|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
powiem wiecej , wybaczylbym brak awansu , gdybym zobaczyl szczera skruche i faktycznie racjonalne kroki naprawcze (ale na to sie nie zanosi poki co ) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
A co do "racjonalnych kroków naprawczych" to uważam że one są ale ocenimy to po owocach... ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Naprawdę nie dostrzegasz?
No to wymienię Ci kilka: 1.Rozwiązywanie umów z wieloma nierokującymi zawodnikami 2.Faktyczne działania mające przywrócić "polskość szatni" i kontraktowanie jak dotąd tylko Polaków+prawie Polaka (Basha) 3.Obniżenie wynagrodzeń kadrze trenerskiej 4.Zapowiedź prawdopodobnych zmian w Zarządzie 5.Aktywne rozmowy ze sponsorami mające na celu zachowanie przychodów ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
Cytat:
Nie Nie ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Dziękuję za szczerą odpowiedź.
Przynajmniej wiem, że jesteś IDEOLOGIEM a więc dalsza jakakolwiek dyskusja jest niemożliwa. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
Nie obrażaj się. Ja żartowałem. Jeśli to komuś zrobi różnicę to ja mogę odszczekać w przypadku awansu, aczkolwiek ten zarząd tak s.......ił wszystko na czym można by budować nowy etap Wisły Kraków, że żal człowieka bierze. Z tego wielkiego ruchu kibiców, którzy sypali kasą oraz z robienia dobrej otoczki wokół patologii sharksowej, która dotknęła Wisłę nie zostało nic. Zmarnowali cały potencjał, rozjebali klub sportowo, a teraz jeszcze dokłądają wizerunkowe mniejsze lub większe potknięcia.
Każdy może to oceniać jak chce. Dla mnie to co się stało i na podsumowanie zostawienie Brzęczka 1/14 oraz Dawida, który to wszystko swoją prezesur firmował, a i ta konferencja, to wypalenie, strach, niemoc a z drugiej strony takie "a .... tam", które widać było na ich twarzach to jest ....a dramat. Jak awansujemy to ja mogę z chęcią odszczekać bo humor będzie dopisywał. Ale nie uważam żeby moja ocena sytuacji była nieobiektywna więc też przepraszać nie powinienem a problemy w postaci Brzęczka czy Dawida nadal pozostaną. Jakbym miał przewidywać to jeśli awansujemy, będzie to bardziej zasługa słabej ligi, niż nasza, a z kolei spadek w tym sezonie to była nasza 3 letnia słabość, która się w końcu skumulowała. Sam jeszcze z pół roku temu, czy przed sezonem jak czytałem tutaj "teraz to spadniemy, spadają 3 kluby, a nie 1 to tym razem nam się nie uda", myślałem sobie, "co za cioty bez wiary i płaczki pieprzone". No ale niestety, jak wszystko zaczęło się z miesiąca na miesiąc układać w jedną układankę to zdałem sobie sprawę jak się wcześniej oszukiwałem, że jest w miarę ok i na pewno utrzymanie mamy. To, że ciągłe rotacje w składzie są złe każdy wie, doszły jeszcze ciągłe rotacje na łąwce trenerskiej, w zarządzie itp do tego obrażanie się na obcych i budowanie twierdzy. Co niecały sezon nowe wielkie plany i nowi szamani w postaci Pasiecznego itp. I w tym roku już sobie zdałem sprawę jaki ten układ jest zgniły... ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Kiko na dyr sportowego , skoro wujo nie do ruszenia , i i zaciag hiszpanow z z 2 i 3 ligi hiszpanskiej
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
Powtarzam na Hiszpanów z 3 ligi stać nas było w ESA. Teraz nas stać jedynie na Hiszpanów z 5 ligi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jeśli tak uważasz to podaj, proszę ceny za tych z 3 i za tych z 5 ligi. Zobaczymy czy ci z 3 są drożsi niż aktualnie sprowadzani Polacy
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() Mówiąc bardziej poważnie to nie mogę zrozumieć Twojego skrajnie negatywnego stosunku do właścicieli, trenera , obecnego Zarządu oraz generalnie sprowadzania wszystkiego do ekstremum. Przykłady? "zmarnowli cały potencjał" , "rozjebali klub" , "nic nie zostało z wielkiego ruchu kibicowskiego". Uwierz mi, że potencjał może zmalał ale jest, klub nie jest "rozjebany" choć na pewno nie jest w prostej sytuacji a ruch kibicowski, może czasowo osłabiony, żyje, i wierzę że rozkwitnie. Co do oceny , to patrząc strategicznie jest 1:1. Najpierw było 1:0 bo realnie uratowali ten klub a teraz jest 1:1 bo "zjebali". I na pewno oni to czują i wiedzą , co sam widziałeś na konferencji obserwując ich "komunikację niewerbalną". Ale to dlatego tak wyglądało bo oni doskonale zdają sobie sprawę jaką