|
Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
Wyświetl wyniki ankiety: Zakladajac, ze WISLA jest ukochanym klubem nr 1, z ktorym klubem sympatyzujesz? | |||
Cracovia Kraków |
![]() ![]() ![]() ![]() |
39 | 6,88% |
Hutnik Kraków |
106 | 18,69% |
Garbarnia Kraków |
175 | 30,86% |
Borek Kraków |
46 | 8,11% |
Tramwaj Kraków |
30 | 5,29% |
Clepardia Kraków |
30 | 5,29% |
Bronowianka Kraków |
53 | 9,35% |
Wieczysta Kraków |
36 | 6,35% |
Wawel Kraków |
149 | 26,28% |
Prądniczanka Kraków |
67 | 11,82% |
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 567. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
Proponuje temat i dyskusję o działalności oraz rozgrywkach innych krakowskich drużyn, oraz zespołów z okolic Krakowa, po sąsiedzku.
Ekstraklasa 2008/2009: WISŁA KRAKÓW Cracovia Kraków I liga 2008/2009: Kmita Zabierzów Podbeskidzie Bielsko-Biała Przebój Wolbrom II liga 2008/2009, grupa: wschodnia Sandecja Nowy Sącz Okocimski KS Brzesko Górnik Wieliczka Kolejarz Stróże III liga 2008/2009, grupa: małopolsko-świętokrzyska Hutnik Kraków Garbarnia Kraków Puszcza Niepołomice Glinik/Karpatia Gorlice Unia Tarnów Dalin Myślenice Garbarnia Kraków - Hutnik Kraków 11 października, 15:00 ![]() IV liga 2008/2009, grupa: małopolska Poprad Muszyna MLKS Żabno IKS Olkusz Karpaty Siepraw Szreniawa Nowy Wiśnicz Limanovia Limanowa Skawa Wadowice LKS Mogilany Orkan Szczyrzyc Beskid Andrychów MKS Trzebinia/Siersza MZKS Alwernia Lubań Maniowy Bocheński KS Gościbia Sułkowice Płomień Jerzmanowice Tuchovia Tuchów Sandecja II Nowy Sącz V liga krakowsko-wadowicka Fablok Orzeł P.W. Clepardia Świt Garbarz Górnik B. Borek Słomniczanka Tramwaj Skawinka Wróblowianka Śledziejowice Janina Spójnia Niwa Liga okręgowa 2008/2009, grupa: Kraków Węgrzcanka Węgrzce Wielkie Bronowianka Kraków Wieczysta Kraków Wawel Kraków Prądniczanka Kraków Garbarnia II Kraków Pogoń Skotniki (Kraków) Lotnik Kryspinów Sokół Kocmyrzów Baranówka Pogoń Miechów Raba Dobczyce Górnik II Wieliczka Piast Wołowice Zieleńczanka Zielonki Jordan Sum Zakliczyn Błękitni Modlnica Klasa A 2008/2009, grupa: Kraków I Kosynierzy Łuczyce Spartak Wielkanoc-Gołcza Partyzant Dojazdów Michałowianka Michałowice JKS Zelków LKS Niedźwiedź Milenium Radziemice Dragon Szczyglice Jutrzenka Giebułtów Grzegórzecki KS Kraków Grębałowianka Kraków Hutnik II Kraków Tonianka Tonie (Kraków) LKS Skała 2004 Bibiczanka Bibice MKS Proszowice Klasa A 2008/2009, grupa: Kraków II Płaszowianka Kraków Podgórze Kraków Nadwiślan Kraków Bieżanowianka Kraków Armatura Kraków Zwierzyniecki KS Kraków Prokocim Kraków Lotnik II Kryspinów Pozowianka Pozowice Liszczanka Liszki Potok Więckowice Wiślanie Jaśkowice Radziszowianka Radziszów Strażak Rączna Cedronka Wola Radziszowska LKS Libertów Klasa B 2008/2009, grupa: Kraków I KS Rybitwy (Kraków) Dąbski KS Kraków Tramwaj II Kraków Wanda Nowa Huta (Kraków) Błyskawica Wyciąże (Kraków) Bratniak Kraków PKS Albertus Kraków KS Wróżenice (Kraków) Prądniczanka II Kraków TS Węgrzce Orzeł Iwanowice Galicja Raciborowice Klasa B 2008/2009, grupa: Kraków II Pychowianka Kraków TKKF Kliny (Kraków) KS Tyniec (Kraków) Płomień Kostrze (Kraków) Victoria Kraków Gajowianka Gaj Rzozovia Rzozów Piast II Wołowice Iskra Krzęcin Borkowianka Borek Szlachecki Zryw Facimiech Trzebol Wielkie Drogi Klasa B 2008/2009, grupa: Kraków III Mydlniczanka Mydlniki (Kraków) Iskra Czułów Sokół Rybna Orlęta Rudawa Wisła Rząska Tęcza Piekary Kaszowianka Kaszów Lot Balice Sportowiec Modlniczka Orzeł Bębło Wisła Jeziorzany Niegoszowianka Niegoszowice Klasa C 2008/2009, grupa: Kraków I PKS Porta Kraków Strzelcy/Korona Kraków Grom Kraków Polonia Kraków Bronowicki KS Kraków Salva Kraków Powiśle Ochodza Gajowianka II Gaj Pozostałe grupy klasy C to małe klubiki z okolic Krakowa. Kogoś pominąłem?
