Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (http://www.wislakrakow.com/forum/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (http://www.wislakrakow.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Sprzęt komputerowy, programowanie itd. (http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=710)

piter19 10.09.2008 16:13

Nie wiem czy to odpowiedni temat ale z gory prosba do modów jak mnie przeniesiecie to napiszcice na priva gdzie. POSZUKUJE OSOBY KTORA ZNA SIE NA HTML SKRYPTACH I PHP ABY DOŁACZYŁA DO ZESPOŁU TWORZĄCYH NOWE V-PAŃSTWO. CHETNI PISAC NA PRIVA LUB GG 6528529

MatMario 21.11.2008 01:24

Chce podłączyć internet z ghnet ale potrzebuje jakiś router bezprzewodowy aby sobie rozdzielić sygnał. Komputery będą 3 w sieci dwa bezprzewodowo jeden chyba przewodowo. Co polecacie czym sie kierowac przy wyborze?

cortezz 22.11.2008 10:48

witam
Jestem podlaczony do UPC 10 Mb/s rozdzielilem sygnal routerem dlink na dwa komputery. Chcialbym w routerze odblokowac porty lub wylaczyc firewalla, ale nie wiem jak to zrobic moze ktos cos podpowiedzic. z gory dzieki za pomoc. Z Wislackim pozdrowieniem :)

Mario Nh 22.11.2008 12:23

Szukam programu Windows Movie Maker.
Obojętnie jaka wersja, byle była sprawna.

<Crasch> 22.11.2008 12:52

W jaki sposob wydrukowa z Adobe acrobat readera strony np. od 64 do 122?
chce wydrukowac jeden temat z ksiązki ale potrafie tylko zmniejszyc ilośc druku stron np. do 100 strony.
Chodzi o to ze ksiązka ma 900 stron ale ja chce wydrukowac strony od 64 do 122 w jaki sposob to zrobic zeby nie drukowal od 1 strony tylko od tej 64? szukam w tych opcjach i nic nie znajduje

mam Adobe Acrobat reader 8.

MatMario 22.11.2008 13:28

Klikasz znaczek drukarki w lewym górnym rogu. Z okna opcji przy Print Range wybierasz pages i w okienku wpisujesz 64 - 122. Jest to 4 kółeczko od góry po lewej które trzeba zaznaczyć i obok wpisać wartość 64 - 122

Te routery d-linka sa spoko nie wiszaja sie itd?

cortezz 22.11.2008 14:14

ja nie narzekam mam go od miesiaca nic sie nie wiszaja spoko tylko ja nie wiem jak odblokowac porty do torrentow. na emule chodzi spoko a torrenty lipnie , jakich portow bym nie wpisal pisze zebym je przekierunkowal bo dostaje nieskie ID

<Crasch> 22.11.2008 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 632583)
Klikasz znaczek drukarki w lewym górnym rogu. Z okna opcji przy Print Range wybierasz pages i w okienku wpisujesz 64 - 122. Jest to 4 kółeczko od góry po lewej które trzeba zaznaczyć i obok wpisać wartość 64 - 122

Te routery d-linka sa spoko nie wiszaja sie itd?

dzięki wielkie, wszystko działa:)

West 23.11.2008 14:48

uwaga panowie !
potrzebuje
1. program ktory mi zeskanuje i wyczysci rejestr/roznego typu bugi i inne syfy
2. program antywirusowi ktory bede mial zainstalowane na stale, co wazne, zeby nie zwalnial mi neta i zabieral duzo ramu

wystarcza same nazwy, sciagne sobie


odnosnie routerow jeszcze
czy korzysta ktos z ASMAXa + neostrada ?!
jakies opienie? komentarze?

Kurt 23.11.2008 16:25

1. Combofix ściągnąć, włączyć, czyści wszystko to czego inne nie mogą znaleźć... wszelkie gówna wyskakujące okienka, programy Spamujące, których nie da się normalnie usunąć, wszelkie wirusy. Gorąco Polecam. http://www.instalki.pl/programy/down...e/ComboFix.php

cortezz 24.11.2008 00:57

naprawde nikt nie wie jak sie przkierowuje porty w routerze?

Wilku 24.11.2008 10:07

A masz takie opcje jak port forwarding, virtual serwer (do pojedyńczych portów) oraz DMZ (wszystkie na dany komp)?

fanTS1906 25.11.2008 15:59

Poszukuje routera z wifi zeby odbierac internet przez kabel na komputerze stacjonarnym i bezprzewodowo na laptopie. Nie znam sie na routerach a zalezy mi zeby byl dobry i nie bylo z nim zadnych problemow. Sam probowalem cos szukac i znalazlem D - Link DIR - 300. Mysle ze wiecej jak 100 zl nie ma sensu wydawac. Poleccie mi cos bo chcialbym go kupic jutro rano albo nawet jeszcze dzisiaj przeszedlbym sie na miasto. ahaa internet mam z NETII

mic 25.11.2008 16:03

Uzywam D-linka DI-524 nie ma z nim zadnych problemow. Do uzytku domowego nadaje sie znakomicie. Cena to 100 zl.

ED: bierz i sie nie zastanawiaj, te routery sa naprawde dobre.

fanTS1906 25.11.2008 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 634057)
Uzywam D-linka DI-524 nie ma z nim zadnych problemow. Do uzytku domowego nadaje sie znakomicie. Cena to 100 zl.

czytalem ze ten ktory ja podalem jest wlasnie jakby nastepca Twojego i cena tez miesci sie w 100 zl

DeathDave 28.11.2008 02:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów daaaaaawno temu (Post 184101)
ekhm... pardon....


Poszukuje cracków do programów w systemie Mac OS X :)))))))))))))))))))))))

szybko przelecialem temat i wyglada na to ze niekoniecznie musze byc zlinczowany :) moze Planki to moze moge tez i ja... :D zwlaszcza ze cel wbrew pozorom szczytny
poszukuje crackow do dwoch programow Comarchu :>

Księga handlowa cdn optima 15.1.1
Ksiega podatkowa cdn optima 15.1.1

szukalem na roznych stronkach ale nihuhu :( jesli jest w stanie ktos poratowac odsylam na priva. dzieki z gory.

edit: tak szukam caly czas i sie okazuje ze oba te programy chyba moga byc w jednym pakiecie CDN OPT!MA 15.1.1 - wiec moze jeden crack wystarczy. sam nie wiem bo to nie dla mnie tylko na prosbe kolezanki, heh... w kazdym razie jakakolwiek pomoc mile widziana :-)

fanTS1906 28.11.2008 17:24

Kupilem tego D-linka DIR-300 i okazalo sie ze mi kabel nie pasuje bo netia ma taki telefoniczny. Mozna kupic jakas przejsciowke czy cos zeby sie dalo podlaczyc ;/ ??

Mario Nh 29.11.2008 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 632548)
Szukam programu Windows Movie Maker.
Obojętnie jaka wersja, byle była sprawna.

Ponawiam prośbę ! ;/

by powstały jeszcze lepsze filmiki niż ten...

Gucio25 30.11.2008 00:13

http://www.idg.pl/ftp/pc_14967/Windo...er.2.6.pl.html

to np. nie bedzie?

albo tu: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...e+Maker+2.1+PL

Arkas 05.12.2008 15:14

Jakiś laptop do 2500 zł godny do polecenia?? I na co zwracac uwagę przy kupnie??
Akurat w tej kwestii jestem zielony i liczę na pomocną dłoń :)

Serwatkus 05.12.2008 17:57

Do czego ma byc ten laptop? Zameirzasz na nim grać? Jesli tak to w co?

koyoot 05.12.2008 18:27

Jesli chodzi o to na co zwrocic uwage to jest przede wszystkim (bez)awaryjnosc laptopow.

Arkas 05.12.2008 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Serwatkus (Post 638548)
Do czego ma byc ten laptop? Zameirzasz na nim grać? Jesli tak to w co?

Głównie w celach internetowych. Gry jak coś to napewno nie jakieś super wymagające...

wtf 05.12.2008 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkas (Post 638474)
Jakiś laptop do 2500 zł godny do polecenia?? I na co zwracac uwagę przy kupnie??
Akurat w tej kwestii jestem zielony i liczę na pomocną dłoń :)

http://allegro.pl/item500084818_ibm_..._250gb_vb.html

To mogę polecić z naprawdę czystym sumieniem, w sensie że nie tą konkretną aukcję, a oferowany na niej lapek bo w tej cenie to wątpię żebyś zalazł coś lepszego może ewentualnie jakieś hp compaq z tych bardziej biznesowych linii (np 6510b, 6710b, w żadnym wypadku pavilion) ale nie wiem czy w takiej kasie się wyrobisz.

