|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
PS. Nasze szanse w finansowym starciu z Lechem sa znikome wiec raczej mozna tylko sobie na ten temat popisac
![]() |
|
![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Problem w tym, ze taki zawodnik jak Olkowski to i w Lechu moze liczyc na pewny plac. A finansowo nas dystansuja.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
Lech nie potrzebuje aktualnie prawego obrońcy, bo ma wychowanka Gumnego.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Pietrzak do Lubina :O? On tam będzie miał jakieś szanse na grę?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Gumny w Poznaniu wychwalany pod niebiosa, liczą na konkretny hajs z jego transferu. Nie posadzą go.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Chyba, ze odejdzie zima.
|
|
![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Online |
|
Raczej to Arsenic ma grac na prawej no chyba ze nowy trener ma inne zdanie.
![]()
alejasienieznam
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
Arsenic to nominalny środkowy obrońca...
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Olkowski w ekstraklasie może także grać na prawej pomocy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Czy ktoś może powiedzieć jakieś sprawdzone info co z klauzulą Carlitosa czy pozwala mu ona podpisać po 1 stycznia kontrakt z każdym - czy można opcją "przedłużenia" skutecznie wyłączyć taką możliwość?
Co w kontekście negocjacji o przedłużenie kontraktu? |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
Klub ma czas na skorzystanie z klauzuli chyba do 31 marca i do tego czasu Carlitos nie może rozmawiać z innym klubem
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
Słyszy się o tym, że skrócono wypożyczenie Ze Manuela, prasa pisze o wypożyczeniu Pietrzaka do Zagłębia. W kuluarach mówi się o chęci pozbycia się Cywki i Ondraska.
Mam ogromną nadzieję, że jeśli rzeczywiście pozbędziemy się 2-3 zawodników to ich pensje przeznaczymy na 1 (słownie JEDEN) mocny transfer. Zawodnika któremu będziemy musieli więcej zapłacić, ale i więcej wymagać. Kadra jest na tyle szeroka, że możemy sobie na to pozwolić. Jakość przede wszystkim. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Nie ma czegoś takiego jak transfer który daje pewność "jakości". Patrz: seria niewypalow transferowych Legii.
Niemniej jednak oczekuje podobnych ruchów czyli pozbycie się 3-5 najsłabszych ogniw i max 2-3 transfery do klubu. Nie ma potrzeby robić większych zmian w składzie w zimowym oknie. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Tak wiem. Wiedziałem, że pojawią się takie zarzuty. Masz rację.
Natomiast chodziło mi o transfer pokroju Gonzaleza, Imaza, czy Wasyla, czyli piłkarzy prezentujący w poprzednich klubach określoną jakość i dobrze rokujących. Dla wielu pewnie Imaz do takich graczy nie należał, ja jednak od początku miałem przekonanie do tego transferu. Podobnie myślę o Perezie, mocno wierzę iż przy Carillo odpali, bo CV ma rewelacyjne.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 31.12.2017 o godz. 16:13.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
:/Ja słyszałem, że różnie jest to rozstrzygane. Czasami jest tak że klub macierzysty płaci tylko połowę pensji, drugą połowę płaci klub który wypożycza. Czasem tylko 25% do 75%.
Gdybyśmy rzeczywiście mieli płacić całą pensję Pietrzaka to nie lepiej byłoby go wypożyczyć do któregoś z 1-ligowych klubów (Ruch, Stal lub GKS) tak by mieć pewność że przynajmniej będzie tam regularnie występował. W Zagłębiu może o to nie być tak łatwo. Oczywiści to gdybanie.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 31.12.2017 o godz. 17:26.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Czy Ze Manuel 'na papierze' był słaby? Bardzo łatwo powiedzieć, że oczekuje się transferu dającego jakość...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
No to jakie widzicie z Karherop (bo podobnie się wypowiedział odnośnie ,,mocnych" transferów) rozwiązanie ? Tego typu transferów mocnych ,,na papierze" które nie wypaliły było bardzo dużo: Jaliens, Matusiak, Łobodziński, Dawidowski, Kukiełka, Sypniewski - to tak na szybko z pamięci wymieniłem.
Ostatnio edytowane przez R33 : 31.12.2017 o godz. 17:41.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście macie rację, ja również uważam podobnie, prawdą jest że im lepszy ,,teoretycznie" transfer tym większe ryzyko, bo można wówczas stosunkowo więcej stracić biorąc takiego zawodnika niż np. Carlitosa czy Lloncha.
Uważam jednak, że musimy szukać w tym momencie sporej jakości, najlepszej na jaką nas stać i ryzykować takim transferem. Kadra jest bardzo szeroka, ale potrzebujemy jeszcze 1-2 zawodników na wysokim poziomie, żeby móc powiedzieć że mamy dobry zespół, z którego dobry trener może wyciągnąć podium. Ja osobiści uważam, że tacy zawodnicy jak np. Wasyl, Głowa, Gonzalez, Sadlok, Arsenić, Małecki, Imaz, Lopez, Basha, czy nasi młodzi napastnicy Denys i Marko przy dobrym trenerze są w stanie w tej lidze dawać dużą jakość. |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |