|
Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Jadłem wczoraj kebaba w cieście na Grodzkiej, "Pod osłoną nieba" czy jakoś tak.
Dobry, tylko jak za 11 zł to trochę maławy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 05.2007
Offline |
|
![]() ja polecam zapiekanki z Placu Bieńczyckiego... ![]() Szybki Kęs, KFC, Maxa też polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
na kleparzu
![]() ![]() ![]() ![]() sprobuj pod Korona ,zarabiste sa ![]()
.....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Jak kebab to U Suskiego na grodzkiej.Jak zapiekanka to tylko bieńczycka.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
W NH moim zdaniem dobra pizza Alcatraz 100-ki, Bar max na Teatralnym (ale dobra tylko zapiekanka z kurczakiem czy jakims innym indykiem),w Banolli byly dobre kebaby teraz nie wiem bo dawno nie jadlem czasami szybki kes plac w bienczycach lub na rogu ronda kocmyrzowskiego ale sie ostatnio popsuli no i kfc zdecydowanie ten na albertynskim no czasami mala gastronomia tzw DZIAD os.Szkolne koło mechanika (serwują dobre duże knysze i calkiem dobre hot-dogi) i to tyle to tam gdzie mozna przyzwoicie zjesc moze nie calkiem smakowite miejsca ale mysle ze godne uwagi (podobno o gustach sie nie dyskutuje)
Powód: zapomniałem zamknąć nawiasu :)
Ostatnio edytowane przez dymek_nhs : 06.08.2008 o godz. 17:05.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Nie, jak kebab to zdecydowanie zawijany wołowy koło Bagateli Faraon 10 zł sos: średni i nie ma lepszego
![]() Odradzam natomiast ten lepszy lepszy Kebab przy plantach do którego dają darmowe picie, z kukurydzą (co dla mnie jest już pewnym upodleniem), a poza tym też nie polecam i odradzam także Kebab w Galerii Krakowskiej on jest z Drobiu i Indyka chyba... zdecydowanie nie polecam, jeden z gorszych jakie jadłem w Krakowie. Pizza: Jeżeli chodzi o Pizze typowo Włoską taką na cienkim cieście z świeżutkimi składnikami to Mamamia na Karmelickiej (19-28zł) dużą spokojnie się najesz, oprócz tego bardzo dobra kuchnia włoska, fajna knajpa, lub taniej Pizzeria Cyklop na Siennej (16-24zł). Wiecie może gdzie w Krakowie jest naprawdę jakiś dobry Kebab z Jagnięciną? ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 05.2007
Offline |
|
odradzam teraz mi nie smakuje w ogóle mięso wołowe posypane cynamonem nie wiem czy jest ono na 100% sypane ale jak jesz to czuć grubo cynamon.. ale reszta w tym kebabie to gites no może oprócz tej cebuli ale zawsze powiesz mu żeby nie dawał... ;]
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Dobra pizzeria jest Palermo
![]() Choć jakiś czas temu zamówiłem w innej w sumie nie pamiętam jakiej... Ale z karta ISIC dają 40% zniżki ![]() Ja tam po kurczakach w KFC mam odruch wymiotny... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
Chimera na św. Anny
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki"
H. Reyman http://pl.youtube.com/watch?v=abReZg...eature=related |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Jeżleli chodzi o dobry Obiad to W Karczmie pod Blachą
![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez JackDaniels : 09.08.2008 o godz. 15:04.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Bardzo dobry jest bar "Mangia" na ulicy Pilotów obok Almy. A jeśli chodzi o pizze to u mnie króluje pizzeria Banolli.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
wie ktos co sie stalo z kebabami z banoli?
kiedys rewelacyjne, a teraz znacznie gorzej. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Ostatnio odkryłem fajny club na ulicy Dwernieckiego bodajże o nazwie "Stara Piekarnia"
Fajny klimacik,tania i zajebista sisha (15 zł) i elegancka obsługa ![]() Zdecydowanie polecam ! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Schodowicze'05
Od: 12.2002
Offline |
|
gdzie konkretnie?
![]()
walcze z alkoholizmem: pije wiecej zeby inni mieli mniej
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
no własnie też nie wiem,o co chodzi z tymi zapiekankami z mięsem na kleparzu.
Natomiast, jeśli chodzi o dobry fast food, to polecam Zapiecek na Floriańskiej (trzeba wejść w przejscie, jest mniej więcej w połowie ulicy) Można się najeść, a zdrowsze i smaczniejsze niż te wszystkie Mcdonaldy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
Stówka temu co wejdzie do gruzińskiego chacza-puri w koszulce Rosji.
![]()
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem. Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata, Żeby z Tobą zostać na calutkie lata.... |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
nie czytam tematu od początku więc może było. Najlepsza pizza w Krakowie jest w pizzeri Pepez na Księcia Józefa. Kebab na Grodzkiej(tam na rogu, co prawdziwe Turki robią
![]() |
|
![]() ![]() |
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
Lokal "Momo" (?) na ul. Dietla pomiędzy Krakowską a Bożego Ciała. Jedzenie wegetariańskie, ale tak pyszne, że sie w głowie nie miesci !!
polecam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Kebaby z budy w okolicach os. Sienkiewicza w Wieliczce jadlem tam pare razy bardzo dobre
ponadto polecam zestaw obiadowy w G Kazimierz na ostatnim pietrze |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
To najlepsze bar shusi w jakim byłam - a zaliczyłam ich sporo ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Najlepsze zapiekanki sa u Emdziora na Kazimierzu a w Nh na placu w bienczycach, warty polecenia jest bar koolo mechanika (zalewu nowohuckiego) knysze ,hot dogi pierwsza klasa
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Pewnie ! kolo mechanika najlepsze zarlo w nh
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
20-25 zl pizza ktorą najesz sie spokojnie w dwojke...i bardzo smaczna
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Jadłem w sobote pizze z Pepez dracule. Bardzo smaczna,dużo dodatków na pizzy,dobrze przyprawiona....
Znajomi chwalą jeszcze pizze z garden pizza,ale ja osobiście jej nie próbowałem... pozdrawiam ![]()
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
W Bronowicach zajebista jest pizzeria Marzenie na Widoku, super ciasto i dużo składników za niewielką cenę. W Marco na Rydla oraz Palermo też nie jest źle, ale ceny trochę wyższe.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
W Nowej Hucie to buda na Jagiellońskim na przeciwko HTS, buda koło mechanika i zapiekanki na placu w Bieńczycach.
A kebabu na Grodzkiej nie polecam tego co jest po lewej stronie idąc od Rynku PRZED torami. Tam wg mnie jest pasztet a nie mięso, wszystkie kawałki miały kształt prostokąta (jak pasztet), jeden sos (okropny), jeden kawałek pomidora, jakaś sałata i tyle. Nie doszło do pomieszania skłądników i nasiąknięcia bułki co w moich oczach dyskwalifikuje kebab, ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
ktoś wie gdzie blisko klubu studio jest otwarte około godz 23 jakieś żarcie typu kebab, hamburger etc. ?
![]() Swoją drogą, polecam knajpkę pod złotym Liściem na os. Złotego Wieku. Pyszne kebaby, pizza i dania obiadowe ![]() edit: bywam tam regularnie ![]() ale dzieki, dobry nawet hamburger ![]()
Ostatnio edytowane przez PrawdziwośćDlaGry : 05.10.2008 o godz. 08:51.
![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|