|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Nie zapominajcie o Carlitosie...
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Ten nowy najemca był u Miśka w celi i ustalali zasady przejęcia jego sprzętu w siłowni ?
![]() Kpią z ludzi w żywe oczy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Ile osób co w szczególny sposób broniło nowych inwestorów i niedowiarków nazywano żydami będzie teraz się biło w pierś ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Czytam niektóre posty i nie wierze.
Niektórzy naprawdę dalej nie rozumieją dramatyzmu sytuacji w której jesteśmy. Jesteśmy nie do uratowania. Tu pomogłaby tylko koalicja typu PZPN + miasta + prokurator/CBŚ + nowy właściciel. PZPN, żeby pozwolił nam działać w nadzwyczajnych warunkach, miasto pomogło finansowo, prokurator i CBŚ z jasnych powodów oraz nowy właściciel, który by to uwiarygodnił. Wiadomo, że do tego nie dojdzie, dlatego czarny scenariusz sprzed dwóch tygodni, czyli dogranie sezonu juniorami i start od IV ligi, jest w tym momencie scenariuszem z rodzaju pozytywnych. Jaki będzie kolejny element tej układanki? Okaże, się że Vanna był podstawiony przez "decyzyjnych", wykorzystał naiwność Hartlinga i Pietrowskiego (ewentualnie samego Pietrowskiego), żeby przejąć klub na dziwnych warunkach. Sarapata, oczywiście świadomie, podpisała umowę z wieloma dziwnymi zapisami. Teraz, żeby odzyskać SA, Towarzystwo będzie "musiało" pozbyć się gruntów, a jako że wiadomo kto ma tam władze (sprawa z siłownią Miśka chyba nie pozostawia wątpliwości) to wiadomo do jakich wałów tam dojdzie. Oczywiście wszystko pod przykrywką ratowania sekcji piłkarskiej i przyklaskiem klakierów. Już się pojawiają pierwszy głosy to sugerujące. Później oczywiście "Widzicie, WSH jak zawsze trzyma reke na pulsie, a wy słuchacie pier*** jakiegoś Jebczaka". PS. Mówiąc 'pozbyć' nie mówię, że koniecznie sprzedać. Można podpisać skrajnie niekorzystną umowę na 50 lat.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 02.01.2019 o godz. 08:38.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
właśnie czy ktoś kto się zna na 100% mógłby się wypowiedzieć tym temacie jak wg prawa wygląda zmiana włascielela spółki akcyjnej . Jak wygląda tak procedura kiedy to staje się prawomocne itd.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Tylko nie sprzedaż gruntów. Byłyby przy tym takie wałki ze to koniec Wisły na R22.
Kasy by nie było, gruntów też a długi zostaną |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Wina zawsze leży po środku. Niektóre tezy Jadczaka naprawdę są absurdalne co nie znaczy, że Jadczak jest winnny naszego upadku
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
Retoryczne pytanie - silowna nie zniknela i dalej dziala oczywiscie?
![]() ![]() Najgorsze w tym wszystkim nie jest to, ze tak sie dzieje. Najgorsze jest, ze wychodzi ktos do ludzi i wyrzyguje im na glowy rzeczy typu âumowa jest analizowana przez prawnikowâ, â wypowiedzielismy umowe i jest nowy najemcaâ ostentacyjnie pokazujac jak bardzo w dupie ma i jak gardzi wszystkimi, ktorym to mowi. W dodatku mowi im tego typu komunikatami - jestescie idiotami., my to wiemy i tak was traktujemy i chu*a nam zrobicie frajerzy. I oczywiscie ma racje. Bo nic sie nie stanie. Umowa podpisana tydzien temu jest teraz analizowana przez prawnikow. Jak mozna cos takiego wysrac publicznie? Mogl powiedzeic cokolwiek, ze jest przygotowywany plan B, ze cokolwiek. Ale to musialby szanowac swoich odbiorcow. To samo z silownia, chamstwo i obraza jakiejkolwiek, chocby szczatkowej formy inteligencji tego stwierdzenia zdobywa Mount Everest. Dla mnie tych ludzi w wiekszym stopniu powinno sie publicznie konmi na srodku Rynku Glownego rozerwac za sposob i bezgraniczna bezczelnosc tego co robia niz za samo to co faktycznie robia. Na koniec musze dodac - gdzie my kur#* zyjemy, ze tego typu wydarzenia i wypowiedzi przechodza bez echa? Co to jest za kraj. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Bawi mnie to ujadanie że Jadczek nienawidzi Wisły. Nienawiść do Wisły esencja życia chłopa z Radomia oj yeah
![]() Jadczak chciał się wybić i zostać najlepszym dziennikarzuna śledczym w Polszy, wiec szukał medialnego tematu. Znalazł go akurat w Krakowie i trzeba mu przyznać że rzetelnie zebrał wszystkie znane fakty. Jednak w jego pracy nie ma nic odkrywczego. Każdy kto był blisko klubu wiedział doskonale co jest w środku i dla wszystkich było to ok dopóki kasa się zgadzała. Teraz jednak gdy się ryplo nastalo wielkie larum. No odkryliśmy że Pan Misiek powinien zakończyć przygodę z Wisła w 1998, jak ktoś napisał wcześniej. Teraz już trudno. Wg mnie jest po ptakach. Jeżeli dzieje się scenariusz o którym pisze wislaportal.pl wówczas trzeba zgasić światło i czekać 5,8,10 lat aż akcje Wisły beda bezwartosciowymi papierami z biznesowego punktu widzenia. A wówczas mam nadzieję że znajdzie się grupa pasjonatów gotowych odbudowac klub. Pewnie w nowym miejscu i z nowym stadionem, imienia Ludwika MM.
