|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
To co wyżej.
Gdyby nie pandemia karnetów byłoby dużo więcej sprzedanych, biletów również. Uwierz bądź nie, sam bym takowy posiadał, mimo że nie jeżdżę na mecze. Teraz mnie na takowy nie stać, bo to jest dla mnie dobro luksusowe i filantropia, skoro nie mam możliwości chodzić na stadion. Teraz mam ciężko i nie raz muszę ciąć koszty wydatków domowych i sobie czegoś odmówić ze względu na obecną sytuację. Na pewno nie jestem w tym osamotniony. Jakbyś nie zauważył byłem członkiem Socios i jakoś tak gdy rypła pandemia nagle dziwnym trafem przestałem. To, że było bardzo komfortowo pod względem finansowym zawdzięczamy przede wszystkim świetnemu zarządzaniu pod kątem biznesowym i PRowym. Gdyby nie pandemia i wojna byłoby jeszcze lepiej. Zauważ, że ani Lucjusz ani ja nie próbujemy się zasłaniać pandemią, bo przecież obydwaj widzieliśmy, że budżet był na czołowe lokaty w lidze, a nie spadek. Po prostu gadanie, że pandemia nie miała wpływu na budżet Wisły w tym roku to zwykła manipulacja. Pośrednio miała ogromny. Przejście przez to suchą stopą zawdzięczamy zarówno kibicom jak i właścicielom. Taka prawda, to powinno wybrzmieć. Jedyna rzecz, która kładzie się cieniem na wizerunku trio to sytuacja stricte sportowa w ostatnich 3 latach zakończona katastrofalnym sezonem 2021/2022.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.06.2022 o godz. 22:44.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Chyba część, ponoć nie dostaliśmy całej kasy. Ponoć, więc znów można domnimywac i zakładac bo uja wiemy...
Nie wiem czy mieli taki komfort finansowy, skoro dziś stwierdzili , że co rok rzucali grosz - czyli wychodzi na to, że w 2022 równiez to uczynili. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Zresztą - wraz z większymi przychodami z dnia meczowego byłyby większe koszty dnia meczowego. Nie byłoby przychodów z dotacji PFR. Kwoty byłyby automatycznie inne, na pewno nie prosty zysk wynikający z różnicy na przychodach z biletów/karnetów. Realnie przełożenie poprzednich lat na obecny sezon było rzędu kilkuset tysięcy złotych. W kontekście budżetu sezony - do spalenia jedną decyzją sportową. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Mówiąc o spaleniu w piecu, masz na myśli zatrudnienie lepszych droższych piłkarzy?
Zapewne masz rację. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
Zejdźmy na ziemię i oceniajmy to, co było i mogło być w rzeczywistości. Pandemia w 2021/22 to sprawy odpryskowe i tyle. Ludzi chodziło na mecze tyle, co zwykle, a kiedy nie chodzili, to przez jakość gry. Reszta to margines statystyczny, który z nawiązką finansowo pokrył Orlen czy nowi akcjonariusze. Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Skoro tak jak piszą Lucjusz i s1mone, z kasą byliśmy w plecy to może:
- nie należało odpalać projektu "krakowska piłka", skoro przez dwa wcześniejsze sezony szorowaliśmy tyłkiem po dnie tabeli - nie należało ściągać trenera, który znany jest ze stylu gry wymagającego bardzo dobrych piłkarzy - nie należało ściągać tabunu piłkarzy, być może dobrych, ale za to słabych mentalnie - nie należało przepalać 500 tyś. Euro za gościa, który podobno ma zadatki na dobrego grajka - należało skupić się na zatrudnieniu trenera, który będzie potrafił stworzyć solidną drużynę, w oparciu o tych piłkarzy, których mieliśmy na liście plac plus kilku nowych, którzy będą pasowali do jego koncepcji - należało dyrektorowi sportowemu, skoro się go zatrudniło, dać jednak więcej czasu niż jedno okienko ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
W skrócie Wisła w pierwszej lidze będzie pewnie słabsza niż ta z poprzedniego sezonu. Pytanie brzmi na co to wystarczy. Mam przeczucie, przynajmniej na tym etapie, że do ekstraklasy nie wrócimy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Z pierwszym się zgadzam, z drugim niekoniecznie.
Po prostu Pasieczny mi śmierdział od początku. Pan Mowa Trawa. Fuj. Dodam też, że zgadzam się, bo znam efekty tego manewru. Przed sezonem byłem pełen nadziei na dobry sezon Wisły. Podobnie jak 90% kibiców i dziennikarzy.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.06.2022 o godz. 23:46.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
![]() ![]() Gang Olsena ....a dosłownie Zamiast wyjść z piana na pysku i z pomysłem to oni ....a pierdza słodkie żale w stronę kibiców serio ....a ![]() Co oni myślą ze to pole kukurydzy ![]() Weź się ....a człowieku lecz, nie wiem ....a może najpierw się zarejestruj do specjalisty to już będzie jakiś krok. To jest Wisła Krakow a nie ....a jakaś szczakowianka !!!
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 14.06.2022 o godz. 04:41.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Jak dla mnie ta konferencja to pełna kompromitacja naszych rządzących. zero konkretów. dalej samouwielbienie samozachwyt i obiecanki cacanki.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Przychody też.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Przy spadku obrotów najbardziej w tyłek dostają firmy o dużych kosztach stałych - to też jest fakt.
Ale skończmy z tą pandemią, bo zjechaliśmy mocno z tematu. Pandemia sama w sobie, ani wojna nie tlumaczą obecnej katastrofy sportowej. Z resztą trio tylko o niej wspomniało w kontekście tego, że ona nie pomogła w wyjściu na prostą. Na konferencji były dużo ciekawsze wątki. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
najbardziej ciekawi mnie jak wyglądała sytuacja rzekomego podania się do dymisji....
- Kuba, ja chyba odchodze.... - Ty no Dawid nie rób jaj, przecież wszystko jest ok...chociaż czekaj, zrobimy tak, że chciałeś odejść, już było blisko, ale jednak się dogadaliśmy? - No w sumie...a co z Wujkiem? - Wujek też zostaje - Acha, acha... - Ty tylko weź powiedz, że się poczuwasz do odpowiedzialności, że wiesz że było słabo, ale kochasz Wisłę itd... - Ale że..... - No robiłem wszystko co mogłem, starałem się, mam Wisłe w sercu....ja .......e jak nie zapamietasz to se to napisz i przeczytaj - Dobra |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Dla tych co nie oglądali, a chcieliby nadrobić zaległości, pod linkiem zapis całej wideo konferencji:
https://www.youtube.com/watch?v=gjJP67lVPCc |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Konferencja nie pokazała żadnych zmian w mentalu, więc będzie emocjonująco.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 14.06.2022 o godz. 09:57.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Wisła to obecnie family business. Powinniśmy zmienić formę prawną z SA na PHU. Brakuję tylko, żeby Domagalik została rzecznikiem prasowym a w trybunie od Reymana została otwarta filia kwiaciarni Babci Felicji.
Jedyny pozytyw po konferencji to jest to, że spłacamy długi. Poza tym nic, null. Zero konkretów, Kuba wyglądał jakby był tam za karę, reszta niewiele lepiej. Rzygać i płakać się chce. ![]()
Nie pozdrawiaj antypolskich ruchów.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ruch już zapodał ceny karnetów - można kupować. A Nasi będą ankiety wysyłać ....a do kibiców. ...
Powiem Wam że do wczoraj wierzyłem że się ogarną-ale po tej konferencji jestem załamany. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Rany, patrzy się na ogół czyli w tym wypadku przeważająca reakcje. Przy takiej ogromnej publice nawet jakby poprowadził nas do mistrzostwa, pucharu zdobywając dodatkowo koronę króla strzelców oraz byłby liderem klasyfikacji kanadyjskiej to pewnie i tak by się ktoś śmiejący znalazł.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Online |
|
zgodnie z zasadą jedno zdjęcie mówi więcej niż tysiąc słów , postanowiłem streścić tę konferencję do jednego obrazka
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ta ankieta odnośnie karnetów to w ramach żartu, prawda?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
niestety nie.
Zaznaczyłem odpowiedz 3 od góry. W moim przypadku - sektor E22, - 300 za karnet. Chociaż miałem ochotę zaznaczyć ostatnią i wpisać 200. Nie musimy wrócić jak najszybciej do ekstraklasy i ch.j.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 14.06.2022 o godz. 20:16.
![]()
Wisła Kraków
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nawet już nie chodzi o cenyâŚale oni maja naprawdę Nas za idiotów, posługując się tak prymitywna manipulacja?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
dlatego mam nadzieje ze jak najwięcej osób zaznaczy ostatnią albo przed ostatnią odpowiedz. ![]()
Wisła Kraków
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
A jeżeli zaznaczę pierwszą opcje i nie będzie awansu, to będzie zwrot hajsu? To chyba uczciwa propozycja
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wtedy na kolejny sezon podniosą ceny, bo skoro nie było awansu tzn. że ceny były za niskie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Racja, nie było informacji, że gwarantowany awans w 22/23
|
|
![]() ![]() ![]() |
|