Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (http://www.wislakrakow.com/forum/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (http://www.wislakrakow.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Sprzęt komputerowy, programowanie itd. (http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=710)

piter19 10.09.2008 17:13

Nie wiem czy to odpowiedni temat ale z gory prosba do modów jak mnie przeniesiecie to napiszcice na priva gdzie. POSZUKUJE OSOBY KTORA ZNA SIE NA HTML SKRYPTACH I PHP ABY DOŁACZYŁA DO ZESPOŁU TWORZĄCYH NOWE V-PAŃSTWO. CHETNI PISAC NA PRIVA LUB GG 6528529

MatMario 21.11.2008 02:24

Chce podłączyć internet z ghnet ale potrzebuje jakiś router bezprzewodowy aby sobie rozdzielić sygnał. Komputery będą 3 w sieci dwa bezprzewodowo jeden chyba przewodowo. Co polecacie czym sie kierowac przy wyborze?

cortezz 22.11.2008 11:48

witam
Jestem podlaczony do UPC 10 Mb/s rozdzielilem sygnal routerem dlink na dwa komputery. Chcialbym w routerze odblokowac porty lub wylaczyc firewalla, ale nie wiem jak to zrobic moze ktos cos podpowiedzic. z gory dzieki za pomoc. Z Wislackim pozdrowieniem :)

Mario Nh 22.11.2008 13:23

Szukam programu Windows Movie Maker.
Obojętnie jaka wersja, byle była sprawna.

<Crasch> 22.11.2008 13:52

W jaki sposob wydrukowa z Adobe acrobat readera strony np. od 64 do 122?
chce wydrukowac jeden temat z ksiązki ale potrafie tylko zmniejszyc ilośc druku stron np. do 100 strony.
Chodzi o to ze ksiązka ma 900 stron ale ja chce wydrukowac strony od 64 do 122 w jaki sposob to zrobic zeby nie drukowal od 1 strony tylko od tej 64? szukam w tych opcjach i nic nie znajduje

mam Adobe Acrobat reader 8.

MatMario 22.11.2008 14:28

Klikasz znaczek drukarki w lewym górnym rogu. Z okna opcji przy Print Range wybierasz pages i w okienku wpisujesz 64 - 122. Jest to 4 kółeczko od góry po lewej które trzeba zaznaczyć i obok wpisać wartość 64 - 122

Te routery d-linka sa spoko nie wiszaja sie itd?

cortezz 22.11.2008 15:14

ja nie narzekam mam go od miesiaca nic sie nie wiszaja spoko tylko ja nie wiem jak odblokowac porty do torrentow. na emule chodzi spoko a torrenty lipnie , jakich portow bym nie wpisal pisze zebym je przekierunkowal bo dostaje nieskie ID

<Crasch> 22.11.2008 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 632583)
Klikasz znaczek drukarki w lewym górnym rogu. Z okna opcji przy Print Range wybierasz pages i w okienku wpisujesz 64 - 122. Jest to 4 kółeczko od góry po lewej które trzeba zaznaczyć i obok wpisać wartość 64 - 122

Te routery d-linka sa spoko nie wiszaja sie itd?

dzięki wielkie, wszystko działa:)

West 23.11.2008 15:48

uwaga panowie !
potrzebuje
1. program ktory mi zeskanuje i wyczysci rejestr/roznego typu bugi i inne syfy
2. program antywirusowi ktory bede mial zainstalowane na stale, co wazne, zeby nie zwalnial mi neta i zabieral duzo ramu

wystarcza same nazwy, sciagne sobie


odnosnie routerow jeszcze
czy korzysta ktos z ASMAXa + neostrada ?!
jakies opienie? komentarze?

Kurt 23.11.2008 17:25

1. Combofix ściągnąć, włączyć, czyści wszystko to czego inne nie mogą znaleźć... wszelkie gówna wyskakujące okienka, programy Spamujące, których nie da się normalnie usunąć, wszelkie wirusy. Gorąco Polecam. http://www.instalki.pl/programy/down...e/ComboFix.php

cortezz 24.11.2008 01:57

naprawde nikt nie wie jak sie przkierowuje porty w routerze?

Wilku 24.11.2008 11:07

A masz takie opcje jak port forwarding, virtual serwer (do pojedyńczych portów) oraz DMZ (wszystkie na dany komp)?

fanTS1906 25.11.2008 16:59

Poszukuje routera z wifi zeby odbierac internet przez kabel na komputerze stacjonarnym i bezprzewodowo na laptopie. Nie znam sie na routerach a zalezy mi zeby byl dobry i nie bylo z nim zadnych problemow. Sam probowalem cos szukac i znalazlem D - Link DIR - 300. Mysle ze wiecej jak 100 zl nie ma sensu wydawac. Poleccie mi cos bo chcialbym go kupic jutro rano albo nawet jeszcze dzisiaj przeszedlbym sie na miasto. ahaa internet mam z NETII

mic 25.11.2008 17:03

Uzywam D-linka DI-524 nie ma z nim zadnych problemow. Do uzytku domowego nadaje sie znakomicie. Cena to 100 zl.

ED: bierz i sie nie zastanawiaj, te routery sa naprawde dobre.

fanTS1906 25.11.2008 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 634057)
Uzywam D-linka DI-524 nie ma z nim zadnych problemow. Do uzytku domowego nadaje sie znakomicie. Cena to 100 zl.

czytalem ze ten ktory ja podalem jest wlasnie jakby nastepca Twojego i cena tez miesci sie w 100 zl

DeathDave 28.11.2008 03:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów daaaaaawno temu (Post 184101)
ekhm... pardon....


Poszukuje cracków do programów w systemie Mac OS X :)))))))))))))))))))))))

szybko przelecialem temat i wyglada na to ze niekoniecznie musze byc zlinczowany :) moze Planki to moze moge tez i ja... :D zwlaszcza ze cel wbrew pozorom szczytny
poszukuje crackow do dwoch programow Comarchu :>

Księga handlowa cdn optima 15.1.1
Ksiega podatkowa cdn optima 15.1.1

szukalem na roznych stronkach ale nihuhu :( jesli jest w stanie ktos poratowac odsylam na priva. dzieki z gory.

edit: tak szukam caly czas i sie okazuje ze oba te programy chyba moga byc w jednym pakiecie CDN OPT!MA 15.1.1 - wiec moze jeden crack wystarczy. sam nie wiem bo to nie dla mnie tylko na prosbe kolezanki, heh... w kazdym razie jakakolwiek pomoc mile widziana :-)

fanTS1906 28.11.2008 18:24

Kupilem tego D-linka DIR-300 i okazalo sie ze mi kabel nie pasuje bo netia ma taki telefoniczny. Mozna kupic jakas przejsciowke czy cos zeby sie dalo podlaczyc ;/ ??

Mario Nh 29.11.2008 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 632548)
Szukam programu Windows Movie Maker.
Obojętnie jaka wersja, byle była sprawna.

Ponawiam prośbę ! ;/

by powstały jeszcze lepsze filmiki niż ten...

Gucio25 30.11.2008 01:13

http://www.idg.pl/ftp/pc_14967/Windo...er.2.6.pl.html

to np. nie bedzie?

albo tu: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...e+Maker+2.1+PL

Arkas 05.12.2008 16:14

Jakiś laptop do 2500 zł godny do polecenia?? I na co zwracac uwagę przy kupnie??
Akurat w tej kwestii jestem zielony i liczę na pomocną dłoń :)

Serwatkus 05.12.2008 18:57

Do czego ma byc ten laptop? Zameirzasz na nim grać? Jesli tak to w co?

koyoot 05.12.2008 19:27

Jesli chodzi o to na co zwrocic uwage to jest przede wszystkim (bez)awaryjnosc laptopow.

Arkas 06.12.2008 00:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Serwatkus (Post 638548)
Do czego ma byc ten laptop? Zameirzasz na nim grać? Jesli tak to w co?

Głównie w celach internetowych. Gry jak coś to napewno nie jakieś super wymagające...

wtf 06.12.2008 00:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkas (Post 638474)
Jakiś laptop do 2500 zł godny do polecenia?? I na co zwracac uwagę przy kupnie??
Akurat w tej kwestii jestem zielony i liczę na pomocną dłoń :)

http://allegro.pl/item500084818_ibm_..._250gb_vb.html

To mogę polecić z naprawdę czystym sumieniem, w sensie że nie tą konkretną aukcję, a oferowany na niej lapek bo w tej cenie to wątpię żebyś zalazł coś lepszego może ewentualnie jakieś hp compaq z tych bardziej biznesowych linii (np 6510b, 6710b, w żadnym wypadku pavilion) ale nie wiem czy w takiej kasie się wyrobisz.

No chyba że wolisz jakieś błyszczące cacka o wyglądzie przerośniętej puderniczki typu acer czy toshiba albo inny asus :D

Proud 06.12.2008 11:31

co sądzicie o laptopach Toshiby?? jak się prezentują na tle HP i Asusów??

mam pewien problem z laptopem tej firmy. Mianowicie kupiłem go bez systemu operacyjnego. Ponieważ miałem od PC oryginalny jeszcze nie używany system to chciałem go wgrać. Jednak po rozpoczęciu instalacji wyskakuje komunikat o jakimś błędzie z dyskiem twardym, że należy sprawdzić dysk w celu przeskanowania go antywirusem...

wie ktoś może jak to rozwiązać...i czy w ogóle można wgrywać Windowsa XP na laptopa??

mam dokładnie tego laptopa http://www.allegro.pl/item496983571_...rawdz_sam.html

z góry thx

.:MEDALIK:. 07.12.2008 19:19

Posiada ktoś iPoda Apple NANO - to te takie kolorowe, troche oczojebne.
Jakieś opinie na jego temat? Chciałbym kupić sobie plus do tego jeszcze Nike+ do biegania.

Pozdro.

uher 08.12.2008 03:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez .:MEDALIK:. (Post 639682)
Posiada ktoś iPoda Apple NANO - to te takie kolorowe, troche oczojebne.
Jakieś opinie na jego temat? Chciałbym kupić sobie plus do tego jeszcze Nike+ do biegania.

Pozdro.

Mam nano + opaskę nike do biegania, fajna sprawa, nie trzeba się dekoncentrować przy biegu, wszystko dobrze chodzi. Bateria trzyma z dzień ciągłego odtwarzania.

wtf 08.12.2008 07:51

Proud, wydaje mi się, podkreślam, wydaje :) że problem polega na braku sterowników do dysku sata bo pewnie taki masz w laptopie a w windowsie pewnie ich nie ma więc musisz je wgrać z innego nośnika podczas instalacji (w którymśtam momencie trwania instalacji jest taka opcja: wciśnij coś tam aby zainstalować sterownik innej firmy).
Sory że tak mało konkretnie ale wróciłem z roboty przed pół godziną i spać mi się chce :)
Miałem podobny problem u siebie to coś biosie wyłączyłem i było ok, potem sprawdzę co wyłączyłem i wyedytuję posta

edit:
Sprawdziłem, opcja w biosie nazywa się "SATA native mode" i żeby zainstalować xp musi być ustawiona na disable. Znaczy tak się nazywa w hp w toshibie to nie wiem ale pewnie podobnie, w opisie Twojego laptopa też pisze że dysk jest sata i może masz ten sam problem.
Mam nadzieję że pomogłem, pzdr

eye63 08.12.2008 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wtf (Post 639853)
Proud, wydaje mi się, podkreślam, wydaje :) że problem polega na braku sterowników do dysku sata bo pewnie taki masz w laptopie a w windowsie pewnie ich nie ma więc musisz je wgrać z innego nośnika podczas instalacji (w którymśtam momencie trwania instalacji jest taka opcja: wciśnij coś tam aby zainstalować sterownik innej firmy).
Sory że tak mało konkretnie ale wróciłem z roboty przed pół godziną i spać mi się chce :)
Miałem podobny problem u siebie to coś biosie wyłączyłem i było ok, potem sprawdzę co wyłączyłem i wyedytuję posta

Jeśli rzeczywiście masz dysk SATA - to na pewno brak sterowników. Trzeba je w jakiś sposób dograć, a później to już zabawa z możliwościami. U mnie np. płyta główna nie obsługiwała prędkości 3 MB/s w kontakcie z dyskiem, tylko 1,5 - przez co musiałem do dysku dodać zworkę i wtedy ruszyło. Poczytaj na ten temat i obczaj specyfikację techniczną.

Wiślacka Kalwaria 08.12.2008 10:33

Witam, jestem na kupnie paru nowych części do komputera i nasuwa mi się jedno zasadnicze pytanie: Czy nie lepiej kupić Xboxa360( a jak tak to jakiego).. Chodzi mi tu głównie o gry bo na kompie śmigam po necie i na to mi wystarcza.. wydam na te części pewnie z 1500 zł albo i 2000 i po roku znów się denerwować że to czy tamto nie pójdzie i stąd moje pytanie.. BArdzo proszę o pomoc, ewentualni priv.
pozdrawiam

seta 08.12.2008 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeathDave (Post 635187)
szybko przelecialem temat i wyglada na to ze niekoniecznie musze byc zlinczowany :) moze Planki to moze moge tez i ja... :D zwlaszcza ze cel wbrew pozorom szczytny
poszukuje crackow do dwoch programow Comarchu :>

Księga handlowa cdn optima 15.1.1
Ksiega podatkowa cdn optima 15.1.1

szukalem na roznych stronkach ale nihuhu :( jesli jest w stanie ktos poratowac odsylam na priva. dzieki z gory.

edit: tak szukam caly czas i sie okazuje ze oba te programy chyba moga byc w jednym pakiecie CDN OPT!MA 15.1.1 - wiec moze jeden crack wystarczy. sam nie wiem bo to nie dla mnie tylko na prosbe kolezanki, heh... w kazdym razie jakakolwiek pomoc mile widziana :-)

Oba programy jak najbardziej w jednym pakiecie, niestety z tego co mi wiadomo to cracka do tego nie uświadczysz.

gse 12.12.2008 21:37

Nie wiem czy to ktoś mi wcisnął czy nowa mozilla która się zaktualizowała blokuje mi niektóre funkcje na stronie wislakrakow.com między innymi nie mogę oglądać zdjęć po meczu...nie wyświetlają mi się również zdjęcia przy tematach i nickach na forum...Ale co najgorsze to nie mogę edytować bo po prostu nie mam tutaj takiej funkcji (nie widzę jej ?) ogólnie to dramaturgia...mogę np. pogrubić tekst czy zmienić kolor ale dopiero jak najadę kursorem "na czuja"...na innych stronach tak nie mam...zresztą na tej też nigdy problemu nie było dopiero od jakiegoś czasu...wie ktoś co to może być...bo już pojęcia nie mam...

WiselkaMLP 27.01.2009 14:43

jaka polecacie karte dzwiekowa i mniej wiecej jakie sa ceny

robie w domu rapowe nagrywki i przydalaby sie jakas dzwiekowka ku temu

someone_TSW 07.03.2009 22:35

Chcialbym podlaczyc komputer (systep Xp) i laptopa (Vista) przez kabel Usb.
Zakupilem potrzebny kabel z 'pudelkiem" ( taki podobno jest potrzebny").
Do kabla dolaczona byla plyta, zainstalowalem program ktory na niej byl.
Na komputerze wszytko ok - wykrywa laptopa, a na lapotopie problem - vista nie moze zainstalowac jakis tam sterownikow.
Co robic w takim wypadku ?
Ewentualnie jak podlaczyc komputer z lapotem majace inne systemy za pomoca kabla usb ?
Prosilbym o instrukcje krok po kroku jesli ktos sie orientuje bo jestem laikiem w tych sprawach.
Prosze o szybka odpowiedz.

famul 08.03.2009 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someone_TSW (Post 688830)
Chcialbym podlaczyc komputer (systep Xp) i laptopa (Vista) przez kabel Usb.
Zakupilem potrzebny kabel z 'pudelkiem" ( taki podobno jest potrzebny").
Do kabla dolaczona byla plyta, zainstalowalem program ktory na niej byl.
Na komputerze wszytko ok - wykrywa laptopa, a na lapotopie problem - vista nie moze zainstalowac jakis tam sterownikow.
Co robic w takim wypadku ?
Ewentualnie jak podlaczyc komputer z lapotem majace inne systemy za pomoca kabla usb ?
Prosilbym o instrukcje krok po kroku jesli ktos sie orientuje bo jestem laikiem w tych sprawach.
Prosze o szybka odpowiedz.

http://www.fkn.pl/1,460,1929415,1,wiadomosc.html wpadłem na coś takiego :)

someone_TSW 08.03.2009 12:10

No tak, o to chodzi. Kabel mam podobny. Tylko problem jest w tym jak to wszystko podlaczyc zeby dzialalo ?
Wszystko polaczylem, zaistalowalem program na kompie stacjonarnym. A na viscie wyskakuje jakas informacja ze nie mozna zainstalowac sterownikow. Dodam ze komputer stacjonarny widzi laptopa. Odwrotnie nie jest juz tak dobrze..

hors 08.03.2009 19:52

Potrafiłby ktoś złożyć kompa w granicach 2500? Czy jest możliwość wmontowania nagrywarki blue-ray? Karta graficzna oczywiście HD. Karta dźwiękowa oddzielnie czy wkomponowana? Głównie chodzi mi o płytę główną aby nie przepłacić i optymalnie się dopasować. Proszę o pomoc. Zestaw bez monitora, klawiatury,myszki i nagrywarki dvd ;)

Dzięki

pirat.z.karaibow 08.03.2009 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiselkaMLP (Post 663794)
jaka polecacie karte dzwiekowa i mniej wiecej jakie sa ceny

robie w domu rapowe nagrywki i przydalaby sie jakas dzwiekowka ku temu

X-FI Xtreme Music

St@chu 09.03.2009 20:20

Mam pytanie do zorientowanych...

Szukam laptopa do 2000zł. Komputer przeznaczony będzie do podstawowej pracy, żadnych tam gier i tym podobnych spraw. Coś do swobodnego korzystania na codzień. Jako że średnio jestem w tym zorientowany prosiłbym, jeśli komuś się chce o wskazanie jaka firma byłaby najlepsza, a której zdecydowanie unikać... Ew. jakieś konkretne modele, jeśli ktoś ma chęć...

Kolumbus 10.03.2009 01:43

polecam ogólnie Asus, Toshiba, HP, Sony. Jesli zalezy Ci na baterii trzymającej długo to proponuje Sony oparty na procesorze Intela Core2duo.Nie wiem jak reszta ale HP ma bardzo przyzwoity serwis gwarancyjny.


Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2006 WislaKrakow.com