|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
To niestety są następstwa patologicznej sytuacji, w której mamy w jednej osobie piłkarza/właściciela/prezesa/trenera/ostateczny głos + klan rodziny Puchatka.
Szanuje Kubę jako piłkarza, po stopach go mogę całować za akcje ratunkową, uj tam, dorzuciłbym się nawet na pomnik - ale chyba już wszyscy wiedzą, że najwyższa pora powiedzieć dość. I nie, nie chce żeby odchodził z klubu, tylko żeby zmienił się profil jego aktywności - jako maskotka, magnez dla sponsorów natomiast z całkowitym ograniczeniem do podejmowania decyzji, samodzielnych wypowiedzi. To nie jest charakter, który potrafi zjednoczyć ludzi(poza podatną na populizm grupą półgłówków o IQ nie przekraczającym 80), który potrafiłby otworzyć się do świata - ikona syndromu oblężonej twierdzi. Jest trudnym, małostkowym człowiekiem - przykładów jest nadmiar. Dlatego Kuba zostań - uśmiechaj się, podpisuj koszulki, nazwiskiem działaj na sponsorów. Tyle. Naiwnie liczyłem, że ktoś chociażby wizerunkowo ogarnie, że zostawianie Brzęczka to strzał w kolano. Niestety. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Nawet niechce mi sie tego komentować
zamiast szukać trenera na głodzie ,ktory chciałby rozwinać sie w Wisle i byc moze wyrobic tym markę to zostawiamy wujka Jurka z 1 zwyciestwem w 15 meczach. tadamm.....fanfary! bo czeka nas świetlana przyszłosc z Kubusiem i jego wujkiem,zeby tylko szybko nie trzeba bylo 1 ligi ratować,bo Kubusiowi skończy sie rodzina i do Wisły przyjdzie juz tylko Jarząbek Wacław trener 1 kategorii.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 01.06.2022 o godz. 21:11.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
A czy ty wiesz, Rochu, co to jest wuj?
- Wuj - to wuj. - Bardzoś to roztropnie wykalkulował, ale przecie, gdzie ojca nie ma, tam Pismo mówi: wuja słuchał będziesz. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Jak widać impreza na Titanicu ma się w najlepsze. Orkiestra gra do końca
Brzeczek zostanie w Wiśle jak Maurer służył Rzeczpospolitej. Do końca swojego - albo jej. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Teraz jeszcze Basha i Domagalik!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Mam mieszane uczucia odnośnie Jerzego ze względu na fakt że nasz miłościwie panujący "zajebałem" chyba nie ma pomysłu na innego trenera więc podmianka mogłaby wyjść jeszcze gorzej.
Racjonalnie myśląc Brzęczek powinien zostać pogoniony za osiągnięte wyniki. Mam nadzieję że "zajebałem" zorganizuje teraz choć jednego zdrowego ofensywnego napastnika przed trzydziestką dla swego ukochanego wujka. Wszak to nie powinno być problemem bo brak napastnika jest widoczny od czasu Turgemana i nasz prężny skauting ma staranie wyselekcjonowaną listę celów transferowych. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Będziemy mieć konferencje 13 czerwca to się dowiemy więcej. Na razie i tak każde słowa byłyby puste. Niech się ogarna w końcu po spadku.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 02.06.2022 o godz. 06:27.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Pozostanie Brzęczka... na to nawet szkoda strzępić ryja. Ale i tak trener to jest jeden z mniejszych problemów w tym klubie. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Ta konferencja już zaczyna być bezcelowa. Nie wierzę, że zarząd z Brzęczkiem powiedzą coś konkretnego co do spadku, rozkłądając cały sezon na czynniki pierwsze, wskazując przyczyny spadku, winnych spadku itd Raczej spodziewam się przemilczenia tematu. A w sumie czego innego się spodziewać? Już każdy powoli się oswaja z myślą, że Wisłą spadła, że czeka nas 1 liga. Emocje opadają dosć szybko, przechodzimy w tryb, ze teraz taka jest rzeczywistość.
Dostaliśmy już newsa, ze Brzęczek zostaje. Dostaniemy pewnie jeszcze przed 13 czerwca kto z klubu odchodzi z piłkarzy. I tyle. Na konferencji powiedzą, ze jest bida ale już się staramy to ogarnąc, że będą transfery jakieś itp Skoro zostawiają Brzęczka to za spadek powinien polecieć Dawid, bo to on zatrudniał Pasiecznego, Gulę a na koniec taki fachowiec jak brzęczek poległ przez to (fachowiec, no bo skoro zostaje to chyba wierzą w niego?). Dawid nie odejdzie więc czego tu się spodziewać na konferencji? Przecież nie będą mówić, że są głównymi winnymi bo to by oznaczało, że powinni wypierdalać z klubu. ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Online |
|
nie po to Kuba uratował klub , zeby sobie teraz zostawać odsuniętą maskotką w tym układzie zostanie Brzęczka było oczywiste ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Naiwny, to prawda. Liczyłem, że cyrk pod tytułem "zajebałem" będzie niósł za sobą coś więcej, niż wrzawę rozemocjonowanego stadionu i miód na uszy dla potakiwaczy.
Niestety gra na emocjach jest jedyną strategią, w której Puchatek czuje się dobrze. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Po kilku kolejkach w 1 lidze okaże się czy plan się sprawdza. Generalnie trio stoi znowu w podobnym momencie jak wtedy gdy przejmowali klub. Przez spadek całe ich plany legły w gruzach i nastąpiła destablizacja co do finansów, kontraktów, celów i planów transferowych. Jesteśmy skazani praktycznie na kasę od kibiców i kreatywność zarządu (w kwestii transferów). Bo nikt normalny do 1 ligi przyjść nie będzie chciał.
Zadanie mają na prawdę trudne ale sami do tego doprowadzili. Pierwszy wybór już padł, zostawiamy Brzęczka. Drugi myślę, że też już zapadł - zostawiamy Dawida. Czyli w zarządzie nic się nie zmienia, tym bardziej w tej komórce cudów i kasy nie ma co oczekiwać na profesjonalistów, rozwijanie sieci skautów, chociaż ja bym się skupił na krajowym podwórku i szukaniu tutaj talentów. Bo jeśli np w 1 lidze utkniemy na dłużej to i tak jesteśmy skazani głównie na krajowych kopaczy. Także teraz pozostało im stworzyć jak najlepszą kadrę i atmosferę do robienia wyników. Szczerze? Wątpię aby to wypaliło. Jak ja sobie myślę: Dawid, Kuba, Brzęczek, piłkarz, właściciel, trener rozumiejący się bez słów z właścicielem piłkarzem, rodzinka, legendy, przyjaciele, Domagalik, hejterzy, wszyscy chcą dla nas źle, oblężona twierdza. No to nie, no nie może to ....a wypalić, mega zgniły układ. Tak na prawdę budujemy Wisłę na charakterze Kuby Błaszczykowskiego. I o ile do walki, zapierdalania i pracy jak mrówka charakter Kuba ma idealny, o tyle do spraw zarządzania, porozumiewania się z ludźmi, tworzenia ma charakter chyba najgorszy. A tego wymaga właśnie bycie właścicielem, który powinien spajać i budować. Jak tylko w pobliżu Kuby pojawia się ktoś na jego lub wyższym poziomie to jest starcie, jest kłótnia i potwierdzają to sytuacje z Lewandowskim w kadrze, z Obidzińskim itd I do tego ta Domagalik, baba udająca, ze rozumie sport, wiecznie widząca hejterów w tej Polsce "nieszczęsnej", Brzęczek to samo, pokrzywdzony przez los i Kuba też już nie raz mówiący o czyhającym złu wszędzie, złych ludziach, hejterach. ....a, jak to ma się udać skoro tym ludziom po nocach się śni zło... Oni tylko sobie ufają, w sumie to dobrze, problem w tym, że jednak żeby taki klub tworzyć to trzeba moze nie tyle ufać bezgranicznie ale dać wiarę i możliwości do pracy, pole do popisu x osobom, szczególnie fachowcom, których wynajmujesz i nie wtrącasz się bo to oni mają pojęcie o tej pracy, a nie Ty. Tego w Wiśle nie ma teraz i myślę, że długo nie będzie. A ten układ Dawid-Kuba-Jurek, prezes-właściciel-trener-piłkarz jest ....a tak toksyczny i dziwny, ze ja .......e. Normalny człowiek przychodząc do pracy gdzie wszędzie rządzi rodzinka, i to rodzinka lubiąca kwasy i widząca wszędzie hejterów, tworząca oblężoną twierdzę to ....a spada o 100 poziomów w dół jeśli chodzi o wydajność w pracy, morale, wszelakie chęci do pracy i rozwoju. Zobaczycie kiedyś, że to się wyjaśni, ze właśnie największym rakiem Wisły były takie ukłądy rodzinne i podejście tych ludzi do życia. Jak to nawet wygląda tak z zewnątrz? Wyjebali Obiego, Hyballę, z Pasiecznego i Guli zrobili winnych, a Brzeczek i prezes cały czas cacy. I to ma być fair? To ma działać? ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Ale najważniejsze że przeprosili....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Moim skromnym zdaniem ta konferencja 13 czerwca kompletnie nie służy do tego, żeby coś ogłaszać, tylko żeby ludzie się odczepili do 13 czerwca.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Ale co sie ma okazac 13 czerwca
![]() Pilkarzy jakich bedziemy miec... Na razie to nie mamy ich za duzo i do tego slabych bo spadli. Jesli plan jest utrzymac sie w I lidze to pewne nadzieje sa. I po co kontrakt nowy Brzeczka: w przypadku awansu przedluzenie ![]() Kolejny stracony sezon nadchodzi. ![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Też uważam, że to zły pomysł. Też nie spodziewałem się innej decyzji.
Brzęczek miał duży kredyt zaufania i cieszyłem się, bo pół roku temu dawał szansę na utrzymanie. Temu zadaniu nie podołał i nie ma wielu powodów, aby go zatrzymywać. Zawsze mogło być gorzej, Dawid Błaszczykowski miał epizod trenerski, Kuba mógł forsować brata. A tak, mamy jednak na ławce bądź co bądź byłego selekcjonera i całkiem średniego trenera z doświadczeniem w 1. lidze i ekstraklasie. No i prowadził już Wisłę. Okazuje się, że Brosza można było wyciągnąć z młodzieżówki. Najważniejsze to nie spaść do II ligi, może nawet uda się awansować. Powoli zaczynam się zastanawiać nad innym scenariuszem. Czy gdyby Trio dostało poważną ofertę, to czy by klub sprzedało.
Ostatnio edytowane przez czaro : 02.06.2022 o godz. 11:00.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Interesujących trenerów do wzięcia było sporo, tylko problem w tym, że Wisła Kraków zamieniła się w "Kuba Błaszczykowski Friends&Familly". Na bank Dawid też zostanie. I większość piłkarzy (tych słabszych/tańszych).
Więc kto odpowiada za spadek? Za koszmarne ostatnie 3 sezony? Nikt ![]() Zresztą, co tam się spadkiem martwić, jest gdzie lokować znajomych i rodzinę, więc i II czy III liga nie będzie straszna. Także jak tak dalej pójdzie, to za kilka miesięcy kibice (po raz kolejny) będą swoimi rękami musieli ratować Wisłę - tym razem, żeby po prostu została Wisłą, a nie przytułkiem. Serio, jak długo jeszcze rzucenie Wisły temu oszustowi przez Cupiała będzie się za nami wlec... |
|
![]() ![]() ![]() |
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Decyzja o pozostawieniu Brzęczka w moim odczuciu jest bardzo zła. Nie spodziewałem się jednak innej decyzji. Tak samo jak nie spodziewam się decyzji o zmianach w gabinetach.
![]() |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Uzasadnisz?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Pewnie wyszli z założenia, że w Ekstraklasie z tym składem nie pykło, ale I liga to taka amatorka, że jak zbierzemy paru piłkarzy co umieją prosto kopnąć piłkę to Wuja da sobie radę z palce w nosie.
A może było tak, że w grę weszła ambicja Wuja? I z racji, że po drugiej stronie jest rodzina doszli do konsensusu i wyrazili zgodę, by ten odkupił winy i dając z siebie 150% wyprowadził Wisłę z dołka? Tylko czy Brzęczek faktycznie jest takim trenerem? Żeby nie było tak, że 99% forum za rok będzie odszczekiwać to wszystko co się napisało na Wuja? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Brzęczek - na nasze nieszczęście - nie jest powodem naszym problemów, tylko symptomem. My mieliśmy sportowo koszmarne 3 sezony, Brzęczek jest od kilku miesięcy. Tutaj koniecznie są o wiele głębsze zmiany... które pewnie nie nastąpią przez długi czas...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 02.06.2022 o godz. 21:08.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Cytat:
Mimo, że od początku się mówiło, że podejmuje się niemożliwego to tym 1/14 przebił oczekiwania wszystkich sceptyków. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Pytanie czy faktycznie Brzęczek będzie na 100% prowadził drużynę w I lidze. Jeżeli jest coś na rzeczy w kwestii sprzedaży klubu to wcale nie jest przesądzone jego pozostanie. Było od początku wiadomo że Trio nie stać na prowadzenie klubu a fakt spadku jeszcze mocniej pewne rzeczy uwypuklił.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
A jakie są plotki?
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Prawnik z Łotwy chce nas kupić. Kiedyś plotkowaliśmy o szejkach arabskich
![]() |
|
Senior Member
Offline |
|
Lepszy Łotysz w garści niż Arab na dachu
![]() ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Online |
|
a jeszcze niedawno byli ukraińscy inwestorzy
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
Hahaha naiwniaki Puchatek ze swoim Tołdim i najlepszym trenerem w galaktyce ma dla Was jasny i czytelny przekaz :
całujcie tutaj s....ysyny ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|