|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
36 | 24,49% |
osłabi |
87 | 59,18% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
24 | 16,33% |
Głosujących: 147. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Lisa bym zostal na rezerwe, ale Buchal to faktycznie do pozegnania
![]()
STOP kompleKSom!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ale ja nie mówię, że by nie było i w tym artykule chyba też tak nie było napisane.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
![]()
nie dla nas jest porażki smak XDDDDDDDDDDDDD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2017
Online |
|
2. Jeśli nawet pomyślał każdy z ESA i mówisz o 25 bramkarzach na całą Polskę, z 3 roczników jak napisałeś, to gdzie widzisz problem ![]() 3. FM nie wszedł za mocno bo nie grałem nigdy więc nie mógł. W innego managera również nie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Online |
|
Zarządzający zespołem zapomnieli, że bez dobrego bramkarza i obrony trudno będzie o dobry wynik...
Bramkarz u nas to już od kilku sezonów pozycja widmo. Obrona chyba najsłabsza od lat? Fajnie, że wzmacniamy pomoc i atak, ale drużynę raczej powinno się budować na odwrót, od dobrego bramkarza i obrońców. ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
Ee no Cuesta był wg mnie lepszy od Załuski. A Cierzniak faktycznie u nas chyba miał forme życia,grał super
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
Na forum Wisły czytam o chęci powrotu legionisty, jaki to wspaniały....rzygać się chce.
Załuska i Cierzniak, któremu z nich wbili bramkę z rogu bezpośrednio? ależ cudowni bramkarze.... Poziom użytkowników forum schodzi na psy. ![]()
Mój post jest subiektywną, własną opinią na dany temat i ma na celu wyrażenie osobistego zdania na dany temat
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
Wisła NIGDY nie miała dobrego bramkarza... Przynajmniej ja nie pamiętam. A ponad przeciętność wybijali się Cuesta i Cierznak który trafił z formą na pół roku i się zeszmacił nie grając już nigdy na takim poziomie
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Dolha był fantastyczny, a potem poszedł do Amikorza i dostarczył jeszcze więcej radości w pamiętnym meczu na R22.
Przy obecnych bramkarzach i obrońcach, nie ma mowy o jakimkolwiek sukcesie w polskiej lidze. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Emilian Dolha. Miał rewelacyjny sezon. Szkoda , że później zesz.... się i uciekł do Amici.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Dlaczego schodzi na psy? i Załuska i Cierzniak byli dobrymi bramkarzami. Mając na bramce kogoś na ich poziomie spalibyśmy dużo spokojniej niż mając Buchalika i Lisa.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
Dodałbym jeszcze Pareiko i Majdana.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Każdy z tych powyższych miał swoje momenty. Niestety od 20 lat nie było w Wiśle bramkarza , który bronił na stałym dobrym poziomie bez większych spadków formy. Przykładowo taka Legia w tym samym czasie miała Boruca Fabiańskiego, Kuciaka, Muchę . Każdego z nich sprzedali za dobre pieniądze. Różnica w tym aspekcie kolosalna. Nawet ten Majecki , średni bramkarza a i tak zgarnęli dobry pieniądz.
Natomiast w Wiśle w tym samym czasie przewijały się Pawełki, Cebany, Huguesy i inne. Taka już nasza tradycja, nawet jak Nas było stać to i tak w bramce zazwyczaj stał kiepski bramkarz. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Przypuszczam, że to kwestia trenerów bramkarzy.
Być może Dolha i Pawełek mieli super sezon bo ich trenerem był niejaki Stignaciu. Wystarczyło wtedy popatrzeć na gościa na rozgrzewkach przedmeczowych, ile potrafi. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Co do Buksy - jeżeli stoi za nim takie mądre zaplecze, jak się mówi, to nikomu nie będzie na rękę wpisywać niskiej klauzuli odstępnego, a wręcz przeciwnie - wszystkim powinno zależeć na tym, żeby sprzedać go możliwie za jak najwyższą kwotę.
