|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Inaczej rzecz ujmując - pod względem naszych potrzeb na tu i teraz, a zwłaszcza tego, że musimy natychmiast rozpocząć prace nad przeformułowaniem wszystkiego i zbudowaniem nowej drużyny według nowych potrzeb, Brożek nie spełnia żadnego z kryteriów merytorycznych (innego niż "Wiślackie DNA") i nawet najzwyklejszy scout wyciągnięty z głębokiego zaplecza jakiegoś przeciętnego I ligowego klubu z rocznym stażem pracy na tu i teraz bardziej odpowiada naszym potrzebom. Taka jest brutalna, pragmatyczna prawda. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie ku temu, aby Brożek "przyuczał" się do zawodu i pomagał tak jak umie przez cały czas, ale nie jeśli miałoby to odbywać się kosztem zatrudnienia kogoś, kto ma jakiekolwiek potrzebne kwalifikacje. Nie powielajmy błędów, które doprowadziły nas do miejsca, w którym teraz jesteśmy... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ja myślałem, że oni tego Brożka wzięli dla PR i w umowie wpisali zwrot za benzynę i pięć stów za raport, jeśli obserwację zlecą, a zlecać mu nic nie będą, a tu nagle Bałaziński wczoraj mówi, że Brożek będzie nam skład budował.
A to co będzie w takim razie robił Głowacki, szef scautów? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Jak to co, nadzorował pracę Brożka, jak na szefa przystało.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
Ludzie, oni chcieli - z całym szacunkiem dla Pana Andrzeja Iwana (bo przykro mi słuchać go, mającego świadomość swojej choroby, jednoczesnie nie umiejącego wygrać z nałogiem przez co sam siebie nie szanuje) - zatrudnić jako skauta, no bo to przecież legenda klubu, a Wisła to dobry przytułek dla ludzi z problemami.
Jak jesteś legendą to znaczy, że masz papiery na wszystko!!! ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Na cholerę dywagacje o trenerze, sprawa została już postawiona jasno. Brzęczek chce zostać, zarząd chce go zatrzymać.
Także witamy w nowym sezonie "Skazani na rodzinę" |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Wystarczy, że po pierwszym wygranym meczu w I lidze (a może po bramce z Wartą) Kuba podbiegnie do Kmiecika z cieszynką
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Na miejscu Pawła Brożka wysłałbym do pracy Piotra Brożka, odpalił mu połowę z tej umowy z klubem, a sam rozwalił się na kanapie z drineczkiem.
Głowacki parę lat ich już nie widział, pewnie by się nie połapał. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jego wypowiedź po meczu wg mnie była nadinterpretowana. Więcej w tym było pretensji do samego zespołu i do siebie, niż do zarządu. W końcu koniec końców skoro w jednym meczu wygrywali z Legią lub prawie wygrali z przyszłym mistrzem Polski to może problemy były wielowymiarowe? |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Online |
|
Nikt tutaj chyba nie napisał, ale Brzęczek jednej rzeczy nie zawalił, tzn nie przegrał w derbach, utrzymaliśmy status PANY - to chyba jedyny plus.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
No i udowodniliśmy, że jesteśmy starsi.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Bawienie się w pierwszeństwo to już nie rola Brzęczka, dyskusja o dokonaniach Brzęczka.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Masz rację.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
![]() Do tego mocno zaburzone postrzeganie rzeczywistości. Wielokrotnie pisałem że mamy skład słaby/bardzo słaby(a przed sezonem dawałem nam miejsca 10-13), ale w tej lidze są zespoły które mają składy personalnie TRAGICZNE(absolutnie). Nie mają pieniędzy, sprowadzają szrot(o takim Hugim to taka Warta mogła pomarzyć, a u nas ławeczka), mają natomiast pomysł i zazwyczaj fachowca u steru. Nie chcę mi się twoich wypocin komentować, bo to fantastyka niezbyt wysokich lotów ![]() "Jeśli znasz się na piłce i potrafisz realnie ocenić to co się dzieje na boisku przez cały sezon to Wisła ma najgorszą piłkarsko kadrę w ekstraklasie." - i to potwierdza że rozmawia z TOTALNYM dyletantem. Eklapa to pewnie u Ciebie kilka meczów w sezonie. P.S - Ja patrzę na innych z pozycji wielkiej Wisły ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
Brzęczek miał obowiązek, w tym składzie i w tym momencie w którym przejął drużyne,utrzymać Wisle Kraków w ekstraklasie...Złożenie dymisji po sezonie powinno być oczywiste...pewne rzeczy się nabywa a pewne dziedziczy...tyle w temacie
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Z każdym kolejnym dniem dociera do mnie, co się stało i może zaciera mi się w głowie sytuacja z końca kadencji Guli, a może nabieram potrzebnego dystansu, ale oceniam pracę Brzęczka bardziej krytycznie. Doceniam, że podał drużynie tlen i że przejął ją w sytuacji naprawdę trudnej. Nie umiem ocenić, czy inny by tę ligę uratował. Przy kilku fartownych punktach więcej może i by uratował, choć może nie wynikałoby to z walorów czy pracy. Ale na koniec dnia dzielenie włosa na czworo musi skończyć się konstatacją, że nie uratował ligi, a to było jego celem.
Jeśli jednak dobrze życzy się Wiśle, to trzeba myśleć praktycznie. A praktyczny wniosek jest taki, że w tym układzie właścicielskim (a na zmianę się nie zanosi, a przynajmniej nie na taką, która eliminowałaby z układu Błaszczykowskiego) Brzęczek jest choćby i powiewem profesjonalizmu ze stabilną pozycją. Żeby w ogóle można było rozliczać czyjeś transfery albo sposób prowadzenia drużyny, musi on mieć autonomię działania w ramach powierzonych kompetencji. Obawiam się, że każdy inny trener/menedżer takiej autonomii w dłuższym czasie mieć nie będzie. To pisząc, chciałbym przesunięcia Brzęczka na dyrektora sportowego/wiceprezesa od spraw sportowych i innego trenera. Brzęczek jest, jaki jest, dyrektorem sportowym nigdy nie był, ale lepszy taki niż żaden. Nie skończyłoby się jak z Pasiecznym, a może dobrałby sobie ludzi do pracy, którzy by się na czymś znali. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Muszę się zgodzić. Może i lepiej poukładał (przynajmniej w niektórych meczach) zespół od Guli, ale został tu zatrudniony z jednego powodu - aby utrzymać klub. Zadanie nie zostało wykonane. Równie dobrze Gula mógł zostać, zamiast płacić dwóm trenerom na raz.
Problem w tym, że zastępcy nie mamy i szybko mieć nie będziemy, bo nikt sensowny nie przyjdzie do klubu, gdzie rządzą układy rodzinne i towarzyskie. To jest sedno naszego problemu. Brzęczek będzie nas trenować przynajmniej do czasu, gdy pożegnamy się z nadziejami na awans do ekstraklasy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Online |
|
To jest dobry czas aby rozgonić te układy rodzinne i towarzyskie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez RAF : 18.05.2022 o godz. 22:32.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
Cytat:
