|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Za nami mecz z Legią i jesteśmy mądrzejsi o pewne przemyślenia. Skorża niestety, ale u nas już raczej nic zdziała. Gramy dopiero kiedy mamy nóż na gardle, a nie takiej Wisły chce oglądać. w Teraz czeka nas 2 tygodnie przerwy. Cracovia to obecnie najgorsza drużyna ligi, ale jak wiadomo derby rządzą się swoimi prawami. Jednak nie widzę innej możliwości jak przekonująca wygrana.
Pozostałe mecze 14 kolejki Ekstraklasy: Lech Poznań - Ruch Chorzów 21 listopada sobota, godz. 17:00 (we Wronkach) Piast Gliwice - Arka Gdynia 21 listopada, sobota godz. 14:45 (w Wodzisławiu Śląskim) Polonia Bytom - Jagiellonia Białystok 20 listopada piątek, godz. 20:00 Legia Warszawa - Polonia Warszawa 20 listopada piątek, godz. 20:00 Śląsk Wrocław - Odra Wodzisław Śląski 21 listopada sobota, godz. 19:15 Lechia Gdańsk - GKS Bełchatów 21 listopada sobota, godz. 17:00 Korona Kielce - Zagłębie Lubin 20 listopada piątek, godz. 17:45 ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Gratulacje, założyłeś temat. Doczekałeś chociaż 90 minuty?
|
|
![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
Przemyslenia jak co kolejke. Nie bedzie im sie chcialo bo...nie
![]() ![]() A na co ma czekać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Nie, chodzi mi o to że od pewnego czasu obserwuje na tym forum "kto pierwszy", żeby być cool i założyć temat jak najszybciej. Mecz za 2 tygodnie, a tutaj temat już założony w minute po poprzednim meczu.
Z reszta, po tym co dzisiaj widziałem to nie chce mi sie nic pisac. Przegrajmy w cholere 0:4, niech te Diazy, Cantora i Jopy idą się walić a reszcie obciąć pół pensji, może to coś pomoże. |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Za takie zaangazowanie jak dzisiaj bedzie ich czekac ostra jazda!!! STOP DLA OLEWANIA KIBICOW. 5.000 ludzi pojechalo kilka godzin, a tym sie nie chcialo powalczyc agresywnie 90minut!!!! paranoja
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
W sumie to masz racje.
Btw...Faktycznie, zapomnialem ze przerwa na reprezentacje...a, że naszym "wiślackim orłom" zawsze fantastycznie gralo sie po reprezentacji, to dzisiejsza padaka moze byc tylko przedsmakiem tego, co nas czeka |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Ciekawie czy na Cracovie będzie komplet teraz...Jak nie wygramy tego meczu to będziemy w głębokim kryzysie!Rundę mieliśmy kończyć z 10 punktową przewagą a nie wiadomo czy w ogóle będziemy nadal liderem..Gramy jeszcze z Ruchem w Chorzowie aż strach się bać.Wisełka lubi dostarczać nam emocji...Boje się co to będzie jak Lech czy Warszawa się wzmocnią.Szczerze to chciałbym juz tą zimę niech Sobol i Głowa się kurują w pełni gotowi będą już Garguła Boguski...Może tego mistrza zdobędziemy ale z taką gra znów mamy się wstydzić w Europie?Liczę więc na wysokie zwycięstwo z Cracovią i wreszcie dobrą grę.Teraz przerwa na reprezentację troche ochłoniemy po porażce z Legią ale trzeba znów walczyć!
|
|
![]() ![]() |
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
Teraz zwycięstwo z Cracovią jest priorytetem. W tym sezonie radzimy sobie ze słabeuszami. Jeśli nie zdobędziemy kompletu punktów, wszystko możemy popaść w kryzys, a nie tego przecież oczekujemy.
|
|
![]() |
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Generalnie ostatnio nawet jak przegrywaliśmy, czy remisowaliśmy, czy po prostu slabo graliśmy z Legią i Lechem, o tyle z Cracovia nam szło (przynajmniej w roli gospodarza). Tyle, że ten mecz będzie po przerwie na reprezentacje...
Nic, trzeba wierzyć! Bo w końcu wiara czyni cuda ![]() Ale! Mimo, iż piłkarze grają, biegają po boisku, "steruje" nimi trener itd, o tyle ja kocham Wisłę. Klub. Naszą Wisłę. A wiadomo, że piłkarze trenerzy itd- to "przechodnia sprawa". Fakt, że po dzisiejszym meczu (ups, chyba juz wczorajszym ![]() ![]() Co do taktyki itd. to mam nadzieję, że w końcu wykorzystamy nasz potencjał [po Legii się zastanawiam, czy mamy wgl takowy] w ataku! Jop, Diaz, a nawet Małecki i Paweł Brożek- out na ławke. Ile można? A rezerwowi się może będa chcieli pokazać? ;> Jakby nie było, jak tego nie wygrają, to zburzmy to wszystko i budujmy całkiem od nowa. Wszystko do wymiany. Ale.. bądźmy optymistami Po burzy słońce wychodzi zza chmur ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Przebolałem już Lecha i przebolałem wczorajszą Legie i tylko ewentualne 5:0 z pejsami mnie zadowoli.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Mnie najbardziej boli, że Skorża w wieku 37 lat jest niereformowalny (ktoś to już pisał). Stawia na tych samych piłkarzy, Łobodzińskiego, Diaza na środku pomocy itp.
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Mały powinien rozpocząć na ławce.
Mysle, ze to mu sie przyda. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Powiedz mi na kogo ma stawiać?
![]() |
|
![]() ![]() |
Banita
Od: 07.2009
Offline |
|
Zapomniałeś dodać, że 4000 z tego przyjechało na mecz bo Legia przyjechała a nie że WISŁA gra.
|
|
![]() |
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Zamiast Lobo niech wstawia Cwielonga, zamiast Cantoro w srodku-Jirsaka na zmiane z Garguła. Diaza do obrony zamiast Jopa. Cebanu zamiast Pawelka, bo chlopak ma 20 lat i niech sie uczy.A Pawelek juz nie ma sie czego uczyc, bo i tak sie nie nauczy, ze bramkarz ma isc na pilke rekami , a nie robic pajacyki.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
![]() ![]() |
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Nie ma co dyskutować o tym meczu bo to jest spotkanie które po prostu trzeba wygrać.
Przegrana z parchami boli bardziej niż 5:0 od Legii i mam nadzieję że Ci zawodnicy co truchtali wczoraj po boisku zamiast biegać wiedzą co znaczy to spotkanie dla kibiców. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Nie wiem czy jest sens podpisywać kontrakt ze Skorża. Co prawda nie było wczoraj takich piłkarzy jak Sobol, Głowa, Boguski, Singlar (co z nim w ogóle?), Garguła (słabiutki jeszcze), no i nie było w zasadzie dopingu, ale przecież tej drużynie się musi chcieć sie GRAĆ !!!
W meczu z Cracovią miejmy nadzieję ze będzie chociaż doping. Mam wielką nadzieję ("Nadzieja umiera ostatnia") że Skorża potrafi ustawić drużyne na chociaż JEDEN mecz. Oby to był nastepny mecz... Skład: Pawełek - Alvarez, Marcelo, Burliga, Pietia - Łobo, Jirsak, Mauro, Kirm- Brożek, Leszczak. "Więc... NAPRZÓD W BÓJ, kochany klubie mój" |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Cracovia czasem nei ejst gospodarzem tego meczu ?
![]()
wódka, parówki,chrzan i żarówki
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wisła - Cracovia, czyli My jesteśmy gospodarzami spotkania.
![]()
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Nie otrzymasz odpowiedzi. To przedstawiciel teorii: zwalniać, wywalić, zastąpić innym, itp. itd.
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Nawet sobie nie wobrazam ze po meczu z parchami beda wypowiedzi w stylu "czegos zabraklo."przepraszamy kibicow " itd.
To najwazniejszy mecz w tej rundzie. pikarze maja dac z siebie 200%.maja rekawami oddychac a jak nie wygrac to w NAJGORSZYM z mozilwych scenariuszy przynjmniej nie przegrac. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Nie wiem jak dla Was ale dla mnie zwycięstwo w derbach jest ważniejsze niż tytuł mistrzowski
![]() Mam nadzieje że będziemy mogli po raz kolejny zaśpiewać "Zawsze nad wami...". Szkoda tylko że po raz kolejny będą to "Derby" bo bez kibiców z gorszej strony Błoń to nie ma sensu :| ![]() |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Cebanu - Pablo(Burliga), Marcelo, Diaz, Brożek - Małecki, Jirsak, Cantoro(Janik), Kirm - Ćwielong(65' Leszczak/Papież), Brożek Może taki skład by przeszedł? Co do niereformowalności Skorży to należy się zgodzić. Należy mieć jednak nadzieje, że nastąpi to od następnego meczu. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
wazne są tylko te dni na które czekamy"
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
Panowie w tym meczu my nawet nie mamy prawa stracić bramki! Pasy grają żenująco słabo i dzisiejszy ich mecz tego nie zmieni , nawet san Lenczyk ostatnio powiedział , że ma najgorszą drużynę w ekstraklasie. Musimy szybko im strzelić bramkę i uspokoić stan rywalizacji a potem z biegiem czasu dołożyć nastepne
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Scenariusz przewidywany na ten mecz będzie taki sam jak zawsze. Jedna, druga bramka - przerwa. Bramka dla Cracovii i nerwowa końcówka z wymęczonym zwycięstwem 2:1.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
No po ostatnim meczu można tak sądzić, zresztą derby rządzą się swoimi prawami ale nie my nie możemy z nimi nawet bramki stracić!! Już dość wygrywania po 2 : 1 na własnym boisku! kogo jak kogo ale pasów musimy za wszelką cenę roznieść w pył!! ale z drugiej strony czy mamy na to aż takie możliwości
![]() ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
PhantomRanger z całym szacunkiem, ale może zagramy w ogóle juniorami młodszymi... Jeszcze nieogranego, lewonożnego "Jankesa" chcesz wrzucić do środka... Jedynie pod warunkiem, że na ostatnie minuty i przy prowadzeniu 4:0, bo jak wiemy 3:0 z przeciwnikiem grającym w 9 potrafimy (prawie) roztrwonić.
Spójrzmy prawdzie w oczy. Ilu wychowanków w ostatnich latach stanowiło o sile Wisły? Co do meczu, to może spróbować zagrać 4-5-1. Nie chodzi o to by grać zachowawczo, ale żeby w środku zmiażdżyć Cracovię. Skoro bawimy się w skład, to: Cebanu - Alvarez, Marcelo, Diaz, Brożek - Kirm, Cantoro, Jirsak, Brożek, Ćwielong - Małecki. W takim ustawieniu Ćwielong na lewej i Brożek za Małeckim. W trakcie meczu za Ćwielonga - Łobo i wtedy Kirm na lewą, a Wojtek na prawą i za Cantoro - Garguła. Jedną zmianę zachować. Trochę eksperymentalnie, ale wydaje mi się, że w ten sposób wykorzystujemy najlepszych obecnie i co ważne ofensywnych graczy. Czasu na wyćwiczenie też jest sporo, a Cracovia to chyba najsłabsza obecnie drużyna. |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Tak to najsłabsza drużyna ligi, nawet Lenczyk to potwierdził , ale nie ma co liczyć na 4-5-1,może i dobre rozwiązanie ale nie za kadencji Skorży..
![]()
Henryk Reyman |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jak Skorża w meczu z Cracovią postawi na defensywny duet Diaz - Cantoro (Bez Jirsaka) to powinien się podać do dymisji. GRamy chyba z najsłabszą ekipą ligi.
![]()
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|