|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|||||
Cytat:
Niestety, w tym klubie tolerowane są brednie, nawet największe, a klub daje na to przyzwolenie. Jeszcze jest to publikacja tak nierzetelna i tak subiektywna, że można zadać pytanie - ile razy jeszcze Pan Bednarz wyjdzie i nas okłamie?! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 15.10.2012 o godz. 15:43.
|
||||||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Wy tak na serio piszecie bo ja cały czas mam nadzieje, że to była ironia. Zobacz na którym miejscu była w tabeli Wisła w momencie przyjścia Bednarza i powiedz mi czemu niby twierdzisz, że jakby on nie przyszedł to zrobilibyśmy lepszy wynik na koniec sezonu? ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
Christowa sprowadził Skorża, Bednarza wtedy w klubie nie było.
![]()
Wisła Kraków
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
A co do dowodu, będzie przez zaprzeczenie. Pytanie brzmi: Co dał nam takiego Jacek, co spowodowało że zrobiliśmy lepszy wynik niż byśmy zrobili bez niego? |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Albo co dał nam takiego Bednarz, że w okresie marzec - czerwiec(czyli w trakcie sezonu) oszczędziliśmy nagle na pensjach?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Dla mnie ten wywiad z Bednarzem to wyglada jak spowiedz na koniec...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Tak już taka jedna Pani była.... Ja czekam na zime zobaczymy co się będzie działo. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Chyba tylko w takim znaczeniu, że wyprowadzą go w kaftanie.
Gość każe przeprowadzać pracownikom klubu wywiady ze sobą. Czy tylko u mnie - po jego wcześniejszej medialnej działalności - zapaliła się czerwona lampka? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
http://www.deloitte.com/view/pl_PL/p...56f00aRCRD.htm - Strona 12, wskaźnik poniżej 60%, jest też informacja: "Dane zostały dostarczone przez same kluby i nie były weryfikowane przez Deloitte" - coś tu jednak jest nie tak, ponieważ 1 października ukazał się raport firmy Ernst&Young dotyczący 2011 roku (jeżeli chodzi o sytuację finansową klubów polskiej ekstraklasy): http://ey.media.pl/pr/223727/legia-w...ki-poza-podium Jeżeli ktoś wierzy w to, że Basałaj zostawił Wisłę w świetnej kondycji finansowej a Bednarz ściemnia to na 20 stronie tego raportu można przeczytać następujące zdanie: "W kontekście kryteriów płynności finansowej należy docenić Piasta, Koronę, Zagłębie, a także Pogoń,Lechię i Jagiellonię. W tych klubach zdolność do bieżącego regulowania zobowiązań jest na najwyższym poziomie. Natomiast najsłabiej sytuacja przedstawia się w ŁKS, Ruchu oraz, co może zaskakiwać, w Wiśle Kraków." Przypominam, że wzięto tutaj pod uwagę 2011 rok, gdzie przychody były wysokie z uwagi na Mistrzostwo Polski i grę w europejskich pucharach (poniżej link to samego raportu): http://www.ey.com/Publication/vwLUAs...2012_final.pdf ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
Dla mnie wątpliwość jest jedna czy był/jest sens opowiadać o tym że wszyscy są na sprzedaż a my jesteśmy w ciemnej d..pie na cały świat czy nie lepiej było to robić po cichu.
To że Wisła jest w największym kryzysie ery Cupiała to prawda. Nie da się szczególnie w dobie kryzysu tak dalej działać. Trzeba przeorganizować nasz klub. Czy Bednarz jest do tego najlepszym kandydatem nie umiem ocenić. Na pewno nie ma sensu wieszać po nim psów bo te niepopularne decyzje to nie jest jego pomysł tylko Cupiała. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez milosz : 15.10.2012 o godz. 23:03.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]() Za porażkę w tamtm sezonie winien nie jest drewniany Genkov, ospaly Melikson, człapak Garguła, bezproduktywny Wilk, zdychający Iliev, jeździec bez głowy Jovanović, Osman "idę na raz" Chavez, Michael "Jestem Zwrotny jak Batory w Porcie" Lamey czy też Andraż "Głowa w dół i do przodu" Kirm, ale uwaga uwaga - Jacek aka Łysy. To nic, że przyszedł w 3/4 sezonu, gdzie w gruncie rzeczy było już pozamiatane. Jak to właśnie on zabronił Meliksonowi dryblować, Gargule rozgrywać, a Genkovovi strzelać. To on w 99% (swoją drogą jak obliczyłeś to 99% - jest na to jakiś wzór, tudzież algorytm?) jest temu winny, że Biton nie przypominał zawodnika z jesieni. Proponuje małą ankietę co jeszcze jest winą Bednarza: a) Głód w Somalii b) Śmierć Madzi z Sosnowca c) Wzrost stopy bezrobocia w Timorze Wschodnim -------------- Żeby nie było - nie uważam, że Jacek Bednarz jest właściwą osobą na właściwym miejscu. Jego arogancki styl bycia mnie osobiście zraża do jego osoby, podobnie jak transfery w stylu Sikorskiego czy Frederiksena. Jestem tylko tępicielm chorej fazy, jaką 90% osób tutaj zgromadzonych ma - mianowicie obarczania Bednarza wszystkim co się dzieje złego w tym klubie, a nawet co po niektórzy za to, co dzialo się przed jego przyjściem. Ogarnijcie się. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Wielu byłych pracowników i piłkarzy jednoznacznie potwierdziło, że wszystkie decyzje w Wiśle wychodzą/przechodzą od/przez Cupiała. Owszem, Bednarz skutecznie rozwalił morale piłkarzy po stwierdzeniach, że najlepiej jakby ich już tu nie było. Trzeba jednak pamiętać, że pewnie zrobił to na polecenie nadprezesa. Bednarz prawdopodobnie już widzi iż: albo zaraz Cupiał mu podziękuje, albo kończy się definitywnie panowanie biznesmena z Myślenic więc i kasa zaraz się definitywnie skończy, a zatem będzie pracował charytatywnie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ten wywiad to jakis fake ,cos oderwanego od normalnosci..
