|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
minusem tego ze pierwszy mecz u nas - to to ze nie wiadomo ile trzeba wygrac, jaki wynik ugrac. Oczywiscie że jak najwyżej ale.. tak podswiadomie.. lepiej wiedziec ze tzreba odrobic dajmy na to 2 bramki niz nie wiedziec nic. Wtedy wchodzi w gre przytrzymywanie piłki, granie na czas, co w dwumeczach jest wręcz często spotykane. Moim zdaniem gorszy wynik niż 3-0 dla nas, jest ze tak powiem niepewny awansu. Z drugiej strony kto nam broni zagrać dobry mecz na Cyprze, no ale sami wiemy jak my gramy na wyjezdzie... raczej kiepsko. Nie stracic gola u siebie, kazdy inny wynik bedzie dla mnie powiedzmy rokujący na awans.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
w związku z meczem z Apoelem bedziemy mogli sie dowiedziec roznych ciekawych rzeczy o naszych grajkach
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Czy to jest najwazniejszy dwumecz w historii Wisly z Waszego punktu widzenia?
Wg mnie ZA CUPIALA stoi na rowno z pozostalymi meczami ostatniej rundy eliminacji LM ktore gralismy (Panathinaikos, Barca itd) ale ze wzgledu na klase przeciwnika uwazam nadchodzacy dwumecz za NAJWAZNIEJSZY. Czy w historii calej Wisly? Bylismy juz w 1/4 tego pucharu odpadajac z Malmoe no ale czy ja wiem czy mozna porownywac tamten poziom rozgrywek do tego w obecnej chwili.. Wydaje mi sie ze wtedy bylo duzo latwiej tam awansowac |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Też stawiam na Sobola jeżeli chodzi o przebiegnięte kilometry |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
ja daję na Małego, Sobol dużo nie biega
a co do meczu, to ciekawe, czy trener da odpocząć graczom +30 w meczu ligowym |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Ma ktoś statystyki od ilu spotkań APOEL jest niepokonany u siebie ?
Pierwszy mecz wychodzimy z dwójką defensywnych pomocników którzy muszą zagrać zdyscyplinowanie i skupiać się na rozbijaniu akcji APOELU do tego obrona musi być skoncentrowana od 1 minuty by nie stracić przypadkowej bramki. W ataku szanse bramkowe będą grunt aby wykorzystać,dlatego podstawa nic nie stracić a coś wpadnie z przodu.Melikson Małecki Iliev i napastnik tylko ta czwórka powinna angażować się w ofensywe ewentualnie Lamey jeżeli będzie zabezpieczany. Wygrywamy u siebie nawet 1:0 i w rewanżu gramy to co dobrze nam wychodzi kontry,my zdobywamy 1 gola to wtedy Apoel musi zdobyć już 3 dlatego 1:0 będzie dobrym wynikiem...nie pisząc już o dwubramkowym zwycięstwie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
ej ludzie KEEP CALM !
widzę, że niektórzy już zastanawiają się, czy będziemy grac przy 3, czy przy 4 trybunach i czy w ogóle będziemy grać u siebie na stadionie. Masakra... Wrzućcie na luz i wyobraźcie sobie, że jeszcze nawet nie jesteśmy jednym krokiem w fazie grupowej LM i do tego jeszcze daleka droga. Miejmy jednak nadzieje, że nie taki potwór straszny, jak go malują ![]() ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Coś mi jakoś ciężko przychodzi uwierzenie, że potrafimy utrzymać zero z tyłu ale oby.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
przed Liteksem tez tu był pełno posranych w gacie kibiców !
zadowoli mnie awans, nie ważne w jakim stylu jakim wynikiem! Tyle już czekam na LM że ... eh... musi się udać - jak nie teraz to kiedy ? ![]()
... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Guest
|
|
Na pewno b.ważne było wspomniane Malmoe'79. Sięgając bardzo wstecz ogromnie ważne z wielu powodów było też np. MP 1927 po pokonaniu w decydującym meczu de facto niemieckiej drużyny 1FC Katowice. Dwumecz z Apoelem tj. na pewno najważniejsza sprawa na dziś ![]() |
|
![]() |
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
||||
Padło pytanie:
Regulations of the UEFA Champions League 2010/11 napisał(a):
1. Przed fazą grupową gracz jest zawieszany po 2 żółtych kartkach otrzymanych w 2 różnych meczach (tak samo po 4. i 6. żółtej kartce). 2. Począwszy od fazy grupowej gracz jest zawieszany po 3 żółtych kartkach otrzymanych w 3 różnych meczach (tak samo po 5., 7., 9. itd. żółtej kartce). 3. Pojedyncze żółte kartki i zaległe zawieszenia są zawsze przenoszone dalej (do kolejnej fazy lub do innych rozgrywek). 3a. Jest tylko jeden wyjątek: anulowana jest pojedyncza żółta kartka (która nie skutkowała zawieszeniem) otrzymana przed fazą grupową. 4. Żółte kartki i zaległe zawieszenia za żółte kartki ulegają anulowaniu wraz z zakończeniem sezonu. |
|||||
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Czyli,jeżeli któryś z naszych graczy otrzyma swoją 2 żółtą kartkę w meczu rewanżowym z Apoelem,nie zagra w 1 spotkaniu fazy grupowej.Miejmy nadzieje,że Melikson nie załapie jakiejś kartki w rewanżu,bo nie zagrałby w 1 spotkaniu,a tak jak nikt nie załapie swojej 2 żółtej w rewanżu na Cyprze,wszyscy będą mieli czyste konto.
![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Biton Chavez Melikson Sobolewski W APOELu kartkę zaliczył tylko ichniejszy kapitan Satsias. Poursaitidis pauzuje w meczu w Krakowie. |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/sta...wiadomosc.html
Teraz jesteśmy w "15". Pokażmy najbliższymi spotkaniami, że jesteśmy numerem "1"! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Panowie, nie wiecie czy są jeszcze bilety
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Dopóki nie ma komunikatu klubu, że wszystkie bilety zostały sprzedane możesz wybierać się śmiało po bilety. Patrząc na tempo sprzedaży biletów z ostatnich dwóch dni dziś do wieczora raczej powinieneś kupić choć oczywiście już nie na wszystkie sektory.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
Mam takie pytanie, wiem, że "troche" przedwczesne, ale jednak:
w grupie LM sa 4 zespoły: ile awansuje a co sie dzieje z pozostałymi - wogóle odpadaja czy wchodzą jakoś do LE? Z góry dziekuje za odpowiedz. ![]()
KSIĘSTWO AZORY - Zawsze wierne Wiśle !!!
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Dwa awansują a 3 ma baraże o LE z tego co wiem.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
dwoje pierwszych awansuje dalej z trzeciego miejsca awansuje do LE a czwarty odpada
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
3 miejsce wchodzi do 1/16 LE. 2 pierwsze awansują do 1/8 LM.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
![]() Taki żarcik ![]() |
|
![]() ![]() |
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
A teraz ja zmienie temacik
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
To nie temat o tym jaki obstawiamy wynik...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Gdyby tak z nami grali jak w tym meczu to myśle że duże szanse mamy na awans ale przez ten czas doszło do nich kilku nowych zawodników ;d http://www.youtube.com/watch?v=rGKnCR_d3kk
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Wisła po raz pierwszy od ery Cupiała nikogo w lecie przed eliminacjami nie sprzedała co już jest ewenementem. Widać nawet właściciel po blisko 15 latach popełniania tego samego błędu teraz tego nie zrobił i przyniosło to efekty - do grudnia gramy w Europie, a 23 sierpnia przekonamy się na jakim szczeblu czy LM czy LE. Podstawa to kolektyw, a przecież nikt nawet w najśmielszych snach nie myślał, że bilans w eliminacjach LM będzie jak na razie idealny 4 mecze - 4 zwycięstwa, 0 remisów i porażek. PS. Czy teraz są jakieś punkty do rankingu klubowego tzn. 1 pkt za zwycięstwo czy one naliczane są dopiero od fazy grupowej? PS.2. Ja dzisiaj miałem sen, który mam nadzieje, że będzie dobrym omenem przed dwumeczem z APOELEM, a mianowicie wyśnił mi się tytuł z onetu " WISŁA KRAKÓW AWANSOWAŁA DO PIŁKARSKIEGO RAJU !!! ", z wp "Po latach prób Wisła sforsowała bramy Ligi Mistrzów". Wypada tylko czekać do 23 sierpnia i o 12 w nocy być może takie tytuły się pojawią ![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Punkty do rankingu klubowego możemy zdobyć dopiero w grupie: LM: 4 punkty za sam udział, plus 2 punkty za zwycięstwo, 1 punkt za remis LE: 2 punkty za zwycięstwo, 1 punkt za remis, z tym że minimalnie można zdobyć dwa punkty (także jak przegramy wszystkie mecze w grupie to i tak te 2 punkciki dostaniemy). ![]()
Ddf
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Komunikat dla wybierających się na Cypr
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...h_sie_na_cypr/ Cytat:
SKWK
Ostatnio edytowane przez CH. : 12.08.2011 o godz. 16:37.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Spy,
Edytuj> Usuń > Usuń wiadomość >Usuń tę wiadomość. Koniec ![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Ja tam jestem realistą i powiem tak że przygoda Legi i Śląska skończy się na IV rundzie EL.LE
Legia - Spartak 30%-70% Śląsk - Rapid 40%-60% A co do naszej Wisełki bardzo bym chciał abyśmy awansowali do LM ale coś mi mówi że na jesień będziemy grać w LE niestety obym się miło zawiudł. |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|