami - o dziwo są jeszcze takie, nadal będą punktować, to ZL nam nie pomoże.
![]()
Wisła Kraków
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
No to: że ZL będzie przegrywać wszystko, z Łęczna i BBT co najwyżej remisować. Choć pewnie nawet jak się utrzymamy, to za rok będziemy powtarzać ten sam scenariusz. I tak aż do skutku... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Myślę, że spadniemy. I to nie z 16 miejsca.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Cytat:
To sobie kuźwa myśl, najlepiej w samotności w domku, nam teraz potrzeb wiary do końca, wspierania drużyny za wszelką cenę, miętkie wacki niech sobie odpuszczają w domowych pieleszach...!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jeszcze zapomniałeś zjebac autora tematu, że śmiał go założyć.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Nie ma już co gdybać co do Zagłębia Lubin i nawet Stali Mielec.
Mieliśmy już wygrać z piastem, we wrocławiu i wczoraj z Wisłą. I chuja. Co ma byc to bedzie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
1 (slownie: jedno zwyciestwo) od wznowienia rozgrywek.
I teraz nagle mamy wygrać 2 mecze i 2 zremisować. Jasne, oczywiście. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nie takie cuda ta liga widziała. My każdy z tych pozostałych meczów możemy wygrać, ale i każdy przegrać.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Szot to parodia piłkarza dlatego 1906% poparcia dla Cisse.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ja się tylko powtórzę to co pisałem wielokrotnie. Liczenie na słabość innych to proszenie się o spadek od 3 lat.
Można mówić o pechu, spiski sędziów, bramkach straconych w ostatnich minutach ect Teraz też, patrzyliśmy na rywali i tak jak pisałem w meczowym: z logiką ekstraklasy zapewne przegramy z Płockiem, bo to w naszym stylu nie wykorzystywac takich sytuacji. Teraz dalej wierzę że się utrzymamy i to nawet bez względu na inne wyniki i tak pewnie będę mówił do samego końca... Błagam tylko, nie liczcie na to że ZL czy inna Stal nie będzie już punktować i nam wystarczy ugranie 3 czy 4 pkt do końca sezonu. To zakrawa na śmieszność |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
My nie liczymy tyko musimy liczyc na innych. Chyba że wierzysz ze wygramy wszystko do końca to powodzenia.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
W ostatnich 4 spotkaniach musimy wyciągnąć średnią 2 punktów na mecz, żeby mówić o czymkolwiek w kontekście utrzymania. Wczorajszy mecz był jeszcze tym buforem bezpieczeństwa, teraz margines błędu nie istnieje. Przegrana w derbach to w zasadzie bilet do pierwszej ligi.
![]() ![]() [26/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
W zasadzie to przy przegranej Zagłębia to jeszcze mamy szansę
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 09.2019
Offline |
|
Zaglebie raczej wiecej niz 4 pkt nie zdobedzie,w przypadku malej tabeli mamy od nich lepszy bilans bramkowy. wiec w teori 6 pkt powinno dać utrzymanie. Natomiast patrzac na bilans 10 meczy - 1 wygrana to cięzko wierzyc ze teraz z 4 wygramy 2...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Mamy 2 pkt straty i na chwilę obecną da się to odrobić. Ale jeśli Lubin wygra z Lechią a my przegramy z sąsiadką to jest koniec.
Najbardziej prawdopodobne to remis/przegrana Zagłębia i nasza porażka w Derbach - w takim układzie mamy 3 pkt straty nadal jesteśmy w grze. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Nadziej umiera ostatnia, jest szansa na utrzymanie, tylko co później? Istotne jest aby nie spaść bo awansować wcale nie będzie tak łatwo, czasami jak patrzę na mecze topu 1 ligi to myślę że więcej zespołów powinno się pozamieniać z dołem ekstraklasy.
Teraz akcja derby, ten mecz będzie przełomowy, raz że derby a dwa jak tam wygramy to nasi mogą (nie muszą) dostać kopa, wtopa na derbach to będzie rozłożenie nas na łopatki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Coś czuję, że choć nic na to nie wskazuje Zaglebie wygra z Lechią.
I przed derbami będziemy w podobnej sytuacji jak przed meczem z Górnikiem. Jak to zadziała na naszych nie wiem ale w takim układzie porażka oznaczać będzie spadek. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Na punkty z Radomiakiem nie ma co liczyć - ich trenerem jest były piłkarz Zagłębia który w dodatku jest związany z tamtym regionem bo tam mieszka itd. Wygrana Zagłębia z Lechia plus brak zwycięstwa w derbach to będzie już prawie koniec. Jakby jeszcze Jagiellonia nie wygrała teraz ze Śląskiem to też będą zagrożeni spadkiem i nie odpuszczą.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Lechia nie może sobie za bardzo pozwolić na porażkę z Zagłębiem jeśli chce grać w pucharach. Zostają jej na tapecie Stal, ale potem także Pogoń i Raków, które do końca będą walczyć o MP.
3 pkt to będzie raczej za mało na to, by utrzymać 4.miejsce. Co do podejścia Płocka - zależy co się wydarzy w tej kolejce. Jeśli utrzymają dystans, który pozwoli im pomyśleć o pucharach, to Niecieczy i Stali na pewno nie popuszczą. Zgadzam się, że w Derbach trzeba zapunktować, by też mentalnie odbić się po tej wczorajszej katastrofie. Pamiętajcie jednak, że morale we Wrocławiu, Mielcu i Lubinie też nie należą do najsilniejszych. Paradoksalnie większym kłopotem może się okazać Nieciecza niż dolnośląskie ekipy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
ogólnie rzecz biorąc, 6 drużyn w e-klapie gra w tym sezonie katastrofę i które z nich spadną to bardziej kwestia pecha/farta. Najlepiej jakby spadły wszystkie, bo na to zasługują.
Więc za 4 kolejki okaże się, które z tych parodii futbolu miały więcej szczęścia, a które mniej. Równie dobrze mogłyby ciągnąć losy. Tak naprawdę w kontekście Wisły ważniejsze jest: co dalej? Kolejny sezon kopania się po czołach (w tej czy niższej lidze)? Cytat:
Ostatnio edytowane przez Elendil : 26.04.2022 o godz. 12:27.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Na Lewandowskiego jako trenera bym nie liczył. Gość szybko z tamtąd wyleci. Lechia ma przewagę taką, że wie jaka szkoła jest Stokowca, do tego dziurawa jak nasza defensywa Zaglebia. Lechia pyknie Zagłębie.
Oglądałem pare razy 1 ligę. Tam się kopią po czołach. Kwestia tego kto bardziej zapierdziela. Nasza drużynę należy budować inaczej. Sciagać gości pod kątem charakteru i pracowitości. Obecnie nasi kopacze nie mają jaj. Jest kilku wirtuozów co jak stracą piłkę po dryblingu to nie chce im sie wracać. Do tego większość druzyny biegała po boisku jak muchy w smole gdy był Gula. Umiejętności może i mają, ale nie ma charakteru. Najlepszym przykładem jest Raków. Sam Papszun mówił w wywiadzie, że tworzy drużyne tylko z zawodników którym sie chce. I właśnie tak z takich lamusów (było zestawienie skąd pościagali zawodników) zrobił Panów Piłkarzy w ekstraklasie
Ostatnio edytowane przez Skawa Wadowice : 26.04.2022 o godz. 12:30.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|