|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
Leżacego sie nie kopie... tym bardziej Wisły Kraków której jest sie kibicem....ale oni naprawde nie wiedzą dlaczego spadli....szatnia,piłkarze,nieodpowiedni timeing....oni są poprostu zasłabi na Wisłe Kraków...na oczekiwania, na presje, na historie...tu potrzeba pieniędzy !!!
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ekstrapolując Twoją inteligencję i zakładając że nie dostałeś pracy po znajomości: daj mi numer konta, przeleję Ci te 30 zł doskonale wiedząc, że mogłeś słuchać konferencji jednocześnie zbierając/siejąc/odchwaszczając, czy to tam się robi w ramach prac sezonowych w czerwcu. Niech będzie moja strata, tylko nie zawracaj więcej dupy.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
To nie ma sensu,6 wypalonych gosci w zarzadzie bez zadnego pomysłu,pozorujacych osoby kompetentne.
Do Ekstrakalasy szybko nie wrócimy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To znajdź milionera który dla Twojej i swojej rozrywki będzie pakował miliony w Wisłę w zamian za zaszczyt jakim niewątpliwie jest możliwość bycia opluwanym w internecie przez galerię fistaszków jak nie wyjdzie, a żebyś Ty miał zabawę jak wypali.
![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Blood Brothers
Offline |
|
jestes tak głupi i mętny jak muł na zarabiu...
Ostatnio edytowane przez Smyrgu : 13.06.2022 o godz. 16:28.
![]()
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Ta konferencja to jedna wielka farsa, kpina, żenada i kompromitacja.
Nie dziwię, że byłem atakowany przez różnych idiotów w ostatnich dniach, bo takiej konferencji można było się spodziewać. To konferencja ludzi skompromitowanych, którzy po prostu nie wiedzą co dalej robić. To wy jesteście grabarzami Wisły. Te bajeczki o odwołaniu dymisji Dawidka czy obniżce pensji dla Jureczka - normalnie przedszkole. Jurek po ewentualnym awansie dostanie bardzo wysoką premie, więc mu się to zwróci z nawiązką, a że awans na 99% powinien być oczywistą oczywistością... Zabrakło wielu oczywistych pytań na konferencji odnośnie ostatnich trzech lat - układu rodzinnego, burdelu transferowego i całej reszty. Tylko kto miał je zadać. Jestem straszliwie rozczarowany, zniechęcony, zniesmaczony dzisiejszą szopką. Szymon Jadczak jak zwykle w punkt: Cytat:
Takiego zażenowania postawą władz Wisły jak w ostatnich tygodniach nie było jeszcze. To normalny sabotaż. Ale tak się kończy dogmat o niemylności stworzony po tzw. odnowieniu. Wasz czas w Wiśle powinien dobiec końca i to w trybie natychmiastowym. Z tymi ludźmi Wisła nie wróci na właściwe tory. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To że nie .......ę że należy mi się dobry wujek który będzie pakował miliony w klub piłkarski żebym ja miał zabawę świadczy o tym że:
- patrzę na to wszystko spokojnie - mam przynajmniej tyle mądrości ile wieku. Jeżeli pitolenie tak jak robisz to Ty że należy się milioner Wiśle o czymś świadczy, to na pewno o niczym pozytywnym. ![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
Bylismy bardzo blisko stwierdzenia, ze tez jestescie(my kibice) troche winni.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
że będziemy mnie wydawali na piłkarzy i na trenera? To nie jest żaden plan. To jest konieczność. |
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Generalnie chyba nikt o zdrowych zmysłach nie myśli o właścicielu milionerze.
Problemem jest festiwal arogancji i wodolejstwa, który dziś został zaprezentowany. A najbardziej to się zagalopował w tym pan Tomasz. Brakło tylko jakiegoś komentarza a’la Małecki o wysyłaniu na druga stronę błon każdego kto śmie skrytykować wielkich cudotwórców. |
|
![]() ![]() ![]() |
Blood Brothers
Offline |
|
powiem Wam tak... bez względu czy mamy takie czy inne zdanie ...możemy mieć rożny pogląd na rzeczywistosć....ale "dziennikarze"na tej konferencji...WYMAZAĆ !!!!...nie macie żadnego warszatu ani umijetności...rozwiązać konferencje prasowe ktore niczemu nie służą....
kilku ćwierć intelignetów próbuje coś wybełkotać.... Elokwencja, wiedza kultura........a mać....