No chyba że wolisz jakieś błyszczące cacka o wyglądzie przerośniętej puderniczki typu acer czy toshiba albo inny asus :D

Proud 06.12.2008 10:31

co sądzicie o laptopach Toshiby?? jak się prezentują na tle HP i Asusów??

mam pewien problem z laptopem tej firmy. Mianowicie kupiłem go bez systemu operacyjnego. Ponieważ miałem od PC oryginalny jeszcze nie używany system to chciałem go wgrać. Jednak po rozpoczęciu instalacji wyskakuje komunikat o jakimś błędzie z dyskiem twardym, że należy sprawdzić dysk w celu przeskanowania go antywirusem...

wie ktoś może jak to rozwiązać...i czy w ogóle można wgrywać Windowsa XP na laptopa??

mam dokładnie tego laptopa http://www.allegro.pl/item496983571_...rawdz_sam.html

z góry thx

.:MEDALIK:. 07.12.2008 18:19

Posiada ktoś iPoda Apple NANO - to te takie kolorowe, troche oczojebne.
Jakieś opinie na jego temat? Chciałbym kupić sobie plus do tego jeszcze Nike+ do biegania.

Pozdro.

uher 08.12.2008 02:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez .:MEDALIK:. (Post 639682)
Posiada ktoś iPoda Apple NANO - to te takie kolorowe, troche oczojebne.
Jakieś opinie na jego temat? Chciałbym kupić sobie plus do tego jeszcze Nike+ do biegania.

Pozdro.

Mam nano + opaskę nike do biegania, fajna sprawa, nie trzeba się dekoncentrować przy biegu, wszystko dobrze chodzi. Bateria trzyma z dzień ciągłego odtwarzania.

wtf 08.12.2008 06:51

Proud, wydaje mi się, podkreślam, wydaje :) że problem polega na braku sterowników do dysku sata bo pewnie taki masz w laptopie a w windowsie pewnie ich nie ma więc musisz je wgrać z innego nośnika podczas instalacji (w którymśtam momencie trwania instalacji jest taka opcja: wciśnij coś tam aby zainstalować sterownik innej firmy).
Sory że tak mało konkretnie ale wróciłem z roboty przed pół godziną i spać mi się chce :)
Miałem podobny problem u siebie to coś biosie wyłączyłem i było ok, potem sprawdzę co wyłączyłem i wyedytuję posta

edit:
Sprawdziłem, opcja w biosie nazywa się "SATA native mode" i żeby zainstalować xp musi być ustawiona na disable. Znaczy tak się nazywa w hp w toshibie to nie wiem ale pewnie podobnie, w opisie Twojego laptopa też pisze że dysk jest sata i może masz ten sam problem.
Mam nadzieję że pomogłem, pzdr

eye63 08.12.2008 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wtf (Post 639853)
Proud, wydaje mi się, podkreślam, wydaje :) że problem polega na braku sterowników do dysku sata bo pewnie taki masz w laptopie a w windowsie pewnie ich nie ma więc musisz je wgrać z innego nośnika podczas instalacji (w którymśtam momencie trwania instalacji jest taka opcja: wciśnij coś tam aby zainstalować sterownik innej firmy).
Sory że tak mało konkretnie ale wróciłem z roboty przed pół godziną i spać mi się chce :)
Miałem podobny problem u siebie to coś biosie wyłączyłem i było ok, potem sprawdzę co wyłączyłem i wyedytuję posta

Jeśli rzeczywiście masz dysk SATA - to na pewno brak sterowników. Trzeba je w jakiś sposób dograć, a później to już zabawa z możliwościami. U mnie np. płyta główna nie obsługiwała prędkości 3 MB/s w kontakcie z dyskiem, tylko 1,5 - przez co musiałem do dysku dodać zworkę i wtedy ruszyło. Poczytaj na ten temat i obczaj specyfikację techniczną.

Wiślacka Kalwaria 08.12.2008 09:33

Witam, jestem na kupnie paru nowych części do komputera i nasuwa mi się jedno zasadnicze pytanie: Czy nie lepiej kupić Xboxa360( a jak tak to jakiego).. Chodzi mi tu głównie o gry bo na kompie śmigam po necie i na to mi wystarcza.. wydam na te części pewnie z 1500 zł albo i 2000 i po roku znów się denerwować że to czy tamto nie pójdzie i stąd moje pytanie.. BArdzo proszę o pomoc, ewentualni priv.
pozdrawiam


Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2006 WislaKrakow.com