|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Nie wiem, jak Wy, ale ja mam wrażenie, że od następnego sezonu na pozycji DP-ŚP pierwszym wyborem będzie Brlek. Chłopak porządnie przepracuje okres przygotowawczy, poduczy się języka, zyska pewność siebie i wykorzysta swój (moim zdaniem bardzo wysoki) potencjał. A w najbliższych meczach należy spróbować wystawić Urygę na środku obrony, bo tam powinien odnaleźć się lepiej, niż w środku pola, gdzie ewidentnie brakowało mu zwrotności i tego "błysku"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
A ja wierzę,że Wisła będzie zupełnie inna niż teraz, oby tylko Wdowczyk popracował nad motoryką i taktyką i będzie dobrze.Oczywiście liczę na wzmocnienia do pierwszej 11
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2015
Offline |
|
3. Wisła Kraków 6 13 4 1 1 10-6 2 0 1 4-3 2 1 0 6-3 Za Skorży: 2. Wisła Kraków 6 16 5 1 0 14-3 3 0 0 10-2 2 1 0 4-1 Po przejęciu Wisły przez TF: 1. Wisła Kraków 6 15 5 0 1 8-2 3 0 0 5-0 2 0 1 3-2
Ostatnio edytowane przez KotWButach : 20.04.2016 o godz. 22:13.
![]()
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Też mam takie zdanie - na środek pomocy zostanie Mączyński, Denis i Wolski + plus dwóch skrzydłowych i jeden napastnik. W zależności od sytuacji na boisku (dobra) będzie wchodził ktoś do pomocy lub (zła) drugi napastnik.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Popović nic nie gra. W obronie nie pomoże, a w ataku środkowi obrońcy muszą zaczynać konstruowanie akcji (tak wiem, to super nowoczesna piłka, tyle że robią to dlatego, bo Denis potrafi tylko podać do tyłu). Wot, strzelił karniaka i nic więcej.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
Ktoś tu chyba nie ogląda meczów... Denis reguluje tempo, rozdziela większość piłek. Nie umie zagrać dobrego krosa, ale poza tym ma wszystko, żeby w parze z Mąką stanowić solidną podstawę naszej gry ofensywnej.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() Wiadomo, że można spekulować nad składem Wisły, ale po kilku wzmocnieniach i braku utraty kluczowych zawodników jest szansa w końcu sensownie powalczyć o TOP3. Przy składzie typu: [bramkarz] (Miśkiewicz) - Jović (Bartosz), Głowacki, Guzmics/[obrońca], Sadlok/Pietrzak - Mączyński ([defensywny pomocnik]), Brlek (Popović) - Małecki/Sarki (o ile w ogóle będzie "żył" i zostanie), Wolski (Boguski), Guerrier/Bałaszow - Ondrasek/Brożek (Drzazga). Po "/" walczący o miejsce w składzie. W "()" zmiennik. Bramkarz koniecznie. Obrońca koniecznie, bo nie wiadomo co z Głowackim, czy Guzmicsem po EURO. Ew. na środku mógłby zagrać Sadlok, a na lewej Pietrzak. Defensywny pomocnik. Skrzydłowy, bo nie wiem czy Sarki i Bałaszow długo u nas pograją. Jeden czy w ogóle zacznie z powrotem grać na poziomie z meczu, w którym doznał kontuzji, a drugi czy dostanie konkretną szansę na wykazanie się. Dodatkowo zostają nam zawodnicy typu Buchalik, Uryga, Czekaj czy inny Cywka. Jest dobrze, o ile uda się zostawić Wolskiego <3 |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Na dolną 8 styknie. W górnej obok Mąki i Wolskiego potrzeba nam porządnego defensywnego pomocnika.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Guest
|
|
Smuda miał tak naprawdę 13-1-0, (na tym etapie 6-1-0 br.11-6), a w 15 kolejce przegrał z Zagłębiem (mecz z 3 kolejki był grany jako ostatni o ile pamiętam przez strajk przeciwko Dziurowiczowi). A Skorża przegrał po raz pierwszy dopiero w swojej 27 kolejce. Oby Wdowczyk poprawił wynik Maćka ![]()
Ostatnio edytowane przez arti : 21.04.2016 o godz. 05:41.
|
|
![]() |
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
I możliwe, że tak będzie jak wróci Mąka, a przed Nimi Wolski w idealnym ustawieniu. Na meczu z Górnikiem graliśmy trójką w obronie, a Pietrzak/Jovic zawieszenie pomiędzy obroną/pomocą. Może, ze jest to trening ustawienia gdzie brak typowego defensywnego pomocnika i ten problem rozwiązuje się przez 5 obrońców wchodzących w linie/lub Pietrzak schodzący do środka w linie z Mączyńskim i Popovicem. Po przejściu do ataku mamy bardzo zagęszczony środek (3 środkowych i ktoś z dwójki z obrony) pola lub przy zejściu do skrzydła gdzie można przy takim ustawieniu zrobić szybko przewagę. Mączyński wydolnościowo wyglądał nieźle, tak samo Jovic. Do tego Jovic w ataku jest dużo lepszy niż w obronie, nie ma się co oszukiwać. Problemem tego jest tylko zbyt mala liczba doświadczonych obrońców do grania na środku przy kartkach/kontuzjach. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Trzeba sobie powiedziec wprost. Wdowczyk ratuje nasz klub przed równią pochyłą która była do momentu jego przyjscia.az strach pomyslec na którym miejscu bylibysmy teraz ... walka o utrzymanie z Górnikami była by nie mała. urataował( 8 pkt przewagi nad spadkie to sporo) nas przed I ligą i daje nadzieje na przyszły sezon. wiadomo jaką trener ma przeszłosc ale swoje odpokutował. miejmy nadzieje ze uda sie utrzymac skład(czyt.Wolski,Mąka,Zdenek) zrobic 2-3 mocne transfery i nastepny sezonn walka o cos wiecej niz I ósemka!
do zoba na meczu! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Wygląda to trochę podobnie jak u sąsiadki kiedy przychodził Zieliński. Nabili wtedy sporo punktów w rundzie finałowej, a od nowego sezonu zaczęli piąć się w górę. Czy sytuacja się powtórzy?
Wtedy sąsiadka po rundzie finałowej miała 36 punktów. Ciekawe ile my będziemy mieli? Jest szansa na 39 |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Na razie Wdowczyk niewątpliwie sprawdził się. Odmienił pozytywnie drużynę, dotarł do zawodników, umie ich ustawić, "poprawiać". Gdyby przyszedł wcześniej, a nie Pawłowski, z pewnością gralibyśmy o puchary.
Zobaczymy, czy latem wykupią mu Wolskiego (koniecznie powinni, nawet dużym kosztem) i pozwolą stopniowo przebudowywać i dalej ulepszać drużynę jakimiś transferami. Oby. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
Trzeba pochwalić prace trenera, wyglądają nasi zawodnicy jak wojownicy w końcu a nie jak panienki.