Ostatnio edytowane przez zozo : 02.01.2019 o godz. 08:59.
![]()
rotfl lol2 buhahahahha
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wlasnie przeczytalem, ze Zarzad TS łaskawie zgodził się odpowiedzieć na AŻ 10 PYTAŃ na piątkowej konferencji
![]() Tak sie zastanawiam czy oni sie naprawde nie obawiają, że ktos moze nerwowo nie wytrzymać takiego tsunami ignorancji, bezczelności i wrecz chamstwa wobec ludzi. Serio, rozni sa ludzi i komus moze klepka przeskoczyc po kolejnym splunieciu mu w twarz. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Już nie rób z ludzi idiotów ... To że rozmowa w tym temacie jest wielowatkowa nic nie znaczy... Scenariusze które rysujesz jest jednym z wielu. Też uważam że jeśli coś miało by nas uratować to interwencja pzpnu/miasta i również w to nie wierzę choć... i tak mamy większe plecy w związku niż nam się wydaje. Także Bońkowi bardzo zależy aby Wisła nie upadła i można go nie lubić ale z pewnymi faktami nie można dyskutować . Wisła przynowi zyski do ekstraklasy, frekwencję, oglądalność , to rozpoznawalna marka bardziej niż Nieciecza czy Sandecja, która ludzie chcą w ekstraklasie. Dodatkowo wczoraj Boniek udzielił ciekawego wpisu na tt, kto ma ochotę może sobie sprawdzić. Chciałbym się kiedyś dowiedzieć o co tak naprawdę chodzi z Vanna, Hartlingiem, Pietrowskim, boję się jednak że jak w przypadku rowerzysty nigdy nie dowiemy się całej prawdy. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
Mats Hartling jest właścicielem witryny fxcbroker.com – witryny należącej do spółki offshore z St. Vincent i Grenadynów. Pojawia się w kilkudziesięciu podmiotach, w większości z nich nie pełni już jednak funkcji dyrektorskich. W Polsce aktualnie figuruje między innymi w spółce East Assets Spółka z o.o. o łudząco brzmiącej nazwie do wcześniej porzuconej przez niego spółki East Assets PLC. Przeszukanie Internetu w poszukiwaniu informacji o panu Hartlingu jest trudne. Newiele jest naprawdę ciekawych wieści. Może poza tym linkiem, który prowadzi do forum internetowego nakierowanego na biznesy w branży paliwowej. Oto, co przeczytamy o Matsie Hartlingu:
Beware of a fraudster who uses the data of East Assets Plc and NOBLE CAPITAL PARTNERS LIMITED to cheat people on the Internet.A po polsku? Uważajcie na oszusta, który używa danych East Assets Plc oraz Noble Capital Partners Limited aby oszukiwać ludzi w Internecie. Oszust używa nazwisk Mats Hartling oraz Micael Magnussson, którzy nie są już pracownikami ani East Assets Plc ani Noble Capital Partners Limited. ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Nie trzeba żadnego wpisu do KRS. Wisła Kraków S.A. wypuściła cztery serie akcji: A (15.400), B (50.000), C (50.000), D (626.563). Serie A i D są (prawdopodobnie) na okaziciela, B i C są imienne. Zgodnie z art. 343 § 1 KSH: Wobec spółki uważa się za akcjonariusza tylko tę osobę, która jest wpisana do księgi akcyjnej, lub posiadacza akcji na okaziciela, z uwzględnieniem przepisów o obrocie instrumentami finansowymi. Zatem w stosunku akcji na okaziciela uprawnienia można wykonywać od razu, w przypadku imiennych niezbędny jest wpis do księgi akcyjnej (co do zasady dokonuje tego Zarząd). Może nader optymistycznie, ale jednak - zakładam, że ww. akcje zostały tylko oddane w depozyt kancelarii Ostrowskiego (a nie zbyte), zatem jeśli umowa upadła, nowi nabywcy nie mogą nimi swobodnie dysponować, a tym samym wykonywać uprawnień właścicielskich. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
![]()
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Kolejny dzień, kolejne domysły... Ale skłaniam się jednak do tezy, że Szwed z Pietrowskim wierzyli w przelew. Wycofał się Vanna, albo ktoś kto za nim stał. Te oświadczenie, że próbują się skontaktować, że oczekują wyjaśnień, naiwne oświadczenie SA o chorobie... Pewnie sami w tą chorobę chcieli wierzyć. A, że Pietrowski wierzył, że będzie "szychą" to ktoś celnie zauważył, że zaraz po wizycie w Krk na Instagramie zaczął obserwować x krakowskich modelek...