czytajac go mam wraznie ze Bednarz jest dyrektorem ale jakiegos innego klubu,nic sie do siebie nie klei najgorsze ze nie poczuwa sie do niczego i dalej wmawia ciagle jak katarynka"druzyna ma potencjał" ..Piast Gliwice tez go ma,i co z tego ? ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Basałaj postawił wszytko na jedną kartę czyli LM, no i niemal pozostawił za sobą "spaloną ziemię" czego część forumowiczów nie przyjmuje do wiadomości. My po prostu z przyczyn finansowych MUSIMY pozbyć się najlepiej zarabiających graczy. Pensje po 300 - 400 tys. euro rocznie przerastają obecnie nasze możliwości, drużyna jest przepłacona i wydaje mi się, że poprzedni prezes miał tego pełną świadomość. Pełna zgoda z tym, że trzeba przeorganizować klub - dlatego chciałbym usłyszeć od zarządu strategię rozwoju sekcji piłkarskiej Wisły Kraków na kolejne lata. To jest ważniejsze niż szukanie kozła ofiarnego. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Po drugie finanse to decyzje również wyłącznie Cupiała. Po trzecie teza o tym, że budżet był oparty o LM to bajka w którą wierzą tylko ci co tylko czekali na usunięcie obcokrajowców z Wisły. Prawda jest prozaiczna, po udanym sezonie, ale braku awansu do LM właściciel postanowił nie inwestować, a winę za to zrzucić na tych co mieli sukces (S.V. i R.M) zarówno sportowy (MP i najlepszy wynik w europejskich pucharach od 9 lat), jak i finansowy (prosty rachunek, zysk z MP , kw. do LM i i LE, oraz sprzedaży np. Pawła Brożka to więcej niż 3 transfery /Melikson, Genkow, Jovanović/ oraz pensje piłkarzy), tyle że niektórzy wolą słuchać bajek o złym obcym, a teraz nie mogą uwierzyć, że ta "polska Wisła" Bednarza to też mrzonka. |
|
![]() ![]() |
Banita
Od: 10.2012
Offline |
|
Ludzie śmiać mi się chce czepiacie się bednarza, ale zyski i straty w klubie to ni tylko transfery i pensje zawodników do tego dochodzą np:
wynajęcie tłumacza, opłaceni pensji tych co siedzą w biurach,koszty oświetlenia stadionu,naprawy stadionu,obozy przygotowawcze, wyjazdy na mecze,pensja trenera, pensja sztabu trenerskiego, pensja sztabu medycznego, z tego co wiem niektórym gracza wynajmują mieszkania,do tego utrzymanie drużyny ME wydatków jest masa, |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() 10 znaków a może więcej |
|
![]() ![]() ![]() |
Guest
|
|
![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wiesz jak dla mnie, gdy klub ma problemy z bieżącym regulowaniem zoobowiązań w sezonie, w którym zdobywa Mistrzostwo Polski oraz gra w fazie grupowej Ligi Europejskiej to oznacza, że ktoś mocno przeszarżował z wydatkami. Valcxa mozna się czepiać o transfery, Maaskanta o warsztat trenerski ale jeśli chodzi o kwestie finansowe to tutaj odpowiedzialność spoczywa na poprzednim prezesie. Ten sukces, o krórym piszesz to sukces mocno na kredyt. Ostatnio obiegła świat informacja, że klub Benfica Lizbona jest w stanie bankructwa technicznego. Pomimo sukcesów sportowych (gra w LM) i spektakularnych transferów (ostatnio sprzedali Witsela do Zenita za 40 mln euro). ![]()
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Teza o tym, że budżet był oparty o grę w LM to po prostu nieprawda, bo nikt w żadnych okolicznościach w polskich realiach nie mógł tak planować, również Pan Cupiał, bo to on odpowiada za sytuacje finansową w Wiśle.
