|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
gdzie ten slynny ostatnio wywiad ze smudą?
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
Wojciech Łobodziński z awansem do Ekstraklasy jako trener.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Cholera, Łobo to by jeszcze teraz u nas miał pierwszy skład
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Brożek też.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
https://futmal.pl/news/buksa-kontra-...x08Mg8QWFzGcx4 grali byli wiślacy.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
To może. żeby zmienić trochę nastrój.
Ekipa byłego trenera Białej Gwiazdy Dana Petrescu - CFR Cluj, po raz piąty z rzędu zdobyła tytuł Mistrza Rumunii. Było świętowane. Dan, oprócz tego, że przejechał się po wielkim rywalu - FCSB i jego kibicach, tańczył, śpiewał... Oto "Bella Ciao" w jego wykonaniu. https://www.youtube.com/watch?v=P8OU9yFVbuo |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Drozd jak mantre wskazuje zwolnienie Hyballi jako przyczyne upadku , a moze to wlassnie zwolnienie Dana bylo momentem zwrotnym ?
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
ja patrze szerzej
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
W ogóle jakim cudem Petrescu, mając w Wiśle średnią PNM 2.09, 14 zwycięstw, 6 remisów i 3 porażki (bramki: 34:14) został zwolniony?
Niestety, za Cupiała ten klub też toczyła ostra patologia. Po prostu większa kasa potrafiła to przykryć. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Chyba że Błaszczykowski załapał, że w drużynie wybieganej nie ma czego szukać z kontuzjami, ale o tak niskie pobudki go nie podejrzewam. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
||||
Cytat:
Marcin Baszczyński: Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Ten fragment mnie roj...
![]() - Dan miał swoje ulubione ćwiczenie, które nazywał "Chelsea". To był bardzo mocny interwał. W krótkim czasie trzeba było przebiec duży dystans. Kiedy sam wykonałem ten trening po raz pierwszy, o mało nie zwymiotowałem. Tymczasem Petrescu sam wykonywał to ćwiczenie, a potem po treningu jeszcze pół godzinki sobie biegał. Pamiętam, że na słowo "Chelsea" piłkarze po pewnym czasie reagowali przerażeniem - opowiada Konieczny. ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lokalny Patriota
Offline |
|
Inne czasy, inny kaliber problemów i inne też ambicje/ oczekiwania/ nadzieje.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Czy Sobol był w grupie, która się buntowała na Petrescu?
![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Petrescu mój ulubiony trener. Wisła wtedy grała na takiej intensywności , że teraz to Raków miałby z nimi problem wygrać.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
zapewne , ale warto sie zainteresowac geneza konfliktu z Probierzem
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Czyli?
10 znaków ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Ja z kolei Petrescu zapamiętałem z faktu, że to on zaczął sprowadzać kompletnych parodystów (chociażby turysta Varga za kilkaset tys. euro, a wtedy to w teorii dużo więcej oznaczało) i przede wszystkim z defensywnego stylu, który nie mógł wypalić w tamtych czasach.
Byliśmy przyzwaczajeni do pięknej, ofensywnej gry za Kasperczaka (najlepszy okres w historii klubu) i dominacji w lidze, a tu przyszedł trener, który nie miał odpowiedniej mentalności do pracy w zespole, który powinien być samograjem (jak dzisiaj Salzburg). Ja tylko żałuję odejścia Kasperczaka wskutek przypadkowej porażki z Dinamo Tbilisi, bo różnica w grze była ogromna na plus w porównaniu do późniejszych czasów Petrescu. Jeszcze potem Skorza miał te mentalność, ale w tym też pomógł powrót Kosy. Kosa to Legenda! Szacunek! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
O tak zapewne....Tym bardziej że pojawił się w klubie 1,5 roku wcześniej a w szatni byli tacy zawodnicy jak Baszczyński Cantoro czy Głowacki.Przecież między wierszami słychać że to o tych piłkarzy chodziło.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Petrescu pewnie by utrzymał pozycję ale pierwszy pucharowy mecz z Iraklisem był tragiczny. Widmo kolejnego przegranego sezonu w pucharach rozswicieczylo Cupiala. Zresztą w krótkim okresie wyszło na jego, bo Okuka pokonał Greków przy wydatnie udziale zawodników "skreślonych" przez Petrescu. Ogólnie Wisła wtedy Wisła na starcie sezonu stwarzała bardzo mało sytuacji. Mieliśmy problem ze skutecznością wiec w ataku były eksperymenty jak z Piotrem Brożkiem.
Po latach zresztą Petrescu"podobno" stwierdził że za mocno dociskał śrubę piłkarzom. |
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Dokładnie o tym pisałem kilka postów wyżej. Też ten wywiad czytałem parę lat temu. Dan sam przyznał, że u nas popełnił błędy, ktorych już potem się ustrzegł.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lokalny Patriota
Offline |
|
![]() ![]() |
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście, Petrescu skreślił Nikolę...
![]() A to, że w pierwszym meczu z Iraklisem Wisła zagrała słabo to był efekt szatni. Nikt chyba nie wierzy, że Okuka w ciągu tygodnia stworzył nową drużynę, która przeszła Iraklis. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lokalny Patriota
Offline |
|
Absolutnie nie to miałem na myśli. Generalnie tylko i wyłącznie dygresja z mojej strony a'propos meczu w Salonikach. Nikola to był gość. Pozdrawiam.
![]() |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |