|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
36 | 24,49% |
osłabi |
87 | 59,18% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
24 | 16,33% |
Głosujących: 147. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
Jakiż ten Hoyo musi być słaby skoro nie nadaje się nawet jako zmiennik Przeciętnego Mehremica
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
Na Burlidze to można budować ekipę pod kolejny sezon gry o spadek.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
2 bramki przez całą karierę przy takim wzroście? Następca Jovanovicia, jak wiadomo Wisła nie ma szczęścia do Jugoli.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
Widzę tu płacz jakby przychodził na 3 lata a będzie tu tylko 3 miesiące
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Weszło o Urosie: "W Sparcie Praga zawalał, gdzie indziej się sprawdzał."
https://weszlo.com/2021/02/24/uros-r...c-wisla-krakow Cytat:
![]()
Cele Wisły na sezon (2022/23)
1. awansować |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Mam nadzieje ze jeszcze przed meczem zdążą go pomniejszyc.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Online |
|
![]() mi sie kojarzyz : ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
To jest bardzo ciekawy wątek. Aktualna sytuacja ogólna: ![]() Aktualna sytuacja w Wiśle: ![]() Jak zostało wcześniej napisane: warunkiem dodania pkt do rankingu jest rozegranie minimum 5 meczów i łacznie min. 270 minut. W związku z powyższym w mojej opinii mimo sytuacji w jakiej się znaleźliśmy warto, aby Buksa rozegrał jeszcze brakujące 140 minut w pozostałych meczach, aby zyskać co najmniej 540 pkt (ma mnożnik x2). Zdaje sobie sprawę, że trzeba obronić aktualne 5 miejsce, ale dzięki dodatkowym 540 pkt łatwiej było by utrzymać obecne miejsce, a nawet można walczyć o wyższe miejsce (4 i 3 wydaję się w zasięgu) przy powrocie D.Szot i dalszej grze młodych jak na wiosnę. W porównaniu do aktualnego miejsca byłby to dodatkowy zastrzyk 400k lub nawet 900k, więc warte tych "140 minut" ![]() EDIT: Ktoś mógłby wytłumaczyć o co chodzi z "Plewka i wychowanek"? Kto i na jakiej podstawie ma to rozstrzygnąć i teoretycznie kiedy to powinno nastąpić?
Ostatnio edytowane przez mkp13 : 25.02.2021 o godz. 16:38.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Marko przez bodajże rok czasu nie mógł grać w piłkę będąc na kontrakcie w Wiśle - ciężko tu mówić, by klub nie chciał chłopakowi pomóc. Żaden lekarz nie chciał się podpisać pod zgodą na uprawianie sportu, cóż Wisła mogła zrobić?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Nie znam szczegółów ale akurat temat zgód lekarskich w Wiśle to temat drażliwy...Ogólnie mówiąc nie mieliśmy do tego.nigdy...szczescia?!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Tyle, że Wisła nie opierała się w tym przypadku jedynie na "swoich" lekarzach. Chłopak leczył się rok czasu, mogliśmy jako klub zrobić więcej?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Tak jak napisałem, nie znam szczegółów sprawy Marko.
Chodzi mi tylko albo aż o fakt, że jakoś do tych decyzji lekarskich nie mieliśmy nigdy szczęścia. Tak na szybko to przypomina mi się sprawa Dawidowskiego, który został podpisany z uszczerbkiem na zdrowiu czy niedawna sprawa Tijanica (choć tutaj też nie znam szczegółów, być może opinia lekarska była tylko pretekstem)... No i może przede wszystkim kwestia często opóźniających się powrotów po kontuzjach - pewnie w jakiejś mierze spowodowana nietrafionymi diagnozami i decyzjami odnośnie procesu leczenia. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
albo ewidentny przekręt ze Svitlicą
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
||
to macie trzecią |
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Analizując pozycje po pozycji, zakładając po 2 piłkarzy na jedno miejsce i biorąc pod uwagę tylko ważne przynajmniej rok umowy, za wyjątkiem bramkarza i napastnika gdzie trzeba policzyć 3 wyszło mi że...
Kadrę na nowy sezon mamy skompletowana ![]() (oczywiście, że jest to pisane z przymrużeniem oka, można się spodziewać dalszych odejść, Kubę też raczej należy traktować jako wartość dodana a nie pełnoprawnego zawodnika) ale: Br : Lis, Buchalik Po : Gruszkowski, Szot Lo : Sadlok, Wachowiak Śo : Frydrych, Uryga, Mehremic, Szota Pp: Yeboah, Starzynski Lp : Mlynski, Savic Śp: Plewka, Mahdoui, Zukov, Kuveljic Op: Kuba, Chuca Np: Forbes, Sobol, Beciraj, Zdybowicz Ergo, trochę czyszczenia jeszcze trzeba zrobić, żeby zwolniło się miejsce na nowych pilkarzy (Lis, Sadlok sprzedaz, Chuca, Beciraj rozwiązanie kontraktu, Szota, Zdybowicz kolejne wypożyczenia?)
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 17.05.2021 o godz. 19:15.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
https://twitter.com/jarokrolewski/st...325504/video/1 - chociaż lepiej gada po polsku jak Smuda
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Ale szrotu odeszło. Pół roku temu przyszli, nie wiadomo po co, typowi turyści, zagrali kilka spotkań, nic nie pokazali. Parodia. Od początku było wiadome, że tak to się skończy. Wstyd. Radakovic, Mawutor, Kone, Medved, do tego Carlos i Messi z Łomży. Jeszcze szrotu zostało.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
Kone odchodzi ?
on w sumie nie rozczarował może to dlatego ze oczekiwanie były w sumie zerowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Najeikszy szrot to Medved. reszta zagrala przyzwoicie przynajmniej jakis 1 mecz.
Ten nie zagral nic cala runde. Nieprawdopodobne, ze w poprzedniej rundzie strzelil 4 bramki. ![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Ciekawe czy zostanie Buksa.
|
|
![]() ![]() ![]() |