Ciekawy jestem po okresie przygotowawczym jak będzie wyglądać Wisła. Zawodnicy tacy jak Bałaszow, Brlek, Drzazga, i brak Maki nie pokazali jeszcze w pełni swoich możliwości. Jeśli Ci zawodnicy w komponują się w obecny skład będzie bardzo dobrze. Okienko zimowe można już trochę podsumować BYŁO W 100% trafione zakupy. Skład odmłodzony z dużym potencjałem będzie dobrze Panowie Wiślacy i Panie |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wiadomo, na mecze z topką zamiast jednego z rozgrywających powinien wejść DP, ale takowego nie mamy (Alan się nie liczy), więc zostaje uszczelnienie boków - bardziej defensywni skrzydłowi (Boguś zamiast Małego czy Cywka zamiast Guerriera). O ile nie okaże się, że Wdowczyk ma ogromne jaja i wyjdzie na L czy Lechię bez DP ze stricte ofensywnym planem (tak jak gra Nowak w Gdańsku) i zamiast "zero z tyłu, z przodu może coś wpadnie" zagra na klasyczną wymianę ciosów - bo ja osobiście wolę wygrać 5-3 niż przerżnąć 0-1.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Popovic jest cieniutki mi sie jego gra nie podoba nic nie wnosi do druzyny poza chamskimi faulami na przeciwniku, powinuen grzac lawe a w poniedzialek za niego wystapic Maczynski.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Popovic probuje być caly czas pod gra,gra typowa 6... Wygląda zdecydowanie najlepiej od czasu przyjścia do klubu.. A kto ma za niego grac? kto? Maczynski? Ten sam Maczynski ktory ma 4 miesieczna kontuzje i dopiero co wszedł w treningi na 100%.. Gosciu weź ochlon... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Gościu chłonne jak widze kupe jaka on gra. No i co z jego gry wynika,wielkie nic, od momentu jego przyjscia nie zobaczylem ani jednej jego ciekawej akcji a jego wybicie z rzutu roznego przed pole karne przeciwnika w jednym z meczow i umozliwienie kontry to byl juz geniusz w jego wykonaniu a mial byc liderem druzyny w zamian za Stylica. Wole sto razy Maczynskiego po pol rocznej przerwie niz slabego Popovica. A wiesz czemu wyglada najlepiej bo przyszedl Wolski i rozgrywa pilke i ciagnie gre druzyny jak nie bylo Wolskiego to nie umial nic zrobic zawiazac zadnej ciekawej akcji a po to zostal sprowadzony zeby zastapic Stylica.
Ostatnio edytowane przez chimba : 21.04.2016 o godz. 21:33.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
To chyba wg Ciebie Popović to zawodnik który miał zastąpić Štilicia. To są zupełnie inni zawodnicy.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Po to zostal sprowadzony przeciez i przez ta jego nieporadnosc gra wygladala fatalnie jakby nie przyszedl Wolski to dalej by sie tego ogladac nie dalo.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
Od przyjścia Wdowczyka, Popović gra bardzo, ale to bardzo dobrze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 01.2016
Offline |
|
a słabo za Wdowczyka grają Guzmics i Sadlok,
takie tykające bomby, Rysiek jak się nie ogarnie to jeszcze na Euro nie pojedzie ![]() ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Czy ja wiem, Sadlok gra na swoim standardowym poziomie. Gumiś... on chyba za bardzo w głowie ma euro, strasznie zdekoncentrowany jest.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Czy ja wiem ... Gumiś zawsze schodzi do boku, tam gdzie ma być Saldok. Tak bylo z Ruchem, gdzie nie trafił w piłkę, tak było ostatnio z Łęczną. To Pan Sadlok czasami nie wraca do obrony. Stąd są błędy Gumisa, który łata dzirę po Macieju.
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 22.04.2016 o godz. 10:37.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Z Zabrzem zajebał tylko i wyłącznie ze swojej winy. On z resztą od zawsze miał problem z koncentracją - jego pierwsze derby, powód, dla którego musiał odejść z Węgier...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Ale sorry, złe wybicie na rożnego, to nie to samo co podanie to napastnika... rożnego można wybić, to jest zupełnie inna akcja.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Bardzo wiele złego zrobiły prześmiewcze teksty "Weszło!" w którym (byle dowalić Wiśle) przedstawiano Denisa jako następcę Stilicia. Ci mniej rozgarnięci to łyknęli i - niestety- tak na długo zostanie w ich umysłach. Popović to świetny piłkarz, wyciągnięty za grosze. Efektywny, nie efektowny. Klasyczny środkowy pomocnik, dawny łącznik. Do tego wyciągnięty za grosze. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
Niech on tylko karnych nie strzela. Dwa karne (Korona i Łęczna) strzelone na hiper mega farcie ze tylko sami bramkarze wiedza jak tego nie obronili. Juz pomijam to ze Denis strzela jakieś 1.5 metra o słupka , ale posyłanie piliki na najlepszej dla bramkarza wysokości (metr od ziemi) to kryminał.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |