pysio napisał(a):

Moretto nie jest bramkarzem perspektywicznym, ma już 32 lata! do najmłodszych nie należy.. więc uważam, ze zdecydowanie lepiej stawiać na Ilie!
|
Wg. mnie Ilie nie ma ani predyspozycji ani talentu by spróbować zagrozić Pawełkowi i być dla niego jakąkolwiek konkurencją. Potwierdzają to choćby ostatnie mecze jak był kontuzjowany Pawełek. Dobry golkiper z odpowiednimi warunkami sparowałby na róg czy chociaż słupek strzał bodajże Andradiny z rzutu wolnego na 3 - 2 w meczu z Koroną. Jak widzę jest trochę kibiców na forum którzy się łudzą, że Ilie może być alternatywą za Pawełka a on jest wg. mnie po prostu za słaby (piszę to z całą sympatią dla Ilie, bo Mołdawianin to bardzo sympatyczny człowiek). Tak samo było jak odchodził Dolha, to wielu kibiców łudziło się, że jest przecież Pawełek a ja i tak wiedziałem że to nie będzie bramkarz tego pokroju (co Dolha kiedy grał w Wiśle), że to nie będzie bramkarz na europuchary. Moretto pamiętam jeszcze kilka lat temu kiedy Wisła była nim zainteresowana. Ma warunki fizyczne, talent, bo w Benfice nie grał od tak sobie. Jeśli jest w stanie wciąż pokazać swój najlepszy poziom i jest w naszym zasięgu to Wisła powinna się na niego zdecydować bo on w przeciwieństwie do Ilie ma dużą szansę wygryźć Pawełka ze składu z korzyścią dla Wisły. Pawełek jest dobry na naszą ekstraklasę, ale żeby bramkarz nam wygrywał mecze w europucharach to tu potrzeba "czegoś" ekstra.