|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Wiele nazwisk się tu przewinęło, ale chyba wszyscy zapomnieliście o Piotrze Starzyńskim. Mam nadzieję, że uda nam się go utrzymać w klubie.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Biegański - Gruszkowski, Uryga, Colley, Sadlok - Mi. Mak, Plewka, Poletanovic, Mat. Mak - Fernandez, Ondrasek
Widziałbym taką 11. Braciom MAK kończą się w czerwcu kontrakty, są do wyjęcia. W rezerwie: Broda - Szot, Hoyo, Szota, Wachowiak - Fazlagic, Duda, Szywacz, Gądek, Młyński, Starzyński - Drzazga, Sobol Drzazga również do czerwca kontrakt - do wyjęcia, Miedź może szukać kogoś lepszego na ESA, zwłaszcza, że Krzysiek sporo stracił sezonu przez kontuzję. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nawet zakładając, że ściągniemy Drzazgę, to duet Drzazga-Sobol to za mało, bo Krzysiek jest niestety szklany i pewnie zagra tylko kilka, może kilkanaście meczy w sezonie. Niższe polskie ligi oczywiście też muszą zostać przeczesane w poszukiwaniu innego, ale ja bym poszedł w niższe ligi hiszpańskie (Carlitos, Angulo, Imaz...), portugalskie, francuskie itd. Dobry napastnik praktycznie sam może zagwarantować awans.
edit: Oczywiście zakładając rozwiązanie kontraktów z Klimentem (na 100%) i Ondraskiem (prawdopodobne). Fernandez, nawet jeśli zostanie, to bardziej ofensywny pomocnik. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Jeden Mak nie wrócił bo za słaby, drugi mak odstrzelony bo za słaby, Drzazga odstrzelony bo kontuzje i za słaby a teraz cała trójka witana z otwartymi rękami!!!
Qrwa do czego doprowadzono NASZ KLUB? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Nie wiem ile zarabia Ondrasek - może to jest problem ale nie rozumiem co Wy od niego chcecie. Jeśli chcemy robić rewolucję to mimo wszystko jakiś szkielet zespołu zostawić trzeba, zarówno z myślą o pierwszym składzie jak i rezerwowych. Ondrasek super napastnikiem nie jest, młody też już nie jest ale jest gwarantem tych 5-10 goli w sezonie, w ekstraklasie, w 1 lidze myślę, że jest w stanie spokojnie 10 bramek strzelić. Chłop z Wisłą się identyfikuje jako tako, zna ten klub, ma jakąś więź, jest pozytywny więc to też na plus w tej naszej biedzie umysłowej.
Nie wywalimy wszystkich napastników i nie sprowadzimy nowych 3 czy 4. Nawet na rezerwę by się przydał taki Ondrasek, który wejdzie i coś ustrzeli, co któryś mecz, gdyby kontuzję miał podstawowy napastnik. Akurat Zdenek to jest taki piłkarz, którego szkoda, nawet w razie gorszej formy zespołu jest to człowiek, który jest uprawniony, z racji grania tutaj kilka lat, wydrzeć mordę na innych. Nie ma co marzyć o wielkiej ofensywie transferowej w pierwszym okienku, sprowadzeniu 20 nowych piłkarzy. Lepiej zostawić już tych pewnych, po których wiadomo czego się spodziewać, a sprowadzić mniejszą ilosć ale jakościowo lepszych piłkarzy, wzmacniających skład. Im więcej nowych twarzy, to wyjdzie na to jakbyśmy mieli nowego trenera. Oni będa się musieli uczyć Brzęczka ale i Brzęczek ich. Dlatego powinniśmy w końcu zmienić kurs, co okienko wywalać jak najmniej piłkarzy, sprowadzać jak najmniej ale za to dobrych, od razu do pierwszego składu, postawić na pewną stabilizację w składzie, żeby była jakakolwiek ciągłość projektu. Tylko pogadać jasno, że np Zdenek, Ciebie widzimy bardziej jako rezerwowego, pasuje Ci taka pozycja czy ofochasz się? Każdy powinien mieć jasno określoną pozycję w klubie, określoną wizję przyszłości. U nas jest za dużo zmiennych, co też wpłynęło na cały ten dramat. ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
![]() ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Moze dlatego ze takiej jakosci pilkarza nikt przy zdrowym rozsadku niewezmie do najwyzszej klasy rozgrywkowej gdziekolwiek
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