Ostatnio edytowane przez Smyrgu : 13.06.2022 o godz. 16:49.
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
Czego Ci zabrakło?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.06.2022 o godz. 16:56.
![]()
Już za cztery lata,
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Wolfy na rzecznika!!! ![]() Czego mi zabrakło? - deklaracji o tworzeniu trwałych struktur, gdzie będą konkretne zakresy uprawnień i odpowiedzialności bez odwoływania się we wszystkich decyzjach do jednego, nie podlegającego podważeniu zdania super-właściciela, - zdecydowania się na konkretny model budowania pionu sportowego, bo na razie biegamy od sasa do lasa. Najpierw trio decyduje o "krakowskiej piłce" i zmusza do tego Gulę, teraz cała władza w ręce wuja, żeby sobie sam dobierał piłkarzy pod swoje koncepcje (a co, kiedy wujek odejdzie czy zostanie zwolniony? Nowy trener będzie dalej budował drużynę według koncepcji Brzęczka?). Niby jest to jakaś decyzja, ale mam wrażenie, że bardziej wymuszona niż przemyślana. |
|
![]() ![]() ![]() |
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Ja mam wrażenie, że oni wcale nie chcą wrócić do Ekstraklasy, nie było widać żadnego ciśnienia na to. Tylko takie pierdzelenie, że każdy mecz ważny.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
![]() Jesteś takim the bilem od urodzenia czy po prostu ci płaca za ten cyrk ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
nero napisał(a):
Dla mnie najlepszy jego tekst o tym, że się stadion śmiał z niego jak wchodził na murawę w ostatnim meczu sezonu..... Przecież on dostał oklaski.... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
- Brzęczek nie decyduje sam o wszystkim, ale ma głos w kwestii wyboru piłkarzy. Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z konkretnym modelem pionu, skoro de facto to jedyna na razie zmiana, czyli konkretny model pionu sportowego jest. W skrócie - w strukturach bardziej ewolucja niż rewolucja. ![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Wyszło hujowo jak zwykle. A wystarczyło:
Dawid podał się do dymisji - dymisja została przyjęta - odchodzi z dniem 30 lipca Zostają walczyć o awans Fernandes, Biegański i Savic na 100 % Walczymy o pozostałych. Sprowadzić jedno znane nazwisko i zaprezentować je na konferencji Ogłosić przedłużenie kontraktów ze sponsorami - np Orlen Astor LVBET Ogłosić walkę o awans - żadnych uników Ruszyć z akcją karnetową z bardzo przystępnymi cenami |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
To wszystko są trzy kompletnie, skrajnie różne podejścia do działania, trzy kolejne rewolucje podjęte w krótkich odstępach czasu, a nie żadna ewolucja. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Oglądnąłem 1:20 konferencji i musiałem zamknąć i zająć się czymś innym, coś ciekawego później czy można sobie odpuścić? Bo jeśli padło coś ciekawego to sobie puszczę.
Z tych rzeczy które ja wyłowiłem a były ciekawe, poza całym tym słodkim pierdzieleniem i poprawnością polityczną : - najprawdopodobniej właściciele dofinansowali Wisłę dodatkowo jakimiś środkami, mowa była o 11 MLN PLN a wkład przy zakupie Wisły był bodajże po milionie. - Poletanović czy Frydrych nie chcieli tu zostać lub nie chcieli zejść z wymagań finansowych (roześmiałem się w głos z komentarza Jażdżyńskiego, bo powiedział prawie kropka w kropkę do dziennikarza, co ja tu do niektórych, którzy krytykują wszystko jak leci nie znając szczegółów i nie mając żadnych podstaw do oceny tych dwóch rozstań. Czyżby czytał forum? ![]() - Kuba twierdzi, że nie miał praktycznie żadnego wpływu na transfery (jakoś tak średnio mu uwierzyłem) - podobno Dawid złożył dymisję do brata i jego