![]() Niestety ta wersja nie stawia nas w najlepszej sytuacji. Ale daje cień nadziei, że ktoś jeszcze SA weźmie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Odpowiedź na pytanie po co ta szopka jest prosta
Ma ona chronić zarząd przed odpowiedzialnością za doprowadzenie spółki do stanu do jakiego została doprowadzona. Cała sprawa , cały szum informacyjny jest prowadzony po to , żeby sprawiać wrażenie chaosu , niepewności â lecz jest to oczywista nieprawda . Wszystko jest całkowicie przemyślane pod względem prawnym i pijarowskim. Żaden ruch nie jest pozbawiony sensu Całe problemy wg mnie zaczęła się maju kiedy CBS aresztował kilkudziesięciu szarksów Od wtedy władze klubu przestały regulować m in wynagrodzenia i rozpoczęło się przygotowanie do akcji która ma miejsce obecnie. Reportaż Jadczyka nie ma z tym absolutnie nic wspólnego. Kluczem wszystkiego jest przeniesienie akcji spółki z TS Wisła do Funduszu Alelega i Noble Capital oraz powołanie Pietrowskiego na prezesa spółki. Wbrew temu co się tutaj pisało nie ma czegoś takiego jak tymczasowy prezes spółki. Do dokonania zmiany zarządu nie jest potrzebny wpis do KRS wpis ma jedynie charakter deklaratoryjny czyli potwierdzający stan faktyczny. Do zmiany zarządu potrzebna jest uchwała organy powołującego â Zgromadzenia akcjonariuszy i oświadczenie nowego prezesa o przyjęciu funkcji . Od tej chwili A. Piotrowski został prezesem spółki. Co do przeniesienia akcji sprawa jest podobna. Absolutnie nie wierzę w żadne warunki a przynajmniej w to że z uwagi na brak wpłaty akcje automatycznie wracają do TS. Być może wprowadzono jakieś zagmatwane , źle przetłumaczone zapisy żeby TS ponownie mógł zrobić szopkę âwalkiâ o odzyskanie akcji. Co do samych akcji z reguły spółki ich nie emitują poza akcjami na okaziciela. . Zarząd spółki prowadzi księgę akcjonariuszy . A kto jest w tej chwili zarządem ![]() Za kilka tygodni pierwsi wierzyciele mogą zacząć zgłaszać wnioski o upadłość. Do kogo sąd się zwróci. Do zarządu spółki Czyli do A. Pietrowskiego. A. Pietrowski nie ma nie ma żadnych dokumentów spółki. Wiec zaczyna się poszukiwanie zarządu poszukiwanie dokumentacji , której niema. Wniosek o upadłość zostanie oddalony z uwagi na brak środków w spółce na przeprowadzenie postępowania upadłościowego. W tzw. międzyczasie być może ktoś zgłosi wniosek do prokuratury przeciwko PMS. Jak ta będzie się bronić Całość dokumentacji była prowadzona wzorowo. Na wszystkie przelewy , na każda wydana złotówkę mieliśmy dokumenty. Co się z nimi stało ? Nie wiem jest nowy prezes. Dlaczego nie zgłosiła Pani upadłości ? Do końca walczyłam o spółkę . Nawet ostatniego dnia mojego urzędowania spłaciłam zawodnika Wojtkowskiego , żeby nie mógł rozwiązać kontraktu. Szukałam inwestorów. Niestety nasi krakowscy biznesmeni nie zdecydowali się na zakup. Znalazłam międzynarodowy fundusz związany z kambodżańską rodzinę królewską . . Sam Pan Prezydent powiedział , że tuptuś w ortalionie wygląda wiarygodnie. Na koniec napisze 2 osobiste uwagi. Sam miałem do czynienia z tego typu osobami jak Ci którzy kupili Wisłę. Jak przeczytałem wywiad z Pietrowskim to mną wstrząsnęło. Ten sam prymitywny język , te same stwierdzenia â spłacamy zaległe wynagrodzenia i ZUS-yâ , âprzelewy wychodząâ . Przez moment myślałem , że to ten sam facet którego poznałem ale to nie on. Widocznie te typy tak mają mówią to samo w ten sam sposób. Do tego Tuptuś w ortalionie przylatujący easyjetem do Pyrzowic i dalej TLK do Krakowa , który ma wydać 150 milionów. To jest jakiś absurd. P Druga kwestia. Pan L M-M. Mój Ojciec w 2 połowie lat 60 tych był zawodnikiem Śląska Wrocław , reprezentantem Polski ( nie w piłce nożnej ). Bardzo mocna ekipę w tej dyscyplinie miała Wisła. Ojciec zawsze z najwyższym szacunkiem mówił o Panu L M-M ( a z reguły miał do ludzi stosunek bardzo ironiczny ) , o jego klasie , zaangażowaniu. Jak taki człowiek mógł wpuścić bandytów do klubu i później ich bronić â nie wiem. |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
Klub przejęty przez gangusów, wszyscy o tym wiedzą a nikt nie jest w stanie nic z tym zrobić.