https://www.sport.pl/pilka/7,65039,2...-glowacki.html Ondrasek chce zostać w Wiśle Kraków. "Nigdzie się nie wybieram" Teraz przed Wisłą kluczowe tygodnie. Mniej więcej w połowie czerwca powinny rozpocząć się przygotowania do kolejnej batalii. A Wisłę czeka spora rewolucja. Ondrasek potwierdził jednak, że chce zostać w klubie. - Ja się nigdzie nie wybieram. Jestem w domu. Wróciłem do tego klubu, bo go kocham. Chcę dla niego jak najlepiej. Jestem dumny, że dostałem tę szansę. Ale jesteśmy w sytuacji takiej, jaka jest. Mam jeszcze rok kontraktu. To pytanie do klubu, jaki ma w ogóle plan. Moja przyszłość jest w rękach klubu – powiedział. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jak mu powiedzą, ile są w stanie mu zapłacić, to mu się odwidzi.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
W mojej ocenie szkielet drużyny musi być oparty na zawodnikach: Biegański, Uryga, Colley, Sadlok, Gruszkowski, Plewka, Poletanovic, Fernandez, Ondrasek. - jeżeli z nimi uda się dogadać to będę bardzo zadowolony. Do tego w obwodzie: Szot, Szota, Starzyński, Młyński, Fazlagic, Hoyo, Wachowiak, Szywacz, Gądek, Duda - do tego potrzebujemy przynajmniej 3 transferów - 2 skrzydłowych i napastnika.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Obwodzie, odwodzie, zwodzie czy może wzwodzie?
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze by się przydało kilku do wzwodu, tylko żeby się nadawali do tego zawodu ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
W 1. lidze trzeba mieć przede wszystkim jaja, a nie tiki taka.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Uważasz, ze drużyna grająca w ekstraklasie nie ma jaj? My tam idziemy rozpieprzyć tę śmieszną 1 ligę.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Uważam, że trener Brzęczek i scaut Brożek zbudują odpowiedni zespół. Skończmy te niepotrzebne dywagacje.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Biegański - 50/50 , jak będzie oferta może odejść Sadlok - 50/50 - jak dostanie oferte kontraktu z jakiejś Warty czy Stali może odejść Ondrasek - poczekam na ogłoszenie kadry na 1 lige ![]() Fazlagic - tutaj ciężko powiedzieć , wypożyczyłbym go do jakiejś Słowacji czy gdzies indziej , nikt go nie kupi a w I lidze go połamią. Uryga - ch... wie kiedy będzie gotowy do gry... ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Musimy mieć w obwodzie krakowskim drużynę, której trener będzie miał w odwodzie szeroką ławkę rezerwowych. Oczywiście każdy zawodnik musi być dobry w strzale, podaniu i w zwodzie. Wtedy kibice płci męskiej będą chodzić w wzwodzie ;D |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jak dobrze liczę mamy 39 zawodnikow na kontraktach wraz z wypożyczonymi. Z tego jakiś 20 zawodników under 23. Większość nie zostanie, bo i po co nam aż tylu zawodników? I tak trzeba na gotowi ściągnąć 5-6 weteranów ligowych boisk. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wyciągnijmy młodych zdolnych z 2. ligi. Oni mogą nam dać powiew świeżości w 1.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Nie chcę być złym prorokiem, ale obawiam się, że to się może skończyć jednym wielkim zawodem.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Kiedyś były takie turnieje bezbrobotnych piłkarzy, z których Bednarz ściągał szrot do Wisły. Może my moglibyśmy być drużyną turniejową i ogrywać ich w 1. lidze?
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
odpalać wszyscy Football Managera i wynajdować perełki z całkego świata. Brożek i Głowa sami nie dadzą rady!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Czy myśmy przypadkiem nie wywalili siana na jakiś giga program skautingowy?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Skoro nie było giga transferów, to chyba nie...
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To fajnie, my też tak zróbmy.
Przy okazji Arek Głowacki z Pawłem Brożkiem mogliby jeździć po odpustach po Małopolsce i tam robić konkursy rzutów karnych na parkingu pod kościołem. Co lepszych można spróbować w sparingu w ataku. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
są też turnieje bezdomnych, mysle ze beda jeszcze tansi niz bezrobotni
nawet fajny film widziałem o tym z dobrą rolą Dorocińskiego https://www.filmweb.pl/film/Boisko+b...ch-2008-395980 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|