|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
36 | 24,32% |
osłabi |
87 | 58,78% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
25 | 16,89% |
Głosujących: 148. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
No faktycznie.Czyli był tak niewidoczny że nawet nie wiadomo gdzie grał.To oczywiście żart ale fakty są takie że w tym meczu wystąpił stary dobry buraczany Burliga który dodatkowo wydurnił się przed kamerą.Gdybyśmy walczyli w tym sezonie o cos więcej niż spokojne utrzymanie i byli jakimkolwiek zagrożeniem dla wiadomej drużyny pewnie dzisiaj Łukaszem zajmowałaby się komisja legii yyyy sry ligi.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
A co powiedzial?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Ze "mial swoje powody" dlaczego zlapal zolta kartke.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Jasne, Bury zachował się głupio łapiąc w ten sposób kartkę, a potem mówiąc o tej sytuacji w przerwie. Z drugiej jednak strony, nie macie wrażenia, że Pogoń chciała go wyprowadzić z równowagi? Niby faule były w walce o piłkę, natomiast ataki na Burego były z góry obliczone na ostrość i złapanie kartki. Paradoksalnie, złapanie przez Burego kartki w tej sytuacji pozwoliło mu na zejście ciśnienia i pokazanie, że nie sprowokują go do ostrej gry. Myślę, że dostał też wyraźne wskazówki od Hyballi, żeby grać bliżej Sadloka i starać się unikać wślizgów.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Burliga 3 razy leżał na ziemi w pierwszej połowie. Nie wiem czy taki był cel piłkarzy Pogoni, czy przypadek, ale myślę że niewielu piłkarzy wytrzymałoby takie ataki.
Szkoda tej kartki głównie dlatego że i tak już mamy konkretną absencję w obronie. |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Szkoda ale chyba tylko dlatego że gra w Wiśle więc mamy sentyment.Burliga tyle razy wchodził komuś w nogi tak nawet nie raz na zakończenie kariery przeciwnika że niech się nie dziwi że są zawodnicy którzy chcą mu pokazać że nie pękają.Tak że sory ale jest kilku piłkarzy którzy takie ataki wytrzymało i nie szli potem przed kamerą mówią że chcą się zemścić
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Oczywiście, że każdy wie, że Bury ma krótki lont i chcą go prowokować, żeby szybko złapał kartki. Jak dla mnie, to chłopak i tak się mega wyrobił, a korzyści w ofensywie daje ogromne. Szkoda tylko, że mimo wieku wciąż daje się podpuszczać. Hyballa pewnie w końcu zareaguje na tego typu zachowania i Bury może trafić na ławkę. Niemniej, póki nie ma Szocika, to pewnie będzie grał.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2015
Online |
|
Bury to jest taki trochę fenomen, jak biegnie z piłką przy nodze do przodu to popycha ją piszczelem i wygląda jakby się miał na niej połamać zaraz jeszcze w tej swojej garbato-skulonej pozie a mimo to ma taki ciąg że potrafi niesamowicie przedrzeć się pod bramkę rywala i załadować piękną bramkę jak robił to już wielokrotnie. Lubię go za ten nie typowy styl i swoją zadziorność. Niby drewniany ale ze szlachetnego drzewa wystrugany
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
https://twitter.com/UEFAComPiotrK/st...92329237610502
Ten Holgado ciekawa opcja. Ma bardzo dobry strzal z pierwszej pilki, prawonozny ale tez kopie lewa. Moze grac jako napastnik, ale takze na 10tce, czyli idealnie do Forbesa w typowym gegenpressingu. I wlasnie dobrze presssuje, odzyskuje pilke. Dobry drybling, ale wydaje sie, ze tam w Chile mniejsza intensywnosc gry niz u nas. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Z filmików wynika, że nawet nie tyle intensywność mniejsza, co spora część obrońców kryje "na radar" i zostawia sporo miejsca. W PL drybling napastnika to walka o przetrwanie
![]() ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Jeszcze był Imaz
![]() ![]()
Cele Wisły na sezon (2022/23)
1. awansować 2. ... ![]() 3. ... ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Mnie sie podoba ten gosc. Podobno kontrakt do konca 21 roku ma. Wiec jest jakas szansa na wykup. O ile cokolwiek w kasie pobrzekuje ;p
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
hmm - tak mi przyszlo do glowy - choc nie chce wbijac kij w mrowisko - na co idzie kasa teraz z Sociosow
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
jesli jesteś w socios to doskonale powinieneś wiedzieć na co i ile pięniedzy jest wydawanych, jesli nie to raczej nie powinieneś się zastanawiać nad tym skoro się nie dorzucasz..
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Ja naleze do Socios, choc z niewiadomych powodow nadal nie mam dostepu do ich zamknietego forum. Dwie wyslane wiadomosci, zero odzewu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jestemy na 5 m Junior Pro System
https://www.laczynaspilka.pl/pro-jun...raklasa,1.html Wg tego art https://sport.tvp.pl/51449569/pro-ju...ko-ekstraklasy na koniec roku bylismy na 4m ![]() A to o tyle wazne, ze ka$iora leci ![]() Powód: Inne miejsce na koniec sezonu
Ostatnio edytowane przez bódyń : 23.02.2021 o godz. 15:47.
![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 09.2019
Offline |
|
Gdyby Plewke uznali za wychowanka to 2 miejsce w zasięgu nawet , ale kiedy będzie decyzja to chyba nikt nie wie nawet Ci co mają ją wydać
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
czyli jest o co walczyć
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wg regulaminu
"Warunkiem zapunktowania jest jednak rozegranie pięciu meczów i minimum 270 minut, zarówno przez młodzieżowców będących, jak i nie będących wychowankami" Jeszcze np Starzynski np nie jest liczony. ![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Czytam, że ściągamy środkowego obrońcę do pary z Frydrychem. Po sezonie przychodzi Uryga, też środkowy obrońca. A i Mehremić pokazał, że dramatu z nim nie ma. Czy Frydrych zawija po sezonie, przechodzimy na grę 3 obrońców, albo Uryga będzie jednak grał na defensywnym pomocniku?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
Raczej w związku z kontuzją Adiego nie przedłużymy z nim umowy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Online |
|
To już sociosy decydują o przedłużeniach kontraktu?
Aż dziw bierze, że przy tylu ekspertach Buksa nie przedłuży kontraktu, a jednocześnie w tym okienku już trzech turystów przyszło, z czego jeden nawet nie podjął próby gry. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Ale tak, popełniono błąd - trzeba było ciebie zatrudnić jako głównego negocjatora z Buksami. Sukces byłby murowany. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Edit: Ok, teraz doczytałem, że ten nasz nowy obrońca wypożyczony do czerwca i ma zastąpić kontuzjowanego Mehremica.Wszystko jasne.
Ostatnio edytowane przez czaro : 24.02.2021 o godz. 22:02.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|