Albo zakładamy, że Pasieczny i Gula oszukali Dawida, dał się im nabrać, ze są fachowcami - więc w sumie też powinien stracić posadę, i Brzęczek też powinien polecieć za brak utrzymania, blamaż w PP i 1 na 13. Brzęczek tu przyszedł po coś i na prawdę udało mu się wiele, bo odpaść z 4 ligowcem z PP i wygrać 1 na 13 meczów to już jest sztuka w ..... Ale u nas nic się nie stało, tzn no jest spadek ale na pewno nie jest to wina Brzęczka i Dawida, Kuby też nie. To się samo zrobiło i nie będziemy nikogo zwalniać. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() ![]() Dokładnie dlatego Warta Poznań marząca o tak wspaniałych piłkarzach jak ma Wisła sprowadzająca szrot nie mający podejścia do tych wspaniałych piłkarzy ma znacznie lepsze wyniki od nas. Nawet w sezonie gdzie zaliczyli zjazd i kryzys. Każdy ekspert to wie do tego potwierdzają to wyniki w ostatnich 2 sezonach ![]() Dziwnym trafem jako jedyny chyba na tym forum wiedziałem, że po meczu ze Śląskiem praktycznie szans na utrzymanie już nie było. Ze strony licznych ekspertów piłkarskich było śmiechu co niemiara na tym forum Ale to tylko świadczy o tym, że zupełnie nie znam się na piłce przecież Zagłębie spokojnie przegra wszystkie mecze do końca, a my z tak cudowną kadrą pykniemy Wisłę Płock (która już o nic nie gra) i Radomiaka . Każdy ekspert czytający sport na wp.pl to wie! Inne kluby z dna tabeli sprowadzają szrot najczęściej płacąc im pensje szrotu, My sprowadzamy jeszcze gorszy szrot płacąc im jak za walkę o puchary ![]() Tak patrzysz przez pryzmat sympatii klubowych i wydaje Ci się, że jak ktoś gra w Zagłębiu czy Warcie to musi być słabszy od Wisły. Piłkarz który gra średnie/dobre 20/45 minut a potem tragiczne 70/45 jest gorszy piłkarsko od piłkarza który zagra na średnio lub trochę gorzej niż średnio przez 70/90 minut. Ale wiem ja jestem dyletantem, takie fakty jak tabela ekstraklasy można spokojnie pominąć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
A nie sądzisz, że np dobre wyniki z Lechią, Lechem tzn remisy z czołowymi klubami, dobry mecz z Górnikiem albo 2:0 z Radomiakiem do pewnego momentu, wskazują, ze ci piłkarze nie tyle co nie mają umiejętności, a po prostu nie mają charakteru i odpowiedniego mentalu?
Przecież każdy wie, że oni potrafią, a po prostu się spalają, nie podejmują walki. Skoro umieli zjebać z takim Radomiakiem z 2:0 na 2:4, stracić w drugiej połowie wszystkie 4 bramki, to jednak o czymś świadczy. CI ludzie są mierni ale mogli dać radę, tylko, że przede wszystkim ich głowa zawodzi, a patrząc na burdel jaki jest w klubie tym bardziej im to psychiki nie buduje, wręcz dokłada kolejną cegiełkę do złych wyników. Mental i tylko mental, przewinęło się przez 3 lata przez ten klub wielu kopaczy, ba, nawet wielu trenerów. W każdym momencie zawodziłą psychika. Najlepszy piłkarz w Wiśle to taki, który przyjdzie, nie wie jeszcze jak ten klub funkcjonuje - wtedy gra dobrze, ale jak się dowie jakie to bagno to staje się cieniutki - Żukov, Frydrych itp itd Niby piłkarze, którymi się z początku zachwycaliśmy. Założyłbym się, że tak samo loty obniżą Poletanovic, Gio, Fernandez itp czyli ci, którzy teraz to ciągnęli i byli chwaleni. Myślę, że to normalna reakcja na pracę w firmie gdzie samemu się jest za wszystko odpowiedzialnym, szefostwo zawsze umywa ręce, są układy rodzinne, z tego zawsze jakieś kwasy wychodzą, a jak przychodzi co do czego to nie ma komu wziąć odpowiedzialności za wyniki i chowa się do nory. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Jerzy Brzęczek przed meczem Wisła vs Warta:
Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
- Zarząd, a razem z nim Rada Nadzorcza muszą pochylić się nad tym problemem.
- Co ty, wujek. Weź się, wujek, nie wygłupiaj. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Online |
|
zwolnijcie tego trenerskiego matoła , błagam !
![]()
wódka, parówki,chrzan i żarówki
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
co trzeba zrobic zeby tego pajace wy.......ić ze stanowiska
|
|