kumpli współwłaścicieli ale nie została ona przyjęta - heheheh, pewnie SMSem w żołnierskich słowach ![]() ![]() - budżet Wisły powinien się zamknąć na kwocie wyższej niż 15 MLN PLN - czyli zdecydowanie najwyższy w 1 lidze - władze Wisły boją się jednoznacznie powiedzieć, że walczymy o awans już w pierwszym sezonie (WTF ?) Nie wiem po co ta fałszywa skromność. - Basha dokładnie przebadany pod względem zdrowotnym i wydolnościowym i jest do gry na tą chwilę - Basha jest na niskim kontrakcie 1 ligowym (znowu trafiłem ![]() - Większość piłkarzy, którzy przystają na obniżki poborów ma wpisaną dużą premię w przypadku awansu (często jest to niejako zamrożenie pensji, którą można odmrozić jedynie w przypadku awansu). Tutaj duży plus - Wszyscy nowi piłkarze mają proponowaną wysoką premię motywacyjną za awans. Sensownie. - Kuba myśli, że jest rok 2020 a Wisła spadła do 2 ligi ![]() - Trener dostanie większą autonomię w przypadku doboru zawodników. OK, myślę, że to nie jest zły pomysł. Tylko szkoda, że akurat ten trener..... - sponsorzy zostają z nami, są prowadzone negocjacje i tak dalej. Widać, że tu bali się coś więcej powiedzieć i nawet moim zdaniem niepotrzebnie powiedzieli, że niektórzy zmniejszają finansowanie. Teraz inni mogą pomyśleć, 'skoro można to my też chcemy!'. Niepotrzebny był ten wtręt, wiadomo, że negocjują. - Brzęczek za 1/4 pensji (więcej bym mu nie dał ![]() - Colley i Fernandez mają zostać - chyba, że ktoś złoży ofertę nie odrzucenia albo wydarzy się coś nieprzewidywalnego. - właściciele się nie zmienią i żaden sponsor nie zdecydował się odejść całkowicie. - nie było poważnych ofert kupna Wisła Kraków Ogólnie można było wyłuskać parę ciekawych informacji, ale 90% to mowa trawa, czego się można było spodziewać. I tak powiedzieli więcej niż sądziłem. A co z oceną? No cóż, ja się wstrzymam z oceną do momentu aż zobaczę co gramy w 1 lidze. Dostali u mnie dużego plusa za uratowanie klubu, dużego minusa za spadek - to nie matematyka, że minus i plus daje minus. Raczej skłaniam się do warunkowego wotum zaufania. Ocenię to co widzę po rundzie. Wiadomo, że od strony medialnej i poziomu wypowiedzi, ilości mowy trawy oraz 'poprawnej polityczności' wszystko będzie top notch. I tak właśnie było. Zobaczymy co teraz się stanie w rzeczywistości a nie czego sobie życzą właściciele. Życie różną prozę pisze.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.06.2022 o godz. 18:49.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
oni nie mają żadnych ambicji, Ty TSWojtas przedzwiłeś plan klubu, powtarzam PLAN, którego u nas brakuje, zero pomysły, czysta amatorka, czlowiek miał wrażenie, że wczoraj przestali pić i dzisiaj na kacu siedza
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Zbudowanie drużyny niemal od podstaw przez ludzi, którzy przez 3 lata nie byli w stanie nic sensownego stworzyć, oczywiście chodzi o stronę sportową, pachnie ogromnymi "emocjami" w najbliższym sezonie...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
nie
oni nie mają kompetencji i to jest gorsze co więcej żyjąc w oblężonej twierdzy nikomu nie są w stanie zaufać kto nie należy do rodziny+ i to jest chyba najgorsze ![]() ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
||
Żygać się chce jak czytam te żale i frustracje.... Jakbyście prowadzili chociaż knajpe z 10cioma pracownikami to wiedzielibyście czy pandemia miała jakiś wpływ na funkcjonowanie biznesu czy nie... To żadna nowość, bo już wiele razy było wałkowane, no ale każdy żyje w świecie szóstego budżetu eklapy, więc te jęki są w jakimś stopniu wytłumaczalne :/ Jeden z moich ulubionych tekstów ![]()
a byłeś w każdym zakątku stadionu, że wiesz?