Absolutnie nie wierzę, bo nie zgadzają się liczby, że koszt pensji piłkarzy i 3 transfery gotówkowe w okresie pracy Stana były większy niż zysk z MP, kw. do LM i gry w LE, oraz sprzedaży np. Pawła Brożka. Jasne że odnotowaliśmy zysk (pisze tu wyłącznie o tzw. ekstra wpływach i ekstra wydatkach, a nie o licznych innych wydatkach czy wpływach będących standardem funkcjonowania klubu), ale .. po pierwsze każde dodatkowe pieniądze z transferów w całości lub części wracają do właściciela (prawdopodobnie tak jest i teraz z gotówką za wypożyczenie Małeckiego i ze sprzedaży Kirma, to ważna uwaga w kontekście sprzedaży np. Meliksona i kolejnych zawodników, bo kasa z nich niekoniecznie zasili budżet Wisły, niestety niekoniecznie ..), a po drugie były problemy z płynnością w kontekście zawieszenia premii za europejskie puchary w kontekście roszczeń Mandziary. Zapewne też Basałaj przeszacował frekwencje na R22, ale obciążanie tu jedynie wykonawcę transferów, czyli Valckxa, to nonsens. Cupiał daje , Cupiał zabiera , tak wygląda polityka finansowa klubu. Planowanie zaś w piłce to działanie na lata , a nie na jeden strzał, szkoda że nasz bos tego nie rozumie, a raczej może i rozumie, tyle że nie chce potraktować Wisły Kraków jako poważnej i długofalowej inwestycji, stąd jak obiektywnie brak zysków przy Levadii i gry w Sosnowcu, to rzekomo jest płynność, ale jak się rozczaruje do braku awansu do LM , bo brakło 3 minut to .. płynności już nie ma . Moim zdaniem, to nie rachunek ekonomiczny, tylko dobra lub zła wola właściciela o tym decyduje i nic więcej. Cóż szkoda że Wisły nie traktuje poważniej, bo Wisła Kraków jako zabawka zaczyna widać go nudzić, hmm szkoda że tak jest, ale jest jak jest. _____ Temat główny tutaj to: "aktualni pracownicy Wisły", w tym i nasz aktualny dyr. sportowy, który „wykazał się „ już tyle razy, iż temu panu dziękujemy i lepiej aby był z dala od naszego R22.
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.10.2012 o godz. 00:00.
|
|
![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Ludzie ale was śmiesznie nie rozumiecie ze kasy z transferow nie wlicza sie w budzet bo to nie jest stały dochód uwzglednia się je ale z reguły sa to finase rezerwowe
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Zanim napiszesz coś to to sprawdź czy wiesz o czym mówisz. Lukasz. |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
ale to nie tyczy sie budżetu klubowego a dawnego na gminny,powiaty itp
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To nie ten temat, także mój ostatni post OT w tej materii.
OT F-cuda, skoro Wikipedia Cie nie przekonuje to przeczytaj co napisano tu zastanów się dlaczego używasz pojęcia 'finanse rezerwowe', zastanów się czy każdy ma szanse Cie rozumieć tak jakbyś tego pragnął. Jeśli nie - zmień definicje na tą która jest powszechnie uznana. Przeczytaj inne rzeczy odnośnie budżetu np tu. Przekmiń temat, poszukaj sprawozdań SSA, przeanalizuj, odczekaj dzień i porusz go w odpowiednim dziale - z chęcią przeczytam dowiem się i pociągnę polemikę. Z tego co pamiętam ładnie przygotowałeś temat transferowy. Póki co, Twoje argumenty, a w zasadzie ich brak, czynią Twoją wypowiedz mało wiarygodną. /OT Powodzenia, 3mam kciuki. Lukasz. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisle_krakow/
Świetna akcja się szykuje, chyba najelpsza w histori SSA. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
![]() ![]() ![]() |
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Zapytam tak z ciekawości. Czy mamy nowych ludzi od marketingu?
W ostatnich tygodniach pojawia się więcej filmików z Wisłą, niż przez ostatni rok. Akurat pomysł z pomeczowym od kuchni - odgapiony od Legii (oni od nas akcję na rynku z biletami ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Tieg9...layer_embedded ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|