|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() Aktualna tabela: ![]() Zestaw par nadchodzącej kolejki: ![]() A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) ![]() Zapraszam do dyskusji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Ja stawiam remis. 1-1 po golu Klimenta
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
zwracam uwage na kursy buka o.O
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
dziwne te kursy, ale nie po raz 1 w sezonie, pewnie w dniu meczu zaczna rosnac
ogolnie chcialbym zwyciestwo, nie wazne w jakim stylu ![]()
STOP kompleKSom!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Miło, że sponsor w nas wierzy.
Punkty by się przydały ![]() ![]()
Cele Wisły na sezon (2022/23)
1. awansować 2. ... ![]() 3. ... ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Na papierze w tej kolejce powinni wygrać faworyci (top 4 wygra raczej w komplecie), natomiast my wpadamy na Śląsk będący w ewidentnym dołku. My z niego natomiast mozolnie wychodzimy..
Co ciekawe też możemy Śląsk minąć w tabeli po tym spotkaniu. Jako że ostatnio u siebie przegraliśmy z Pogonią, tak teraz liczę że dla odmiany wygramy. Typuje 3-1 i bramki Forbsa, Starzyńskiego i Klimenta |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Kolejny mecz zagramy bez El Mahdouijego. Ciekawe czy trener znów zagra ustawieniem z 3 stoperów. Przy naszym kłopocie bogactwa na tej pozycji jest to bardzo kusząca opcja.
Pytanie kto zagra na środku (Plewka czy Frydrych) ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
do usuniecia
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 20.10.2021 o godz. 12:47.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Po co zmieniać skład, który dobrze funkcjonował ? Ja bym jedynie dokonał delikatną korektę. Za Młyńskiego wstawiłbym Gruszkowskiego.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
To będzie inny mecz niż z Pogonią. I tak naprawdę największą niewiadomą jest jak zagramy. Powrót do tiki-taki czy ligowa szkoła przeszkadzania? Ale Śląsk to drużyna w naszym zasięgu. Nie tak zabójcza w ataku jak Lech i dużo słabsza w defensywie niż Raków, Pogoń, Lech czy Legia, która w dodatku lubi prowadzić grę (więc same plusy).
Ostatnio edytowane przez Kurz : 20.10.2021 o godz. 15:34.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
Grunt to odcięcie od piłki Exposito. W tych meczach, które oglądałem Śląska w tym sezonie, to kawał grajcara. Liczę na lepszą grę niż z Górnikiem i kolejne punkty.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Przede wszystkim musi ktoś dograć piłkę w pole karne, wszystko dobrze funkcjonuje do 40 metra, brakuje ostatniego podania. Mam nadzieję że obudzi się Skvarka, jeśli nie serio pomyślałbym na zagraniu kiedys Yeboahem za Forbsem/Klimentem.
![]()
1906-2021
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Myślę że i wynik i styl jaki zaprezentowaliśmy w 2 połowie z Górnikiem powinien dać do myślenia Guli co do podejścia na kolejny mecz. |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
To co Frydrych znowu na defensywnym pomocniku ?
![]() ![]()
wódka, parówki,chrzan i żarówki
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Mała dygresja, żeby tak grać, jak w poprzednim meczu, nie potrzebujemy Guli. Wszyscy chyba zdajemy sobie sprawę co jest najefektywniejsze w ekstraklasie. Sam jednak jestem ciekaw na co zdecyduje się trener. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Efekt mógłby być tego taki że taki mecz jak w Zabrzu można nawet przerżnąć, grając na zabicie meczu |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Jeszcze jedno pytanie : Yaw czy Piotruś ?
![]() Pewnei Yaw ,ale Piotruś był najlepszy w Zabrzu ![]() ![]()
wódka, parówki,chrzan i żarówki
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Obaj AS ;-)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Ciekawy mecz się zapowiada. Liczę, że 3 punkty mimo wszystko zostaną w Krakowie.
Co do składu, ja bym chciał tak: Biegański - Gruszkowski, Serafin Szota, Uryga, Hanousek - Frydrych - Yeboah, Żukow, Skvarka, Starzyński - Forbes. Może być jednak kilka zmian w stosunku do powyższej 11: przykładowo Sadlok za Serafina, lub Serafin na prawej za Gruszkowskiego, a Sadlok na środku. Może Frydrych na środku z Urygą, a na def pom Plewka. Z przodu też wiele opcji. Młyński za kogoś ze skrzydłowych, Kliment za Forbesa. Trener ma wiele opcji, a co cieszy, z ławki wchodzą wartościowi zawodnicy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
fajna jedenstka , praktycznie nikogo z epoki szrotu (do momentu tej zmiany z sadlokiem) no i pozwalajaca grac juz z wahadlowymi , tak wiem ze proby grania tym od czasow wdowczyka konczyly sie fiaskiem , ale to juz jest od kilku lat standard w europie i przed tym nie uciekniemy
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Ciekawe jak nasz mudżin by dal rade w srodku zamiast Skwarka ?.?.. mogloby byc gorzej
![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 22.10.2021 o godz. 17:38.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nasza mudźina gra trochę zbyt egoistycznie, jak na kreatywnego, podającego kolegom. Czasami to daje efekty. Częściej nie daje.
Nie wiem czy tak mu każe grać trener? Jeśli tak, jest rozgrzeszony. Bardziej niż YY widziałbym tam Klimenta, ale pewnie tylko tak mi się wydaje i po prostu środek wymaga porządnych zmian w nowym okienku. A El Mahdioui nie może grać wyżej i nie defensywnie? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
na razie to chyba nie może grać wcale
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
to wszyscy wiemy, interesuje mnie szersza kwestia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
FraMat napisał(a):
grizmowisla napisał(a):
Ostatnio edytowane przez obikenobi : 22.10.2021 o godz. 23:17.
|
||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kliment miałby biegać do obrony i rozgrywać piłki ze swojej połowy? Jeśli nie ma Mahdiouiego to odrzucenie Skvarki będzie samobójstwem. Ani Zukov, ani Kuveljic, ani też Frydrych nie są graczami typu box to box jakich potrzebuje Gula. Tylko (przeciętny) Skvarka i może (kiedyś?) Plewka aspirują do tego grona.
Z dzisiejszej konfy wynika że zarówno Uryga, jak i Starzyński wywalczyli sobie 1 skład. To optymistyczne, bo ich forma na pewno będzie szła w górę i w przyszłości (bliskiej?) to będą filary od których będzie się zaczynało układanie składu. Co do samego meczu bardzo mocno liczę na kolejny dobry występ Biegańskiego. Ten chłopak tego potrzebuje by ugruntować swoją pozycję. Kieszek na dziś mocno rozczarował. Nie wiem czy bardziej błędami, czy postawa po nich.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.10.2021 o godz. 08:59.
|
|
Senior Member
Offline |
|
juz zukov to bardziej box to box niz skvarka , jakos nie przypominam sobei za duzo skvarki w okolicach naszego "boxa"
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
Biegański - Uryga, Frydrych, Szota - Hanousek, Żukow, Skvarka, Gruszkowski - Starzyński, Forbes, Yeboah
Skvarka potrzebny do rozegrania pod nieobecność Aschrafa, niestety ale oprócz tychże dwóch panów to NIKT nie potrafi dobrze rozgrywać piłki. Z Biegańskim czuję podobną historię jak z Lisem kilka lat temu. Czyli przychodzi młody który miał być jedynie uzupełnieniem, a po paru latach odchodzi bardzo solidny jak na naszą ligę bramkarz i właśnie nim trzeba grać a nie Kieszkiem który przyjechał odcinać kupony... |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
oj lepiej bedzie kolego , Bieganski jest wielkim talentem co widac od debiutu , a Lis był tylko w miare solidny na tle Buchala a i to nie zawsze
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
W środku zagrają zapewne Frydrych-Żukov-Skvarka.
Mam nadzieję, że Kuvelijć nie powącha nawet murawy. Nie daj Bóg aby Guli wpadło do głowy wystawić go w wyjściowej jedenastce na pozycji nr 6 lub 8. Mamy wtedy przegraną jak w banku. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|