Ostatnio edytowane przez hoolifan : 10.08.2008 o godz. 16:28.
|
|
![]() ![]() |
TWSD FOTO
Od: 06.2003
Offline |
|
Ano pominąłeś.
V liga krakowsko-wadowicka Fablok Orzeł P.W. Clepardia Świt Garbarz Górnik B. Borek Słomniczanka Tramwaj Skawinka Wróblowianka Śledziejowice Janina Spójnia Niwa ![]()
©
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
No i jeszcze kluby nie posiadające seniorów np Olimpic czy Krakus NH
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
Ale heca, że Hutnik będzie grał w tym sezonie w czwartej klasie rozgrywkowej, uczestniczył honorowo z Garbarnią w derbach Krakowa. A jeszcze kilka lat temu mierzyli się z AS Monaco w Pucharach...
Życzę powrotu do tych historyczych już sukcesów. Mittal Steel miał się Hutnikiem zaopiekować podobno. A gdzie Korona? |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Hutnik powinien być w I lidze, ciotują strasznie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Jakby mieli kim grac to by byli wyżej. Wogóle chciałbym żeby krakowskie drużyny grały wyżej. Może któraś awansuje o jeden szczebel
![]() I mam nadzieję że moja Pogoń Skotniki awansuje w tym roku ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Arkas : 08.08.2008 o godz. 12:21.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Awe : 08.08.2008 o godz. 12:48.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Ja tez dwa sezony temu liczyłem na trójkę Hutnika, Cracovii i Wisły w ekstraklasie, szkoda, że nikt nie przyłączy się finansowo do Hutnika. Krótko mówiąc - powodzenia.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
I tak najlepszy jest PKS ALBERTUS
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Korona kilka lat temu połączyła się ze Strzelacami. Spadli teraz do C klasy .... ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
![]() ![]() |
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Podgórze w A-klasie?
![]() Dużo lat temu grali nawet w Ekstraklasie ![]() Garbarnia... ehh... to ich mistrzostwo, stary stadion... Hutnik, byłem nawet rok temu na ich meczu ![]() Hutnik 4-0 Górnik Wieliczka (bronił Juszczyk w Górniku ![]() Ogólnie życzę sukcesów wszystkim Krakowskim drużynom, oprócz Cracovii i ich kompleksów ![]() ------------------------- A co się dzieje z Jutrzenką? Żyje jeszcze? Też grali w Ekstraklasie ![]() ![]()
Wisła Kraków
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
hoolifan w II lidze brakuje Przeboju Wolbrom...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Osobiscie gralem jako gówniarz w Wieczystej Kraków
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
W sumie ja też kibicuję wszystkim krakowskim klubom (lecz Wisła w mym sercu na wieki) i życzę sobie kiedyś sytuacji takiej, w której jest Praga.
Dwa zespoły z jednego miasta, już prawie z Lidze Mistrzów... |
|
![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Hoolifan, ciekawa stronka o wydarzeniech piłkarskich w Małopolsce..
Cytat:
Panowie Skauci, działacze ME, może warto obejrzeć jego strzały...
Ostatnio edytowane przez Małopolska NH : 18.08.2008 o godz. 14:26.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
"...który natychmiast odegrał do stojącego na 4 metrze Piszczka. Obchodzący dzień wcześniej 25 urodziny napastnik po raz pierwszy w tym dniu skierował piłkę do siatki, pomimo asysty obrońców."
Tyle w temacie wieku. ![]() Tak w ogóle Podbeskidzie narazie 1 w 1lidze ![]() ![]() Powód: Podbeskidzie
Ostatnio edytowane przez W.Star : 19.08.2008 o godz. 00:11.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Czasem nachodzi Cię...
Offline |
|
No cóż ja kiedyś miałem przygodę z Wawelem Kraków. Sentyment pozostał...
![]() Do tego lubię popatrzeć na wyniki Garbarni... ![]() Ogólnie to dobry temat... ![]() Pozdro! Cóż to były za czasy jak Wawel grał w II lidze... Ehhh... ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Bogdan Zając był bohaterem dzisiejszego spotkania Borku ze Skawinką.
Bez kontuzjowanego Ryszarda Czerwca, ale Jackiem Matyją, Bogdanem Zającem, Dariuszem Lamentem i Pawłem Zegarkiem drużyna Skawinki była zdecydowanie lepsza zwłaszcza w drugiej połowie.. Nie wiedziałem, że mają tam taką ekipę. |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
czy ktos sie może orientuje z Was co dzieje sie teraz z zespołem KS Krowodrza i w jakiej lidze gra ? Pamietam że ten klub został załozony przez takiego starszego człowieka koło 70-tki,pasjonata piłki na przełomie lat 80-tych i 90-tych.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Potem się wycofali, nie zgłosili już drużyny w kolejnych latach. Tutaj dane z ostatnich sezonów: http://90minut.pl/skarb.php?id_klub=3159 |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Puszcza Niepołomice wygrała 2:1 z Unia Tarnów
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Nom
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Węgrzcanka Węgrzce Wielkie 0:3 Bronowianka Kraków
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Dzisiaj mecz, malutkie derby w szóstej lidze
Wawel Kraków - Prądniczanka Kraków 2008.08.27 17:00 |
|
![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Cytat:
![]() Taki wynik naszych derbów malutkich Gdzie to w ogole jest stadion Rybitwy?
Ostatnio edytowane przez Amfre : 07.09.2008 o godz. 07:57.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Niedaleko od os. Złocień ....
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|