|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() Zdaniem tego idioty odpowiedzialne za spadek są pionki, a nie gracz rozgrywający partię. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Leszek Ojrzynski i dymisja prezesa, to minimum.
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ale tu nie chodzi tylko o prezesa, tylko o to, jak Wisła jest zarządzana (i przez kogo).
Zarząd, dyrektor sportowy, trener, skład. Wiele rzeczy trzeba by było zmienić, a w obecnym układzie to jest nierealne. A ten układ raczej na razie się nie zmieni. Myśląc praktycznie, trzeba pomyśleć, co można osiągnąć i poprawić w obecnym układzie. W mojej opinii Brzęczek mógłby zostać dyrektorem sportowym i odpowiadać za politykę sportową w Wiśle (albo członkiem zarządu odpowiedzialnym za nią). W ten sposób odblokowałby stanowisko trenera dla kogoś, kto to ogarnie od nowa + realizowałby JAKĄŚ politykę sportową, której nie rujnowałby Błaszczykowski. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ok, sorry. Zatrzymałem się na tym, że spadli, bo chcieli ładnie grać po awansie.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
Poza tym widzę, że dalej podoba się tobie toksyczny układ familijny ludzi bez kompetencji.
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 15.05.2022 o godz. 21:49.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
ŁKS po awansie do ESY zrobił to co my w pucharach z APOELEM, czyli all-in o życie lub śmierć. ŁKS awansował, ściągnął multum piłkarzy, po sezonie odpalił co lepszych (Ramirez do Amiki, Biegański do Gdańska) i spadł po roku. Nagle okazuje się że zbyt duże nakłady finansowe na klub, za duże kontrakty, brak wyników, spadek i chęć redukcji o 50%... Ale "panowie piłkarzyki" powiedzieli NIE i nie dostawali kasy i odeszli. Mam dziwne wrażenie że to będzie takie kopiuj-wklej w naszej sytuacji.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ale może przesadzam, kiedy Kuba wymyślił sobie Skowronka, to go tu wcisnął i Skowronek był przynajmniej przez jakiś czas nietykalny. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Jezeli tradycyjnie w przypadku Wisły musimy kręcić się wokół nazwisk, które znamy, to zdecydowanie wolałbym tam posadzić Kilo Ramireza. Zakładam, że zarobki niższe, a przynajmniej wiemy, że potrafi zasugerować zawodników do grania i takich, na których można sensownie zarobić. |
|
Senior Member
Offline |
|
i jeszcze sie chwalił w żenującym foot trucku , jak obi schrzanil negocjacje ze skowronkiem i onn osobiscie je uratował (czytaj zgodzil bez szemrania na wszystkie warunki ptaszyny)
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Wolałbym jakieś rozwiązanie w stylu Kuba orientuje się, że są rzeczy, na których trzeba się znać, a on na nich się nie zna, więc szuka ludzi, którzy się na nich znają albo pozwala innym znaleźć ludzi, którzy się na nich znają i się nie wpier*ala.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Jeśli dla Kuby żadną nauką odnośnie zarządzania klubem nie jest obecna tragiczna sportowo sytuacja Wisły, to Brzęczek na stanowisku dyrektorskim tego w moim przekonaniu nie rozwiązuje. Albo budujemy klub na zdrowych zasadach sięgając po kompetentnych ludzi, albo bawimy się dalej w wymyślanie koła na nowo i jakieś abstrakcyjne projekty pt. "krakowska piłka" czy inne czecho-slowackie pierd.oletto.
|
|
Senior Member
Offline |
|
Widzę, że dochodzimy do momentu, gdzie Kube trzeba traktować jak dziecko. Dobrze to wróży na 1 ligę.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
ale to wszystko sa dywagacje zakladajace dobrą wole
poczekejamy troche az powychodza na jaw ich relacje wzajemne , faktyczne "sukcesy" na polu finansowym etc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ja też, ale w to nie wierzę.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
![]() Karygodny błąd... zapomniałem o Fazlagicu...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 15.05.2022 o godz. 22:38.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Czy Dawid Błaszczykowski dalej jest prezesem, bo nie mogę znaleźć żadnej informacji?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Jeszcze jest bo w rodzinie trwają poszukiwania zastępcy
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
A spodziewasz się rezygnacji?
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Brat właścicielem (nie znający się na tym fachu), koledzy Brożek i Głowa scautami (jakiego sensownego piłkarza ściągnął Głowa? I pewnie będzie to samo z Brożkiem), Kmiecik za zasługi piłkarskie jest trenerem od napastników (choć na przestrzeni lat żaden napastnik nie wyszedł spod jego ręki, który jest po prostu słabym trenerem), wujek trenerem (1 wygrana w 13 meczach o stawkę to bilans katastrofalny), kolega Brzęczka dyrektorem Akademii Wisły, mąż rzeczniczki Wisły wkręcony przez nią do sztabu medycznego Wisły (za którego jest mnóstwo kontuzji, urazów i powracających do gry od wielu miesięcy piłkarzy).. i tak to się kręci.
Rodzinna atmosfera i kolesiostwo nie przyniosło Wiśle nic dobrego. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Niepowtarzalna okazja na porządne oczyszczenie.
Albo zatrudniamy kompetentnych ludzi i budujemy klub od nowa z sensem, albo zostajemy "w rodzinie" i patrzymy jak klub stacza się dalej. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
btw Głowacki to taki "pomost" pomiedzy marzeną a dawidem
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Rozwiązaniem tej sytuacji byłoby wykupienie z klubu Kuby, pytanie czy jest to możliwe. Sferę komercyjną biznesu myślę, że Jażdżyński jest w stanie pociągnąć sam, Królewski może dalej robić wrzutki na Twiterze i robić szum.
Potrzeba specjalisty na niwie czysto sportowej, ale takiego, który dostanie trochę władzy i zaufania. Obawiam się, że w obecnym układzie nie jest to możliwe do zrealizowania. ![]() ![]() [26/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Tak z ciekawości kto z naszej trójki Błaszczykowski, Jażdżyński, Królewski ma najwięcej kasy w ręku?
Dobrze myślę, że Błaszczykowski? ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Moze takie z d... spostrzezenie, ale w mediach "klubowych" cisza. Moze oni naprawde wierzyli w utrzymanie i nie przygotowali scenariusza alternatywnego.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Lepiej jest czasem przemilczeć dzień lub dwa niż się odezwać minutę za wcześnie (czego np. Królewski nie rozumie). ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Do zarządzania MUSZĄ zatrudnić PREZESA przez duże P, kogoś kto ogarnia zarządzanie klubem sportowym. Jak to zrozumieją i tak uczynią to zrobią to dla dobra Wisły. Jedyna kwestia to kogo zatrudnić ![]() ![]() ![]() Wasze typy... |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|