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.06.2022 o godz. 18:55.
|
|||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Bo średnia frekwencja w tym sezonie wynosiła na Wiśle 15,3 k, czyli specjalnie nie odbiegała od przeciętnej z ostatniej dekady, ograniczenia covidowe nie przeszkadzały w jakimś drastycznym wymiarze. Owszem, pandemia dała nam mocno po tyłku. Ale we wcześniejszym sezonie. Ten sezon finansowo był akurat naprawdę sensowny. Bez rewelacji oczywiście, ale też bez potrzeby zaciskania pasa. W tym sezonie były m.in. normalne przychody z dnia meczowego, 4,8 mln zł od nowych akcjonariuszy, mocny główny sponsor, dwa duże transfery wychodzące, przez większość czasu "tylko jeden" trener na liście płac. Naprawdę, nie tłumaczmy tej katastrofy sportowej mitycznym wpływem pandemii. Nie w tym sezonie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Ta konferencja mnie przekonala... O ile wierzylem ze trio jest ok i dzis wyjda na pelnej... tak teraz uwazam ze absolutnie nie wiedza co robic.
Smutni, przerazeni ludzie bez jasno sprecyzowanej wizji. Zadna osoba tam za stolem nie pokazala pierwiastka "lidera" kogos kto wizalby ta konfe za ryj i ja poprowadzil jak trzeba. Smutne, smetne wywody, mowa ciala Dawida ktory twarz podpieral reka.... Chlop sie absolutnie nie nadaje... Jak ma byc rodzinny biznes to niech sie zacznie od przycinania trawy, poznajac wszystko od dolu za 5-10 lat niech zostanie tym prezesem ale obecnie brak slow. Wszyscy dzis schowani za Balazinskim? Ja .......e naprawde nie tego oczekiwalem. Jestem mocno zawiedziony i zaczynam sie bac. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Ta konferencja to totalny roz........ Mamy zarząd, niby powaznych ludzi i biznesmanów, którzy trzęsą portkami przed jakąkolwiek odpowiedzialnością i podejmowaniem decyzji, a ich jedynym pomysłem jest proszenie rodzinki o zostanie w klubie (Dawid, Jurek).
Zamiast wy.......ić winowajców spadku to wyszło na to, że proszą Dawida aby w klubie został. W sumie do końca okienka chociaż, a później się zobaczy. Co się zobaczy?! Co za 2 miesiące się zmieni? Okaże się we wrzesniu, że wykonał zajebistą pracę? Nic się nie okaże. To o ile chcieli mieć argument za nie przyjęciem dymisji żeby nie robić bałaganu, to powinni powiedzieć, że bezdyskusyjnie Dawid leci we wrześniu z klubu, a do tego czasu znajdzie się zastępce. Z kolei Jurek w nagrodę za 1 z 14 dostał wiecej swobody i władzy, stanie się kimś ala menedżerem. To wszystko się w głowie nie mieści. Kuba jak to Kuba, dalej będzie grał w piłkę, kiedy to nie wiadomo, ale on pomoże. Poza tym to nic więcej nie wiadomo. Plucie jakimiś pojedynczymi informacjami. Żadnego realnego podsumowania sezonu od A do Z. Żadnego powiedzenia po kolei, którzy sponsorzy są z nami nadal, o ile zmalały wpływy od nich, kto przestanie sponsorować, a z kim rozmowy jeszcze trwają. To samo co do piłkarzy, żadnego nie było podsumowania kto odszedł, i wyjaśnienia dlaczego, kto został na ten moment, podsumowania jaką kadrę mamy na dziś dzień, jaki jest pomysł na kolejne tygodnie tzn ilu piłkarzy szukamy, na jakie pozycje. Ja przy tym stole widziałem 5 zbitych psów. Smęcących coś pod nosem. Nieprzygotowanych do konferencji. Bez pomysłu co dalej. Bez wiary w ten klub i w siebie. Oni po prostu się do tego nie nadają. A Dawid widać wykonuje zajebistą pracę skoro jest zapowiedziana miesiąc wcześniej konferencja i na niej nie ma żadnych konkretów, podsumowania pracy przez ostatni miesiąc, poinformowania na czym stoi klub dzisiaj, 13 czerwca. ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Na konfie powiedzieli , że budżet, o którym gadają w sieci to brednie, więc mam snuć domysły, że skoro 15 koła była frekwencja to jest inaczej? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Juz się licytują, który więcej dla klubu wniósł..ten układ dawno jest wyczerpany.
Nie sądziłem, że tak łatwo mnie zniechęca do kibicowania. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dajesz, pokaż co potrafisz, w końcu na pewno ogarniasz ten temat lepiej od przeciętnego użytkownika tego forum, którzy nigdy nie prowadził nawet knajpy. Aha, sezony, o ile mi wiadomo, liczy się od 1 lipca do 30 czerwca roku kolejnego. |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|