Inaczej patrzy się na 17-latka, którego sprowadzono za przykładowo 800 tysięcy euro, a inaczej, jeśli trzeba sypnąć 4-5 milionów euro. Wszyscy doskonale sobie zdają sprawę, że Olek 1. jest młody 2. jako jeden z pierwszych z rocznika 2003 zadebiutował w najwyżej lidze krajowej 3. strzela gole 4. gra regularnie (nie po 90 minut, ale co mecz ma kilkanaście-kilkadziesiąt minut) 5. mądrze się prowadzi (wnioskuję po wywiadach - przykłada wagę do nauki i do rozwoju fizycznego, rozciagania, rolowanie itd.) Oczywistym jest, że mnóstwo klubów się nim interesuje i ma zapisane jego nazwisko w notatkach. Ma 17 lat, nie można zrobić z niego Freddy'ego Adu, tylko poprowadzić mądrze i puścić do klubu, który zagwarantuje mu rozwój. Czy zrobi go, jeśli za swojego maxa (milion-dwa) kupi go jakieś Crotone czy Valladolid, które 90% się bronią? Tak jak beznadziejnie kluby wybierał Piątek (Genoa strzał życia, później fatalny wówczas i jadący tylko na marce Milan, a potem pogrążona w chaosie Hertha), tak super klub wybrał Świderski (w PAOKu jest pierwszą strzelbą, klub wiodący w lidze, strzelający dużo goli). |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Tak, xanti, to oczywiste, że klauzula będzie bardzo wysoka lub w ogóle jej nie będzie.
Dla młodego najbardziej opłaca się odejść za wysoką kwotę, bo jak klub dużo zapłaci to da młodemu więcej szans, by się spłacił. Normalne i logiczne. Więc na czym polega kość niezgody? Procent od transferu. Menadżer + zawodnik mogą sobie zażądać klauzuli otrzymania 50% kwoty transferowej. Albo i więcej. I wtedy z potencjalnych np. 5 milionów euro, 2 miliony trafiają do agencji menadżerskiej, 2 miliony do rodziny Buksów, a 1 milion zostaje dla Wisły. To tylko przykład. Ale jestem przekonany, że to procent od transferu, a nie klauzula jest negocjowana. I nie ja na to wpadłem, ludzie piszą na twitterach. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Dobrze się prowadzi, pojawia się na boisku, jest młody...
![]() Wszystko fajnie - tylko gdzie jest ten talent ? Mam nadzieję, że w końcu zobaczymy pełnię tego co może chłopak pokazać. Bo szczerze mówiąc patrząc na Olka - gdyby ktoś mi przed jego występem nie powiedział, że to mega hiper ultra giga talent - to bym tego na boisku nie zobaczył. Fizycznie odstaje, dryblingu brak, strzelił coś w eklasie - ale to nie jest gość który od razu jak wchodzi to widać, że przewyższa ligę o krok albo ma ogromne zadatki. Oby było tak jak wielu uważa i pompujmy ten balonik z korzyścią dla Wisełki, ale może różnie być.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 18.08.2020 o godz. 16:59.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ja jesienią i wiosną to widziałem. Po wznowieniu rozgrywek po epidemii ten blask przygasł.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Problem ze na ten moment nie mamy choćby jednego napastnika w formie i to nie przypadek że Fatos wszedł z ławki bo ani w treningu ani w meczach kontrolnych niczego nie pokazał.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
^^Cala druzyna grala kiche po wznowieniu rozgrywek i z tego co widac dalej ja gra.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
1) wakaty w ataku i pomocy były jeszcze większe 2) mając 3 bramkarzy na kontraktach ciężko upchnąć kolejnych 3) mając 6 obrońców na kontraktach ciężko ściągnąć kolejnych 6. Na razie ściągnięto dwóch inaczej tak zostanie. Jeśli Adi ogarniał w lidze ukraińskiej (top 10 europy, przypomnę Polska jest w top 30) to da radę i u nas. Tak jak pisałem w innym temacie. Prawdziwe czystki w klubie będą za rok. Odejdą Burliga, Boguski, Buchalik, a może i Sadlok, Janicki czy Klemenz. Wszystkim kończą się kontrakty za w czerwcu 2021. A już o reszcie piłkarzy nawet nie wspomnę. Konczyc się będzie ok 20 kontraktów. |
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dzisiejsze TSW na Weszlo od 30 minuty Karcz mowi ze sprawa Tjanica w Wisle to byla wewnetrzna rozgrywka bo "ktos chcial zrobic Kuzbie na zlosc" - Kto? I czy jeszcze w klubie jest?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
^^Nie bylbym taki pewny ze Boguski odejdzie za rok.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Na 99% Boguski będzie grał jeszcze minimum dziesięć lat.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Boguski to taki trochę Wiślacki Łukaszenka
Edita: Czaro - no że po tylu latach ludzie go już nie chcą, protestują a on nadal trwa ![]()
Ostatnio edytowane przez Gorlicki Wiślak : 20.08.2020 o godz. 03:59.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
A co to znaczy?
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|