odpowiedzialność na siebie biorą. Podsumowując - wierzę że za rok będzie jednak 2:1 a nie 1:2 i wszyscy, jako PSY, zaszczekamy ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Sprowadzenie bramkostrzelnego napastnika za niewielkie pieniądze? Wystarczy nie spać, nie jeść i bardzo chcieć ![]() Ale tak na serio, jakim trzeba być deklem żeby twierdzić że renegocjacja/ rozwiązywanie za porozunieniem umów z piłkarzami to prosta sprawa z którą byle oszust by sobie poradził? Albo negocjacje ze sponsorami. Tylko dziwnym trafem za Sarapaty czy Meresińskiego sponsorów nie było a piłkarzy się zastraszało żeby zeszli z kontraktów, a za Cupiała... Uuu, wtedy to było - do dzisiaj chyba jeszcze spłacamy przegrane procesy z piłkarzami. Wszystko jest banalnie proste i oczywiste kiedy się nie ma pojęcia o czym pisze. Magia internetu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.06.2022 o godz. 13:30.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Widocznie dużo się zmieniło od poniedziałku, kiedy było to zdaniem niektórych zbyt dużym zagrożeniem dla istnienia klubu. MSPANC ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Online |
|
W końcu jakaś prawidłowość jest. Jurek dokonał czegoś niemożliwego i w nagrodę dostał kolejną szansę na kontynuację.
Jurek to szczęściarz. Wywalony z druligowego Rakowa dostał szansę w reprezentacji poprzez dziwne powiazania. Lewandowski mógł go zaorać, ale się powstrzymał. Dokonał największej kompromitacji w historii Wisły i dostał nagrodę zamiast wywiezienia na taczkach. Teraz ma proste zadanie. Stworzyć samograja jak Smuda w sezonie 98/99, jak Kasperczak w latach 02-04 i Skorża w sezonie 07/08. Przy odrobinie szczęścia może uda się zakończyć sezon bez porażki - tylko w niższej lidze, ale zawsze coś. Jurek pokaż wreszcie na co Cię stać! Wygraj coś! |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Panie Brzęczek zrób Pan coś dobrego i odejdź z Wisły. Qrwa , ta drużyna nie umie przy Panu kompletnie NIC. Jeśli Gula był parodystą to pan przebija Go kilkukrotnie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
1/15.
Wuja na trenowaniu zna się tak samo dobrze jak jego przygłupie bratanki na prowadzeniu klubu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
czekamy na koalika
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Jak ten człowiek mógł być selekcjonerem kadry narodowej
![]() Zapomnijcie o awansie z tym memem na ławce trenerskiej... ![]()
wódka, parówki,chrzan i żarówki
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Nie wiem czy potrzebuje psychiatry ale wydaje się że trzeba było zostawić Gule ,chyba by wygrał więcej niż 1 mecz na 15 ... Ale kto to wiedział że Brzeczek jest takim parodystą?!?! Co oni do jebanej nędzy robili przez 2 miesiące
![]() Powód: Liter
Ostatnio edytowane przez markowywislak : 16.07.2022 o godz. 20:11.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
Nie obrażajcie selekcjonera bo wam ....a ręce uschną!
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
Grabarz out
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Co da zmiana trenera?Że będzie narzekał na to co ma?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Człowieku jego sie powinno pozbyc po tym jak wygral 1 z 14 meczów , trzymanie dalej tego dyletanta to proszenie sie o jeszcze wieksza tragedie
![]()
wódka, parówki,chrzan i żarówki
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ja bym bardzo chciał wiedzieć, ile oni trenują dziennie oraz co na tych treningach robią. Tutaj może i 5 napastników przyjść, ale co z tego, skoro nikt nie wie co i do kogo ma grać. Ot, ta sama kopanina od pół roku.
Jak dla mnie Brzęczek to symbol minimalizmu i porażki. Nie, nie mam żadnego innego kandydata na jego miejsce, ale tyle wiem, że z nim nie ma co nawet liczyć na awans. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Mówiłem po spadku, że nie wyobrażam sobie, żeby trener firmujący relegację miał budować zespół na nowy sezon. No i widać było dzisiaj efekty. Najważniejsze jednak, że Dawid i Kuba poklepią go po plecach, kupią nowy garnitur i dadzą mu spokojnie budować dalej. ;-) Cyrk.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
Wuja .... ty wiesz co pakuj się
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
Wuja stworzył potwora, czuje dwa zwycięstwa pod jego batutą w 2022r.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|