W jakim kraju my żyjemy!? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
No i zesral sie juz ten filipski?
Boze czytam i nie wierze. Przerobil ludzi na makaron ![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Świadomość jakaś była, ale i oczekiwanie sprzedaży klubu, na które czekaliśmy. W głowie mi się nie mieściło, że skala wałów, o której trąbi się od niedługiego czasu jest tak duża. Cały czas podkreślałem: że dywagujemy na podstawie szczątkowych informacji, z każdym dniem wypływa ich więcej, stąd coraz większa świadomość, ale i tak jestem zdania, że o zdecydowanej większości faktów nigdy się nie dowiemy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Cytat:
Przepisy przepisami, ale przed polskim sądem w większości przypadków to nadal ty musisz udowodnić, że jesteś niewinny. IMHO: Socios powinno zorganizować zrzutę na dobrych prawników, który to wszytko pociągną: złożenie zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa przez Zarząd Wisła Kraków S.A., TS; pomoc w gromadzeniu materiału dowodowego, etc. Powód: Poprawienie cytowania.
Ostatnio edytowane przez Marty Key : 02.01.2019 o godz. 11:57.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
Gangusy rozegrały to wyśmienicie i nic z tym nie zrobimy. Rozegrali nas, dziennikarzy, osoby zasłużone dla Wisły jak dzieci. Wisła jest w tej chwili jedzie bez trzymanki na autostradzie do IV ligi i również nic z tym nie zrobimy. Co więcej, uważam że oni tam dopiero rozwiną skrzydła i machlojki to się zaczną, a jak już się zaczną to nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek zechciał kupić ten klub wraz z pakietem przebitych opon, zastraszania i cholera wie co jeszcze może wpaść tej patologi do głowy.
Możemy spłacić Zorana, ale co z tego? Chcecie Przedłużać żywot już umarłej Wisły? Skąd macie pewność na co pójdzie kwota domyślnie przeznaczona na spłatę zawodnika? W zasadzie od paru stron w tym temacie każdy wie co czeka Wisłę, chyba już nawet nikt się nie łudzi że będzie dobrze Wszystko to opiera się o absurd i doskonale widać co rządzi w tym biznesie. Zbierajcie na porządne buty i garnitur bo niedługo pogrzeb...
Ostatnio edytowane przez Tonamini : 02.01.2019 o godz. 11:45.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
a ja w sumie mam inne pytanie - czy ktokolwiek rozwaza w ogole opcje stanięcia w prawdzie jak to mowi Cejrowski i grania w IV lidze, skoro nie dostaniemy licencji na Ekstraklase, z dlugami? Kontynuacje po prostu tego co jest, bez uciekania od odpowiedzialnosci i mozolne splacanie wszystkich? Nawet jesli mialoby to trwac 20 lat, to gdyby mnie ktos spytal 100 razy bardziej wole to, niz tworzenie nowego klubu i udawanie, ze jest starym.
PS. Czy cos takiego jest w ogole mozliwe w sensie technicznym/prawnym? Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Wehrmacht : 02.01.2019 o godz. 11:47.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
No i jeszcze ciekawe co nasi ulubieni eks-piłkarze: Baszczu, Kosa i Kłos (?), ze swoimi zapewnieniami w stylu "będzie dobrze"...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
... Pewna rzecz przyszła mi do głowy, ale nie jestem ekspertem w dziedzinie prawa i spolek, nie znamy nawet pełnej treści umowy. Zastanawia mnie, czy od tego "warunkowego" przelewu, czy jak to ujawniono niedawno - obietnicy pożyczki, cokolwiek zależało. W koncu Vanna, Hartling i Pietrowski KUPILI klub za 1 euro. Od strony prawnej moga wiec być właścicielami. |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|